Comentariile membrilor:

 =  Eternul necesar
Nicolae CORNESCIAN
[23.Nov.10 14:59]
Periplul eroului continuă în aceeași notă caracteristică. Personajul e supus experimentelor gravitând între două dimensiuni tangențiale; realitatea și plăsmuirea, undeva la hatul transei întremătoare: „…mi-au strecurat în suflet dulcele ghimpe al speranței”
În comparație cu fragmentele premergătoare aici, autorul, conferă conștientului personajului său un rol hotărâtor: „Nu-mi venea să cred ceea ce auzeam”.

Evident că Ruxi e aceeași pavăză, un fel de refugiu ori remediu necesar în vederea menținerii filonului înțelegerii realului înconjurător: „Eram pe punctul de a săvârși un sacrilegiu…”
Ca un punct de susținere, parafrazând vorbele autorului, Martin e avocatul care să pledeze pentru rostul cărților în lume.

Subiectul captează prin puterea expunerilor vii, raționale, presărate de dialogurile necesare anumitor lămuriri.

Dar iată și un final marcant:
„Trăisem câteva clipe, care mie mi s-au părut ani, în mijlocul familiei literelor stacojii ale alfabetului și învățasem într-un sfârșit ce înseamnă să iubești cartea cu adevărat.”

Dincolo de orice existență persistă, cel puțin, o idee pentru că din conglomeratul ideilor se naște cartea – eternul necesar.

 =  Vă mulțumesc, d-le Cornescian...
Emil Iliescu
[23.Nov.10 17:37]
Vă mulțumesc, d-le Cornescian, pentru analiza prin care ați surprins mesajul textului meu. Fiind plecat departe de casă, finalul textului a fost postat cu întârziere din cauza unor condiții tehnice. De aici, din Cipru, vă doresc inspirație și gânduri bune!
Cu prietenie, Emil Iliescu




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !