Comentariile membrilor:

 =  frumos si original
marie vrânceanu
[27.Jan.11 04:22]
Cind spunem Florian Silisteanu spunem original. Frumos proiect, Emeric Imre imi place la nebunie, va doresc mult succes si cum am vorbit poate organizam asa ceva si pentru romanii plecati de acasa prin insule, peninsule...Inca o data succes si poate ne vedem la Milano.

 =  muzica si poezie
Maria-Gabriela Dobrescu
[27.Jan.11 07:14]

mă bucur că acest eveniment a fost remarcat aici. vă mulțumesc în numele elevilor câmpineni. evenimentul a fost anunțat și în presa locală și cu siguranță va fi o seară despre care ne vom aminti cu plăcere. îi mulțumesc și lui florian pentru că a acceptat invitația noastră și pentru darul pe care l-a făcut copiilor aducându-l pe prietenul său, Emeric Imre, să cânte și să ne încânte. le doresc ca acest proiect să aibă viață lungă.

 =  urgente precizări mulțumiri și gânduri
florian stoian -silișteanu
[28.Jan.11 00:40]
Prins în capcana unei acțiuni am fost nevoit să pun în aplicare demersul de față...prin corespondență. În primul rând mulțumiri celor doi comentatori Mari și Maria; aici intervin și subliniez că era bine ca Maria Dobrescu să nu se sfiască și să citeze numele ziarelor care sprijină din mers proiectul și asta fiindcă nu e absolut nici-o crimă pentru că să fiu sănătos de câte ori am dus poezie.ro prin lume și doi am o înțelegere de parteneriat cu Radu Herinean așa că mă văd scutit să dau explicații altcuiva.

Și acum cîteva lămuriri să vedem ce este cu acest proiect : povestea pe scurt:


MÃRTURISIRE* intamplata in ziua de marți 25 ianuarie spre seară

aceasta idee mi-a sosit ieri dupăamiază să fi fost trecute de orele 19 când am sunat să/i spun La Mulți Ani lui Imi. Așa din una spre alta i-am mărturisit că sunt invitat la o strigare de poeme în Câmpina și că bine ar fi să nu merg așa ca mutu la drum lung și că să merem noi PATRU adică Emeric Imre și inima lui și eu Florian Silișteanu și inima mea. Am pus răpighe pecete și stabilitus și iată la numai câteva ore proiectul. Vom alătura echipei doritori de sprijin și idei urmând să aducem cu noi de fiecare dată un poet și o chitară fie din România fie din lunglatul lumii.

Suntem bucuroși să anunțăm debutul unui proiect: Un poet și o chitară. Pornim cu emoție la început de drum și facem un prim popas la Casa Tineretului din Câmpina, vineri, 28 ianuarie, 2011, ora 17

Vom încerca să demontăm un cântec apoi un poem apoi pe amândouă deopotrivă ca în final să conturăm inima unui spectacol la care vă invităm să ne fiți părtași.
Emeric Imre și Florian Silișteanu

afișul este concepția lui Mircea Mărgărit
mulțumim profesoarei de limba română Maria Dobrescu , Scoala cu cls I/VIII Șotrile, unul dintre cei care coordonează LECTURI URBANE, acțiune sub egida civica.ro

Pe parcursul celor două zile am hotărât că e musai să dezvolt ideea și rezultatul a devenit fabulos. Vă spun răspicat și bucuros pe scurt că Un poet și o chitară va aduce de fiecare dată în mijlocul publicului un poet....și o chitară. Fiecare ediție de spectacol va fi dedicată unei personalități. De exemplu seara de la Câmpina va prinde aripi ca dedicație absolut inconfundabilului , omului de teatru absolut unic Radu Beligan. De luni ce urmează proiectul se prinde în mănunchiul unei fundații. La timpul potrivit se vor cunoaște detalii. Publicul țintă este aripa tânără a societății , elevi de liceu, studenți, elevi de gimnaziu,public care participă în mod direct la spectacol devenind parte integrantă, printr-o rețetă de spectacol care credem...ne aparține în totalitate. Sigur că da garnitura evenimentului, ca public, poate fi alcătuită din absolut toate categoriile de vârstă și sociale.Decizia în alegerea invitaților speciali ,poetul și...chitara, precum și a celorlați factori specifici desfășurării unui spectacol aparțin în exclusivitate președintelui fundației, și, după caz, sponsorilor ori altor factori de decizie implicați în desfășurarea acțiunii. Prestația artiștilor implicați, a invitaților speciali, poetul și..chitara, va fi fără discuție remunerată. Aria de desfășurare a acestui spectacol se întinte pe aproape toată suprafața uscată a globului , sigur că da, ținând cont de invitațiile pe care sperăm să le primim din cât mai multe colțuri ale planetei, fiind dispuși să petrecem metafora muzicală și literară chiar și pe ape, pe vapor ori altă punte plutitoare. Nu vor urca nicicum pe scenă închipuiții astfel că lăsăm pe țărm încă de acum pleava răului, a anonimului, a clonei în mod special .

de la spectacol la spectacol acest bener va fi transformat, adaptat, în funcție de secunda momentului potrivind la loc de cinste și încurajând după aportul adus pe fiecare dintre mijlocitori

Dacă printre colegii de pe poezie.ro adică agonia.ro se află doritori de a se implica în demersul acestui proiect atunci aplaudăm și așteptăm vești: Fie vom cuprinde dintre dumneavoastră în lista membrilor fundației fie vom hotărî împreună înspre care folos vom îndrepta această colaborare.

Până atunci însă emoțiile se îndreaptă spre scena din Câmpina.
Doamne ajută!

 =  felicitări!
Raul Ionut Coldea
[28.Jan.11 03:44]
E un proiect minunat! Felicitări Mariei Dobrescu pntru toate lucrurile minunate pe care le face pemtru Câmpina, orașul cu cele mai mult zile cu soare din an și pentru elevii ei. Felicitări Florian Silișteanu și Emeric Imre pntru o inițiativă grozavă. Folkul și poezia trebuie să se întâlnească în continuare! Sper că îi voi vedea pe cei patru, cum spune mai sus poetul, la Cluj.

 =  Să capturăm și noi regina neagră!
Călin Sămărghițan
[29.Jan.11 11:25]
Fain, a fost aseară, felicitări organizatorilor și salut invitaților! Nu știam de ce am fost atât de inspirat. Regret că nu am putut participa, am văzut doar azi anunțul, însă tot nu puteam veni. Poate cu un prilej viitor, ori poate chiar îi prindem, poetul și chitara, și la Sibiu. Să ne trezim și noi "ca un nebun de alb ce capturează/ regina neagră pentru veșnicie".

 =  a fost absolut extraordinar
florian stoian -silișteanu
[30.Jan.11 13:45]
nu știu, nu mă pricep să pun fotografii.Sunt destule imagini care spun totul de la sine pe
www.silisteanuflorian.blogspot.com
Dovada că am întâmplat un lucru bun a fost reacția celor peste 200 de elevi de la trei licee,mesajele și îmbrățișările de după spectacol, reacția profesorilor, a celorlalți spectatori. Am fost parcă o singură inimă și să mă credeți asta nu e ușor de făcut ci este doar foarte simplu:să trăiești absolut înalt fără mutre fără prefaceri ci numai pur și simplu și totaldezinteresat.
Multumesc Radu Herinean, mulțumim,Andrei Partos Radio Romania , multumim Faceebook, multumim stapanilor de blog, multumim Maria Dobrescu, multumim agonia.ro si poeyie.ro, multumim sunetistilor, oamenilor de la cultură din Câmpina,multumim OAMENILO si vă promitem că UN POET SI O CHITARA, unul dintre proiectele Asociatiei Culturale Arta Libertatii - Art Freedom vor aduce pe scena în modul original si curat tot ceea ce inseamna valoare. Multumesc inca o data Radu Herinean.Vom deyvolta actiunea pe tematici si idei diferite. Avem multe surprize!

 =  foarte frumos
dorin cozan
[30.Jan.11 16:06]
foarte frumos proiectul. ma bucur ca exista si ca oamenii incearca sa faca ceva. speranta e necesara, apropo de o alta discutie de pe site.
micutii si marii au nevoie de ea.
ar fi interesant sa vedem si noi video, nu doar foto. poate data viitoare.
succes in continuare

 =  Poezie și muzică
Adrian Munteanu
[03.Feb.11 14:29]
Cu mare întârziere văd și eu acest anunț, iată, după consumarea lui. Mă bucur pentru reușită.
Ca un om care organizez cu relativă constanță întâlniri asemănătoare, unul dintre ele fiind recitalul de muzică și poezie de dragoste realizat împreună cu cvartetul Gaudeamus al Filarmonicii din Brașov, înțeleg, cu atât mai mult, utilitatea, farmecul, ineditul unor asemenea evenimente artistice.
Felicitări, Florian și succese multe în viitor.
Un singur lucru vă sfătuiesc. Să nu puneți pe scenă poeți care nu știu să-și rostească versurile la un nivel cel puțin mulțumitor, că strică tot spectacolul, indiferent de calitatea poeziei lor.
Curaj! Dar, de fapt, știu că aveți.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !