Comentariile membrilor:

 =  Alexandru Ghetie-bravo
Nache Mamier Angela
[12.Mar.10 17:21]
un material documentat si interpretat cu stiinta si sensibilitate...
pentru mine acest poet ,originar ca si mine din brasov ,înseamna perioada uceniciei literare când cei mai"mari"din cultura brasoveana a epocii(ex:Aurel I .Brumaru-criticul si filozoful) scriau eseuri pline de substanta
despre acest om de cultura discret si ne luminau avec leur savoir-faire si cu un gust estetic connfirmat însi de catre TImp
o surpriza agreabila,felicitari

 =  chapeau dl Ghetie!
Anni- Lorei Mainka
[12.Mar.10 17:34]
M-a bucurat sa citesc un text fundamental pentru cunoasterea poetului, poeziei lui si teoriei poetice - binevenit pe agonia, binemeritat ptr cei ce vor sa cearna gindul inainte de -al arunca pe valurile lacome ale anonimatului......

 =  re Nache Mamier Angela&Anni- Lorei Mainka
Alexandru Gheție
[12.Mar.10 17:56]
Va multumesc pentru semn. Suni incantat ca se citesc astfel de articole, sa le spun, este totusi un poet aproape uitat, se pare ca exilul din timpul vietii si-a pus amprenta si asupra poeziei, un fel de exil al literaturii, o aruncare a ei peste hotare... Este, intr-adevar o prezentare pentru cei putini, dar interesati. In viitor voi inscrie si ceva texte ale poetului in biblioteca, nu ca o obsesie a mea, pentru ca nu e, dar ca o obsesie a... lucrurilor corecte. Stefan Baciu si multi altii merita!
va multumesc,
numai bine,
alex

 =  Alexandru Gheție
Ottilia Ardeleanu
[13.Mar.10 08:33]
Un articol elaborat.

Eu vreau să te felicit pentru intenție. Consider, ca și tine, că este bine să scoatem oamenii talentați în față. Să îi așezăm pe locurile pe care le merită.

Numai bine,

Ottilia Ardeleanu

 =  Ștefan Baciu era din grupul literar "Corabia cu ratați"
Dragoș Vișan
[13.Mar.10 08:54]
Un studiu aproape monografic. Opera lui Ștefan Baciu nu poate fi considerată numai tradiționalistă, precum bine au observat și Ion Negoițescu sau Nicolae Manolescu.
Eu mai știu, din "Jurnalul intermitent" și eseurile de Pericle Martinescu, despre marea prietenie dintre toți membrii grupului "Corabia cu ratați" (ultima promoție literară interbelică), al cărei lider era Emil Botta. Erau aproape boemi. Au păstrat legătura prin corespondență și după 1944. Ștefan Baciu are desigur un epistolar impresionant, care ar merita să fie publicat, de urgență!
Emil Manu a prezentat prea puțin revista "Mele", scoasă de Ștefan Baciu în Honolulu (vezi pag. 182-184 din "Reviste romînești de poezie").
Puteți pune majuscula la începutul unei fraze - pentru N. Manolescu...

+ de precursori
silvia caloianu
[13.Mar.10 11:21]
asa si trebuie sa fie un poet admirabil: un om de cultura inalta, inteligenta si talentele caruia se pot afirma pe mai multe planuri. am citit cu mult interes materialul de mai sus. vad aici efort si comentarii apreciative, pe masura. consider ca e demn de mai multa atentie.

 =  mai mult decât un gest...
Teodor Dume
[13.Mar.10 12:25]
alex,
ai depus un efort mai mult decât considerabilîn documentarea și elaborarea acestui material, pentru care vin și eu în rândul acelora care îți mulțumesc pentru gest, fără de care nu am fi putut afla atâtea lucruri interesante despre Ștefan Baciu.

același,
teodor dume,

 =  un text de citit peste WEEKEND
Anni- Lorei Mainka
[13.Mar.10 12:29]
ma intorc sa subliniez cit de bine l-ai scris
pina la urma sper sa il faci volum documentar

da, cum spunea un com inainte : sa-i punem la locul ce li se cuvine , ca sa nu parem ca doar ne-am spalat pe miini in ultimii 20 de ani!!!

 =  re Ottilia Ardeleanu&Dragoș Vișan&silvia caloianu&Teodor Dume&Anni- Lorei Mainka
Alexandru Gheție
[13.Mar.10 16:54]
vă mulțumesc pentru semn, mă bucur mult că a contat această prezentare și nu a trecut neobservată...

otilia, mersi pentru semn, mă încântă interesul pe care îl oferi poeziei/poeților

dragoș, mă bucură popasul tău aici, desigur, știu că mai sunt o grămadă de spus, eu însă am insistat pe poezia primelor volume, cu toate că mi-a fost greu să separ biografia poetului, viața lui tumultuoasă, lipsa hranei din brazilia, exilul propriu zis, berna, revista ”mele”, etc de operă sa... mulțumesc pentru semn, te mai aștept

silvia, mulțumesc pentru încrederea pe care mi-o acordați, mulțumesc pentru steluță

teodor, am ales acest poet tocmai din această cauza. și eu am căutat, în primul rând pe net ceva materiale și... surpriză! - câteva poezioare din ultima parte a vieții sale. Mă bucur dacă lucrurile mărunte contează

anni, mulțumesc din nou, mă bucură prezența ta. Până la volume documentare, ma e însă cale lungă... :)
vă mulțumesc,
numai bine,
alex

 =  voi cauta
Anni- Lorei Mainka
[13.Mar.10 17:02]
voi cauta despre el, aici au mai fost unii pe ici pe colo si precis ca se gasesc, am vazut mai demult la o batrina din exil rafturi , dar unde sa ma mai sufoc, ca nu iti poti imagina ce sunt citiva metri pavati si cimentati de carti, curat sicriu de hirtie

 =  cultură bună
Filip Tănase
[16.Mar.10 22:24]
Domnule Gheție
Minimum de cuvinte, maximum de sens.
Sunteți un univers de cultură, de arte și literatură, vă știu cu mult înainte de Agonia, și sunt bucuros să fac o asemenea lectură a unui mare artist al condeiului. Nu mai e necesar să vă spun că mi-a plăcut enorm lucrarea dvs, care mă trimite înapoi la vremurile când se făcea cultură bună în România.
Vă stimez și vă respect pentru tot ce-ați scris în această lucrare cât și pentru ce-ați scris înainte de Agonia.
Cu stimă Filip Tănase
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !