Comentariile membrilor:

 =  Poem
Liviu-Ioan Muresan
[03.Jul.10 16:15]
de mare clasă, emblematic. Felicitări pentru volum!
LIM.

 =  de citit!
Anni- Lorei Mainka
[03.Jul.10 16:40]
încântător!!!!
mă bucur pentru Tine.....
sper să fii citit!!!

 =  magie și coincidențe
Ioan-Mircea Popovici
[03.Jul.10 18:02]
Pericle, facusi alchimie de poezie. {Ti-am zis eu, Igitur, sa dai o tura de jur imprejur?!)

Magie: "acum suntem siliți amândoi să jucăm întreaga pantomimă " si

Coincidente: "frânturi de elegii care
nu au încăput în ultimul volum al poetului sinucis "


 =  ...
Laurentiu Enache
[03.Jul.10 23:31]
Mi-ar placea sa cred ca dincolo de versurile de un real si regretabil prost gust as putea gasi ceva apropiat notiunii de poezie (dar poezia nu e o notiune, nu poate fi definita, e ceva metafizic, ar spune unii).

Eu din pacate nu te voi lauda pentru volum si nu vreau sa crezi ca e ceva personal, poate vom bea o bere intr-o zi si iti voi explica de ce din graba de a fi consacrati unii autori isi pierd toate sansele de a fi adevarati poeti !

Numai bine !

 =  ...despre gust...
Plopeanu Petrache
[04.Jul.10 11:03]
Liviu-Ioan, Anni-Lorei, Ioan-Mircea,
mulțumesc pentru cuvintele voastre și pentru sentimentul pe care mi l-ați creat gândindu-mă la faptul că este ceva în ceea ce am scris. Volumul a fost scris într-o foarte scurtă perioadă de timp, ca revoltă la ceea ce Laurențiu a numit prost gust și care este la modă printre cei care încearcă să apară drept guru în ale poeziei! Vedeți, și desenele sunt cantonate în aceeași lume a mizerabilului, a gunoaielor, a falselor sentimente de orice fel ar fi ele, a canalelor de scurgere. Mulțumesc frumos încă o dată !

Cu stimă
PP

Laurențiu,

Mulțumesc pentru vizită. Nu comentez ceea ce crezi/nu crezi despre ceea ce am scris aici, dar aș vrea să citești studiul critic la acest volum, realizat de către criticul Petre Isachi (care nu poate fi acuzat de ceea ce reproșezi poeziei mele din acest volum și nici de partizanat), în 13 Plus, Anul XIII, nr.4-5-6 (140), aprilie-mai-iunie 2010, pp. 40-43; îmi cer scuze dacă o să te agasez, voi cita penultima frază din acest studiu: "...toate cele scrise mai sus și fiecare în parte fac din Bufonul cerșetorului, crucea lui P.P., o carte de referință în istoria poeziei contemporane, o revoltă activă împotriva lirismului bolnav de epigonism și cosmopolitism".

În al doilea rând Laurențiu, lipsa de gust ar trebui - dacă ai avea dreptate - să fie evidentă și în paginile Revistei "Spații Culturale", revistă de circulație națională, unde semnează scriitori de prestigiu din România și din afara ei, între ai cărei doi redactori, sub coordonarea redactorului șef, Valeria Manta Tăicuțu, mă număr și eu.
Cât despre bere...nu-mi place să beau cu necunoscuți...!

Cu stimă,
PP

 =  Felicitări!
Liviu Nanu
[04.Jul.10 11:23]
Felicitări pentru volum! De unde pot să-l cumpăr?

 =  pentru un prieten
Plopeanu Petrache
[04.Jul.10 11:30]
Liviu,

mulțumesc mult! Spune-mi te rog o adresă (fizică) și ți-l trimit eu!

Cu stimă
PP

 =  felicitări, domnule petrache!
Teodor Dume
[04.Jul.10 16:56]
e o realizare de suflet pentru care mă bucur sincer.

îmi place titlul ales.
apreciez și asocierea desenelor


*acum suntem siliți amândoi
să jucăm întreaga pantomimă
toate comediile și tragediile jucate
pe acea scenă
doar noi
eu bufonul nebun și tu
cerșetorul abundent*

multă stimă,
teodor dume,

+ Notă de lectură
George Pașa
[04.Jul.10 17:23]
Citind și celelalte poezii postate aici și aparținând volumului "Bufonul cerșetorului", recunosc același stil complex al autorului, cu o predilecție pentru imaginea mai adâncă a spiritului, cu un limbaj aparent ermetizat, fiindcă sugestiile sunt multiple, aș zice. Lumea aceasta pe care o abordează e una care se străduiește să iasă dintr-un infern, dar nu este, de fapt, altceva decât realitatea în fațetele ei multiple, deși există o tendință nemărturisită spre purificare și unitate.
Salvarea omului dedicat scrisului (a bufonului trist, într-o lume răsturnată moralmente) nu poate fi decât ironia amară, revărasată asupra mediului social (în special, a celui pretins cultural), în care verticalitatea spiritului este plătită cu suferință. Nimic nou, s-ar putea spune. Ce mi se mai pare interesant e aceea că se lucrează, clișeic vorbind, cu materialul clientului. Adică același registru poetic are aici un rol aș spune opus celui vehiculat pe scara minoră. Argumentele sunt în întregul text și l-aș nedreptăți ca să citez ceva.

E în textul acesta ceva totuși diferit stilistic de ceea ce citeam acum vreo doi ani în pagina autorului. Văd că noile texte (nu acestea din volum) aduc adevărata fațetă a poeziei lui Petrache Plopeanu, cu versuri mult mai aride, încărcate de semnificații filosofice, mai puțin accesibile unui cititor leneș.

Eu îl felicit pe autor pentru ceea ce a realizat aici și pentru modestia de care a dat mereu dovadă, cunoscându-și, e-adevărat, potențialul creator.

 =  sustin semnul dlui G. Pasa
Anni- Lorei Mainka
[04.Jul.10 17:35]
si pe mine m-ar interesa daca se poate volumul - pentru ca este deosebit, chiar fara sa fi citit criticile cuiva.....
poezia este un proces care precum spune Laurentiu tine de metafizic - poezia , da poate fi si de prost gust, dar poemele de fata se pot "oferi" la orice ora cititorului, egal care.....
evident: gusturile difera
in antichitate poezia era pentru elita pregatita in ani de studiu - astazi lumea

este eliberata de corsetele academiilor, poate din acest motiv unii poeti isi sperie publicul!
Va astept cu interes informatia despre volum si revistele de cultura....

 =  Felicitări.
Ioan Barb
[04.Jul.10 18:38]
Felicitări pentru poezie și pentru volum. Cu stimă, Ioan Barb

 =  prezumări
Tudor Cristea
[05.Jul.10 13:13]
Citind, ca și dl G. Pașa, și celelelte poezii din volum postate aici, aș zice că e vorba de o apariție semnificativă, cel puțin din punctul de vedere al evoluției autorului. În chip vădit, opinia total defavorabilă a lui Laurențiu Enache este nefondată (și, în plus, dle Laurențiu, se scrie - cu sensul vizat - "prost-gust", nu "prost gust" - ca "prost-crescut" sau "bine-crescut", față de "prost crescut" sau "bine crescut") și riscată.
Dar nici reacția exagerată a autorului nu e pe deplin motivată, mai ales dacă ia ca reper opinia criticului Petre Isachi (probabil prefațator al volumului), care este și ea riscată (în spiritul postdecembrist, aș zice, adică al unei perioade când oricine se poate erija în formator de opinie, chiar și unii care ar avea ei înșiși nevoie de autentificări critice).
Volumul mi se pare, având în vedere eșantioanele, de valoare medie. Adică onorabilă. Poemele sunt subminate de un anume retorism afectat, dar le salvează prozaismul unor pasaje.
E, totuși, posibil să mă înșel, iar cartea, în întregul ei, să impună altă opinie. Pro sau contra.

 =  ...rezumări...
Plopeanu Petrache
[05.Jul.10 15:51]
Teodor,

cred că aveam nevoie de cuvintele tuturor celor de aici, de mult timp nu am mai socializat, dar văd că prietenii nu se uită. Am o stare de lehamite față de tot, mai puțin față de cuvântul scris, pentru că am convingerea că aceștia sunt adevărații oamenii care încearcă să facă ceva pentru cultura românească, fiecare după puterile sale! Mulțumesc!

Cu stimă
PP

George, înțelegi bine mersul meu prin poezie, niciodată nu arunc ceva din ce am avut, dar uneori simt cum lumea este o imensă groapă de gunoi uman! Sigur nu mă lamentez, pentru că mai înainte mă enervez de sila asta în care înnotăm ca niște pești în smoală! Scriu și scriu și scriu, sunt sigur că Laurențiu m-ar face grafoman, dar asta este ceea ce mă echilibrează și mă bucură. Dacă scriu bine sau mai puțin bine, voi sunteți cei în drept să o spuneți! Mulțumesc
Cred că ai observat e-mail-ul trimis de mine, ieri!

Cu stimă
PP

Anni-Lorei,
mulțumesc pentru răbdarea și timpul acordate textelor mele...încerc să pătrund acolo unde nu am mai fost! Dacă îmi trimiți o adresă de corespondență, îți voi trimite o carte cu Bufonul cerșetorului, așa cum voi dărui tuturor celor care i-au acordat atenție! Pentru revista Spații Culturale, este suficient să intrați pe google și să introduceți Spații Culturale pentru că apare imediat site-ul revistei. Pentru revista fizică puteți să-mi spuneți dacă sunteți interesată și să vă trimit un exemplar, sau mai multe, atunci când apare. Mulțumesc!

Cu stimă
PP

Ioan,
Mulțumesc frumos pentru ceea ce ți-a plăcut și pentru cuvintele tale pe care le simt sincere! Mulțumesc!

Cu stimă
PP

Tudor Cristea

Mă interesează sincer părerea dumneavoastră și voi sublinia câteva aspecte:
-mulțumesc pentru sesizarea evoluției personale;
-criticul Petre Isachi nu este prefațatorul volumului și l-am întâlnit pentru prima oară, când a ieșit din tipar Bufonul..., pe care i l-am dăruit, așa cu "cerneala neuscată" cum era; dânsul a considerat necesar să realizeze o suficient de amplă analiză asupra acestuia
-desigur retorismul este unul asumat conștient și de autor și de personajele sale, ironia fiind una dintre arme;
-vă rog, dacă este posibil și considerați necesar să vă trimit unul dintre volume, să-mi comunicați pe mail adresa dumneavoastră. Aș dori, așa cum ați subliniat și dumneavoastră, să vedeți cartea în ansamblu și să-mi împărtășiți opiniile dumnevoastră chiar într-un articol în "Spații Culturale", de care vorbeam mai înainte.

Cu stimă
PP

 =  plopeanu petrache
Nache Mamier Angela
[05.Jul.10 17:15]
mes sincères félicitations!

 =  amabil
Tudor Cristea
[05.Jul.10 18:34]
Multumiri, domnule P.P. Doar că nu știu de unde sa iau adresa dvs. de e-mail, așa că o să vă rog să mergeți la profilul meu, de unde o puteți afla pe a mea, ca să putem întemeia dialogul necesar.
t.c.

 =  cuvinte și adrese
Plopeanu Petrache
[05.Jul.10 20:31]
Angela,

vă mulțumesc foarte mult pentru ceea ce știu că simțiți pentru poezia mea! Mulțumesc pentru cuvinte și gânduri!

Cu stimă,
PP

Stimate domnule Tudor Cristea,

adresa mea de mail este [email protected] și o trimit cu multă apreciere pentru dumneavoastră și pentru aceia care găsesc ceva în universul meu uman și...poetic!

Cu stimă
PP

 =  Întrebare
liviu ofileanu
[02.Oct.10 20:08]
Stimate domnule Plopeanu Petrache,
ca un om de credință am tot scris pe adresa de email menționată în speranța că vă pot cumpăra volumul. Cum nu ați dat nici un semn de viață, chiar nu știu ce să cred.
Cu stimă,
liviu ofileanu

 =  ...
liviu ofileanu
[08.Oct.10 14:24]
Rezolvat.
Dar, cum v-am citit pe monitor, și cum în fișierul pdf nu aveți imaginea cărții,
vă rog să o scanați și să o trimiteți editorului Eugenia Reiter.
Cu stimă, liviu ofileanu




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !