Comentariile membrilor:

 =  framantare
Maria Del
[17.Apr.10 12:08]
George, citisem o poezie foarte interesanta si plina de seva ieri si chiar ma gandeam sa las un comentariu, dar n-am facut-o din pacate...si acum ai sters-o...e o boala care se molipseste?...e o boala, hotarât!

E aici in miezul acestei poezii ceva ce te framanta, ceva atat de miscator si de cu neputinta de prins incat te face sa rabufnesti asa, mocnit, acelasi si totusi schimbator in fiecare clipa.

 =  semn...
Petruț Pârvescu
[17.Apr.10 13:51]
***
un text al miscarii centripete, fara martori, deschis ochiului, ca o expoyitie imaginara.

n.b.nu aștepta culori nemaivăzute
sau un maestru ce trece
din culoare-n culoare,
aici e doar fumul pe care-l face
arderea la un foc potolit,
aici e doar semnul

 =  Atelierul acesta,
Liviu-Ioan Muresan
[17.Apr.10 14:17]
cu adevărat albastru, are deschisă ușa spre absolut. Atunci, e într-o navă spațială, molozul se aruncă în infinitul ce absoarbe toate și totul. Atunci începutul, sub focul acela potolit, e doar prima sămînță pentru ceea ce va fi. Culorile nemaivăzute vor fi văzute, maestrul există, chiar dacă nu e văzut astfel. Încă. Dar, martorii, chiar și aceștia sînt, pe ascuns, maeștri.
Arta mușcă din miez și buzele sîmt gustul. Asta e tot ce contează, spre început.
LIM.

 =  deschidere
Anni- Lorei Mainka
[17.Apr.10 14:49]
atente rinduri - benefice

(ce inseamna: " cu avantajul de a fi inceputul...." acest vers m-a luat prin surprindere)

 =  Răspunsuri
George Pașa
[17.Apr.10 15:11]
Maria, nu e vorba de nicio "boală" molipsitoare, ci mai degrabă de acea exigență necesară fiecărui creator. Din când în când, îmi revăd textele scrise și le retrag pe acelea pe care le consider nereușite. Desigur, nu am în vedere nr. de afișări sau de comentarii, ci propriile mele criterii de valorizare. Textul de față se dorește a deschide un volum de versuri cu celași titlu, pe care probabil îl voi publica vreodată.

Petruț, rândul acela unde faci o interpretare interesantă m-a surprins.

Liviu-Ioan, mergeți puțin dincolo de text, oarecum spre o viziune de science fiction, dar este interpretarea dumneavoastră și o respect.

Ani-Lorei, eu nu îmi explic textele. Însemnă ceea ce vezi acolo.

Vă mulțumesc pentru (în)semnele voastre de lectură!

 =  cu scuze!
Anni- Lorei Mainka
[17.Apr.10 16:00]
limba mea romana nu e cea mai perfectionata- ca sa nu inteleg altceva, am fost invatata sa intreb, ma scuzati daca v-am deranjat,

textele si mai ales poezia nu poate fi explicata, asta am invatat de la nea Petrica in copilarie, dl Petre Tutea mai exact, poeticul este partea divina care pe unii ii salveaza si pe altii ii ia cu el...

sper sa nu uit si sa nu mai intreb , toate cele bune

 =  Anni-Lorei Mainka,
George Pașa
[17.Apr.10 16:44]
Nu e niciun deranj. Într-adevăr, acolo e o exprimare cam ambiguă, fiindcă am încercat să evit un alt verb la gerunziu și o alăturare sonoră cam nelalocul ei, anume: "având avantajul..." Probabil de aici nelămurirea.

 =  dupa ce nu vorbesti
Anni- Lorei Mainka
[17.Apr.10 17:32]
limba romana a fost o intirziata in educatia mea, dar mi s-a lipit de piele

dupa ce nu am vorbit-o ani de zile - ma refer la limba literara, citit scris ...nu la "ce ai mincat" - ma dor multe dupa ce incerc sa scriu sau sa citesc - iar poemele dvs. m-au atras - paul antschel din cernauti nu explica nimic - spunea studentilor "cititi atit mai mult nu trebuie" - eh, asa am facut si eu cu elevii mei si am avut mari probl la inspectorat si am demisionat, e pacat: profesorii strica gustul de poezie, multi nu se intorc la lit ptr ca i-am chinuit in scoala....

da, acel vers isi asteapta soarta, inspiratie ....

 =  "doar s(t)are pe gânduri"
Alexandru Gheție
[17.Apr.10 18:56]
atelierul albasrtu este o artă poetică... artistul trece, sare de la o culoare la alta, lasă în urma-i fum, nu aruncă nimic oblic și doar din când în când aruncă molozul, întru purificarea scrisului... Și arta cu dinți strălucitori mușcă mereu din palma creatorului, se cere, se vrea cernută pe sine din autor pe foaia albă/albastră :). O poezie concentrată, sinceră cu imagini reușite și o încifrare atentă. Plăcut,
numai bine,
alex

 =  Artă poetică - rachetă
Dragoș Vișan
[17.Apr.10 22:14]
Succes pentru publicarea volumului celui nou. Acest poem este impecabil scrijelit, finisat, simțit, încât a prins deja viață în sufletul meu, orientându-mă deja spre un orizont sigur, spre-o cură de sănătate artistică.
Poemul tău e o artă poetică. LIM a observat foarte bine fuzelajul de rachetă, scoaterea rampei de lansare.

 =  Alexandru, Dragoș,
George Pașa
[18.Apr.10 11:26]
Sunteți doi comentatori foarte activi și regret că nu am inspirația să comentez și eu cee ce scrieți, deși vă citesc lucrările cu interes. Aveți cu adevărat talent critic, doar că ar trebui să fiți mai exigenți. Alexandru a intuit esența scrierii de față, iar Dragoș mi-a arătat ceea ce nu vedeam aici. Amândoi ați intuit că textul s-ar dori un fel de "Prefață" poetică, de genul poeziei "Către cititori" a lui Baudelaire, din volumul "Florile răului". Cât despre publicare, voi mai aștepta, în primul rând că mai am de lămurit ce poezii vor rămâne, în al doilea rând, cum sunt foarte puțin cunoscut în lumea literară, să public pentru o mână de oameni mi se pare uneori inutil.

Vă mulțumesc pentru încurajare!




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0