Comentariile membrilor:

 =  „Nu-i dat oricui să moară blând și tânăr”
Aurel Sibiceanu
[02.Dec.10 11:38]
Să nu-l uităm pe Daniel Turcea, care și el a scris magistral de simplu, mai ales după "Entropia", în vecinătatea morții, fără a solicita simbolica și dogmele creștine, devenind, așa cum scrie D-na profesoară Paula Sabău, într-un articol publicat în ziarul "Lumina", "un model de convertire".

Cei doi, Marius Robescu și Daniel Turcea, deși "însetați de real", au așteptat moartea personală și au "participat" la lucrarea ei, i-au lăsat pradă acesteia doar omul pieritor, omul lăuntric salvându-l în Logos. Identitățile și le-au topit în entitate, în sensul de esență, al acestui cuvânt...

L-am descoperit prin 1978, în cartea "Clar și singurătate", apărută mai devreme, prin 1972-73... Mai târziu, neștiind că am știință de poezia lui, Cezar Baltag mi-a vorbit de Marius Robescu; era prin 1984, cu puțin înainte de ziua nașterii sale, 26 iulie. Îl invitase pe poet la această sărbătoare dar nu a venit, suferise o internare în spital sau ceva de genul acesta...
De altfel, și cu Baltag avea multe în comun, din universul poetic...

Ce tânăr este Marius Robescu, D-le Profesor, are doar 42 de ani ! Vorba altui mare și profund poet, Alexandru Grigore, și el plecat devreme:
„nu-i dat oricui să moară blând și tânăr”

Vă mulțumesc pentru aducerea-aminte...

Mai jos am pus o strofă a lui Marius Robescu, ce mi-a rămas în memorie...

Clar și singurătate, draga mea
mă-ntâmpină și-ntruna mi se pare
că străbătând pădurile de sticlă
mă odihnesc la țărmul unui lac
mai limpede ca aerul în care
subțire clinchet dând petale cad.

 =  Fara uitare
Petre Anghel
[02.Dec.10 11:53]
Ase, ase, domnule Aurel Sibiceanu, aveti dreptate ]n ce simtiti si scrieti. Multumesc ca mi-ati amintit de Alexandru Grigore, si el amic cu Mircea Ciobanu. Evident ca nu trebuie uitat nici daniel Turcea. Nici cei doi Baltagi, nici prietenii ;i... du;manii nostri. Multumesc de ... bagare in seama!

 =  Liniștea de dincolo...
Miclăuș Silvestru
[02.Dec.10 12:32]
descrisă de mulți poeți, înainte de a fi atinsă, evidențiază crezul în care și-au trăit viața. Dle Anghel, mulțumiri pentru eseul de față, prin care așezat poetul stins din viață, atât de tânăr, la locul ce i se cuvine, printre oameni! Împreună cu dv, dl A.Sibiceanu răspunde întrebării poetului Marius Robescu:
"cine îmi va da puterea / de a intra în oameni / asemeni veștilor bune ?”//
Sunteți unul dintre cei ce îi redau puterea de a pătrunde în prezent!...
Succes în continuare!
cu mult respect

 =  scriitor model
Petre Anghel
[02.Dec.10 14:02]
Multumesc,domnule Silvestru Miclăuș. Marius Robescu și alții au trăit pentru poezie. Merită să fie cunoscuți și chiar să fie prezentați ca modele, mai ales acum, când există o confuzie a valorilor, probabil chiar dirijată. Multumesc pentru aprecieri. Să fiți sănătos!




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !