Comentariile membrilor:

+ Felicitări
Florin Rotaru
[09.Jun.10 13:36]
Felicitări pentru acest volum și mult succes cu lansarea la apă, că tot se petrece evenimentul la Constanța.
Și, ca o dorință personală, dacă se poate, cu riscul de a plăti pentru asta, aș "vrea să te pipăi și să urlu - este". Vorbesc de volum, bineînțeles.

:)

 =  Felicitari!
bucur alexandra-emilia
[09.Jun.10 15:56]
Felicitari!
Ma bucura aceasta veste! Sa fie ca o inaltare sufleteasca, o bucurie nespusa pentru autoare si ca o lumina pentru cititori.

+ Să fie un volum...
Emil Iliescu
[09.Jun.10 17:41]
Să fie un volum citit, iubit și care nu se uită, într-o lume care se grăbește și atât de rar poposește peste proza coborâtă din suflet!
Cu prietenie, Emil Iliescu

 =  Florentina-Loredana
tincuta horonceanu bernevic
[09.Jun.10 17:49]
Felicitări pentru volum, și să ai parte de o lansare frumoasă!
tincuța

 =  Și eu
Doru Emanuel Iconar
[09.Jun.10 17:53]

Felicitări! Felicitări! Felicitări!
Și eu vreau cartea.
La Cluj când veniți pentru lansare? Abia aștept să ne întâlnim. Poate îmi dați un interviu.
Să-mi spuneți neapărat dacă și când veniți.
Doru Emanuel

 =  Vouă, cu drag
Daniel Bratu, îți mulțumesc și pe această cale. Ți-aș fi trimis și un pupic până la Iași, dar, fiindcă mi-ai lățit fotografiile, îl țin pentru altă ocazie:) Nu-i cu supărare, având în vedere că eu nici măcar așa n-aș fi știut să le pun.
Florin Rotaru, mulțumiri pentru înstelare și pentru că ai „sărit” primul la gâtul volumului meu:) Sunt în asentimentul tău când vine vorba de pipăieli (volumul, bineînțeles). Va să zică, și reciproca e valabilă. Avem noi o vorbă, sper să te ții de cuvânt... în viața asta! :)
Alexandra Emilia, poeto, premianto, mulțam de urările frumoase. Și eu sper ca scrisul meu să aducă măcar un pic de lumină.
Emil Iliescu, frumoasă stea! Proza coborâtă din suflet o aflu și-n scrisul tău atât de frumos, cald și parcă venit dintr-o lume mai bună.
Tincuța, bucuroasă tare de prezența ta. Mulțumesc!
Doru Emanuel, vei avea cartea, bineînțeles. Despre lansarea la Cluj și eu făcusem ceva planuri, cu atât mai mult cu cât cartea a apărut în acest oraș, am câțiva buni prieteni acolo, dar nu știu când/ ce/ cum. Organizarea unui astfel de eveniment mă depășește, ar trebui să fie cineva să se ocupe de asta. Cât despre interviu, cu mare drag. Dar se poate și de la distanță, până una alta.
Mulțumiri vouă, tuturor, precum și Eugeniei pentru recomandarea textului!
Despre lansare, încă nu știu foarte multe, dar voi reveni cu detalii.
Cu plecăciune,
Florinel

 =  Talent dublat de perseverență
Nicolae Diaconescu
[09.Jun.10 19:20]
Prozele tale se citesc ușor fără a fi ușoare și asta nu e puțin.
La o lansare în București aș dori să fiu prezent.
Cu prețuire,
Nicu al Popii

 =  O bucurie, sincer...
Ioan Jorz
[09.Jun.10 20:23]
Florentina Loredana, te felicită și un epigramist, prozator în devenire! Se pare că parcurgi o perioadă fastă, în viața ta de scriitor. Profită la maxim de ea! Smulge-i tot ce e de smuls, nimic nu vine ușor.
Faptul că Adrian Dinu Rachieru, pe care-l cunosc și prețuiesc, ți-a însoțit cartea, îmi dă convingerea că ai scris ceva valoros. Succes! Cu prietenie,

Ioan J

 =  Nicolae Diaconescu, Ioan Jorz
O bucurie să vă am alături!
Nicolae, mulțumesc pentru aprecieri. Venite din partea unui bun prozator, dar mai ales a unui citititor exigent, nu-i puțin lucru. La o lansare în București, prezența ta va fi obligatorie! :)

Ioan, epigramiștii reprezintă cea mai numeroasă „castă” a „suporterilor” mei, încurajările și aprecierile lor contează enorm pentru mine. De aceea, sunt onorată că te afli printre ei.
Domnul Dinu Rachieru, pentru care și eu am o deosebită stimă, nu doar a scris Cuvântul de însoțire, dar l-am rugat să „disece” manuscrisul înainte de a-l da publicării, ceea ce a și făcut cu multă conștiinciozitate, pe gratis și pe degeaba , dacă pot să mă exprim așa. Printre examene la facultate, jurizări de concursuri și alte obligații profesionale și personale, a găsit timp să ia pixul roșu în mână pentru eventuale corecturi. Încurajările domniei sale mi-au fost de mare folos, dându-mi curajul de a ieși cu volumul în lume. Deși eu tot n-am convingerea că ceea ce am scris eu valorează mare lucru.

Vă mulțumesc mult și continui să vă citesc, așteptând, totodată, observațiile voastre critice pe textele mele.

Cu prețuire și prietenie,
Loredana

 =  Niște proze scurte, deloc ușoare
Dan Norea
[09.Jun.10 23:07]
Prozele tale se citesc ușor fără a fi ușoare...
(Nicolae Diaconescu)


Pot depune mărturie pentru asta. Le-am cărat de la Alba Iulia la București. Îi chem drept martori și pe Laurențiu Ghiță, care le-a luat de la editorul din Cluj și mi le-a predat la Alba Iulia, dar și pe Laurențiu Orășanu, care le-a preluat la București, ducându-le pe brațe până la locația indicată de autoare. Consider că toți trei suntem suficient de avizați în aprecierea unor proze și, pe cuvânt de onoare, nu sunt deloc ușoare. :)

Acum serios, citisem majoritatea textelor aici, pe site, înainte de apariția cărții. O parte le-am recitit în ultima săptămână pentru că, evident, chiria pentru transportul cărților a fost un exemplar cu autograf. După mine, textele din acest volum sunt cel puțin egale cu cele din primul. De fapt, după știința mea, acesta ar fi trebuit să fie primul volum, dar destinul a hotărât invers.

Florinel, îmi pare nespus de rău că, deși lansarea se va face la Constanța, nu pot participa - în zilele respective sunt plecat din oraș.
Dar vin pe această cale cu felicitări pentru reușită, urări de a completa cariera literară cu cât mai multe volume (de ce nu și un roman) și succes la apropiata lansare!


 =  Ai să plătești pentru asta!
Norică, primul paragraf al comentariului tău m-a amuzat teribil. Păi sigur că nu sunt ușoare! Eu pot să mai aduc vreo doi martori, că au mai existat și alte victime, care le-au cărat de la București la Slobozia, mai întâi în laborator, apoi abia la mine acasă. Eu am o vorbă în care cred: D-asta a lăsat Dumnezeu bărbații! Că, altfel, ce ne-am face bietele de noi, fără mușchii lor? :)
Într-adevăr, acesta ar fi trebuit să fie primul volum. Personal, mi se par mai reușite textele din el.
Cât despre absența ta la lansare, ai să plătești pentru asta! Poate chiar cu organizarea unei alte lansări, la care să poți participa și tu. Alaltăieri, discutând cu domnul Lăzăroiu, chiar mă asigura că tu vei fi unul dintre vorbitori. L-am liniștit eu, spunându-i ce știam deja de la tine.
Oricum, te iert fiindcă mi-ai cărat cărțile de la Alba Iulia (da' măcar fii cinstit și spune lumii că nu le-ai cărat în spate!).
Îți mulțumesc pentru prezență și... mărturie!

 =  Felicitari
Djamal Mahmoud
[10.Jun.10 12:45]
esti un talent care merita toata aprecierea, mult succes si inspiratie it doresc si multe aparitii .


Bravo


+ Felicitari, Florinel!
Atropa Belladona
[10.Jun.10 16:40]
Bravo, Florinel, mult succes si la cat mai multe volume si lansari! Regret, ca si-n cazul Autorului, ca nu pot fi realmente alaturi, dar voi fi macar cu gandul cel bun si cu speranta revederii, in orice alta imprejurare fericita!
Cu drag,
eu

 =  Djamal, Atropa
Djamal, aprecierea talentului meu pare atât de neînsemnată față de aprecierea meritată de tine, care scrii în limba română de parcă ți-ar fi limba maternă. Am mai spus-o și cu altă ocazie, aceasta mi se pare performanța supremă în materie de literatură: să scrii bine într-o altă limbă decât cea maternă.
Atropina, și eu sper să se ivească o altă împrejurare fericită, cât de curând. Poate chiar la Iași. Aștept cu interes și cea de a doua ta carte.
Vă mulțumesc!
Florinel

+ eveniment
Dana Stefan
[10.Jun.10 19:48]
felicitari! sunt alaturi la un asa eveniment cu tot sufletul si din suflet. sa ai parte si de o zi splendida la lansare, cu oameni buni si frumosi!
ai o coperta foarte frumoasa, loredana :)

Linea

 =  Te îmbrățișez (nevinovat) a felicitare!
Gârda Petru Ioan
[10.Jun.10 20:07]
Luci-va,-n nopți cu vreme bună,
Când te-oi cuprinde avântat,
Pe capul meu aceeași lună
Și-aceeași lună peste sat.

Mult succes!

 =  Linea, Petru
Dana, îți mulțumesc mult pentru bucuria de a fi alături. Cât despre copertă, trebuie spus că, în realitate, pe coperta IV, mâna care scrie apare mai mică, astfel încât proporțiile sunt mai aproape de adevăr.
Nelu Gârda, mulțumesc, asemenea și ție.
Te știam eu cam zănatic,
Dar acum ești și lunatic?
(PS Frumos catrenul)
Cu prietenie,
Loredana

 =  Cu felicitari!!
Laurentiu Ghita
[11.Jun.10 08:51]
Ai scris în stil italian,
Dar tot am identificat
Aceeași Lori Dalian
Ce-aruncă proze peste sat!

 =  Laur G.
Să vezi cât îți va fi de bine,
Când am s-arunc cu proza-n tine!

Că doar știi ce grea e:)
Sper ca, până la apariția următorului meu volum, să îți refaci cocoașa. Nu se știe când o să am nevoie de ea:)
Mulțumiri, mulțumiri!

 =  Despre lansare
Cercul Militar Constanța Organizează Întâlnirea de lucru a Cenaclului Literar
„Mihail Sadoveanu” și a Clubului Umoriștilor Constănțeni „Prăvălia cu Umor”, joi, 17 iunie 2010, orele 16:00.
Tema întâlnirii: Lansare de carte. Vor fi lansate două cărți:
„Hazul...un dram de fericire” de Dumitru Mihăilescu și „Aceeași lună peste sat” de Florentina Loredana Dalian.
Locul desfășurării: Centrul Cultural Corbu „Casa Veche”.
Plecarea din fața Cercului Militar: ora 15:00.
Coordonator eveniment: Aurel Lăzăroiu.

(Informații furnizate de domnul Aurel Lăzăroiu)

Vă așteptăm cu drag pe cei care doriți și puteți să participați.

 =  ah, cum am ratat momentul!
Roxana Sonea
[13.Jun.10 12:50]
Felicitari, Florentina! :) Ma bucur foarte multe pentru tine. La mai multe astfel de reusite! E multa munca in spatele unui volum de proza... asa ca, ma inchin. Te gasim prin librarii de acum?:)

 =  Roxana
Îți mulțumesc mult! N-ai ratat momentul, tu ești bine venită oricând.
Încă nu m-am mutat în librării:), dar, ca și la primul volum, cei care chiar doresc să îl aibă, îmi pot lăsa o adresă poștală la adresa mea de mail.
Îți doresc mult succes și ție și am convingerea că prozele tale merită și ele strânse în carte. Cât mai repede!

 =  Felicitari cu intirziere
Maria Gold
[21.Jun.10 16:52]
M-am bucurat mult sa aflu de recidiva si mai mult ma bucur sa vad cum talentul e precedat de perseverenta si consecventa, care pot fi intretinute doar cu pasiune. Felicitari, Florinel!

 =  Maria
Și eu sunt foarte bucuroasă de prezența ta. Mulțumiri ție și... pe când următoarea ta carte?

+ Felicitari!
silvia caloianu
[23.Jun.10 10:12]
In ghemul meu de aiureli, mi-a scapat evenimentul: abia acum am ajuns aici, bine ca a ramas afisat! Cred ca e o carte buna de citit acum pe malul marii (acum sa vad cum fac rost, pentru ca m-am si imaginat), daca (vorba criticului), se citeste "fara cazna". Felicitari!

 =  sa fii citita!
Anni- Lorei Mainka
[23.Jun.10 11:31]
Iti doresc sa ai parte de cititori entuziasti, sa ne bucuram de amintiri "fara cazna", si sa lansezi,lansezi , lansezi....sub aceeasi luna cu siguranta!

+ uitasem
Anni- Lorei Mainka
[23.Jun.10 11:33]
merita ca LUNA ta sa se tina de stelute si privirile dorului....

+ .
ștefan ciobanu
[23.Jun.10 14:46]
felicitari loredana pentru carte. uite ca vad tarziu anuntul, dar tot e timp ca sa te felicit.
te imbratisez.

 =  Mulțumesc, Silvia, Anni, Ștefan
Silvia, tu ești o drăguță, dar niciodată nu e prea târziu. Te rog să-mi lași o adresă poștală la adresa mea de mail ([email protected]), să îți trimit cartea. Nu m-a dus capul să ți-o trimit prin Ion Diviza, pe care l-am întâlnit la Alba-Iulia de curând. Între noi fie vorba, nici lui nu i-am oferit-o. Eram prea emoționată, că doar ce o văzusem (cartea). Mulțumesc!
Anni, mi-ai făcut o bucurie. LUNA mea se simte mai bine printre stele:) Mulțumesc pentru urări! Să fie!
Ștefan, tinere poet, și eu te înbrățișez! Și nu, nu-i târziu... Mulțumiri.
Cu drag,
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !