Comentariile membrilor:

 =  "walk of fame"
Alexandru Gheție
[12.Feb.10 16:42]
dacă ar fi venit ("dimineața sau noaptea"), prin rafale de gloanțe în miezul lunii, printre "feciori de lele nebună", poate că ți-ar fi spus povestea cu animăluțele, dar... nu ar mai fi fost la fel ca atunci, demult. Sunt prea multe piedici aici, timpul folosit sugerează un fapt deja consumat, și ea, da, oricum n-ar fi ajuns... Mai citesc, în speranța că jurnalul va prinde contur în continuare.
numai bine,
alex

 =  parere
Leonard Ancuta
[12.Feb.10 17:21]
sa nu zici ca o fac cu rautate, dar uite de ce ai scris un tecst prost


demult n-am mai ieșit la vînătoare de trenuri
așa cum făceam pe vremuri
peronul gării e acum un fel de walk of fame
toate femeile care au ajuns aici au propria stea
să nu le uit

in strofa de mai sus nu e niciu fel de tensiune poetica, nicio emotie, nimic care sa ma faca atent, in afara de gratuitati gen peronul e walk of fame plus rima involuntara care strica sspectul general

in general exagerarile poetice au farmecul lor, dar aici cele 400 de tancuri sunt rizibile, in loc sa ma impresioneze ma amuza, ba chiar stau sa ma gandesc cine a avut rabdare sa le numere, in plus daca tu iti dai seama ce inseamna 400 de tancuri - evident ca nu-ti dai. iar finalul cu bietul girnist e patetic, deja ma cocolosesc de mila si de ras vazindul cum se chinuie....

in strofa urmatoare doar imprumutul din phoenix seamana a poezie, si de fapt tensiunea cade pe el. deci neoriginal.

strofa care urmeaza e singura poetica, e singura care are poezie in ea.

ultima strofa pacatuieste prin diferenta mare si de calitate si de tensiune dintre prima parte si a doua, prima parte e nereusita, un jovialism cotidian care n-are legatura cu poezia, in timp ce finalul e candid si chiar placut, din pacate pierdut pe aici, aruncat asa fara sa se lege de nimic.

thats it, asta nu-i poezie, poate doar o incercare, ramane sa perseverezi.

 =  400 de tancrui
emilian valeriu pal
[12.Feb.10 18:03]
Ancutz, la Roman e cel mai mare depozit al Armatei pt vehicule scoase din uz din Moldova.
Ca reporter iti confirm ca sint 400 de tancuri adunate din toata Moldova si ceva vreo 600 de camioane. Cind vii cu trenul is vizibile, probabil din spatiu. Da tu asta nu stii, pt ca tu traiesti in imaginatia ta.
Ca sa intelegi:
La noi la Roman e cel mai mare depozit de autovehicule scose din uz din Moldova. E rizibil comul tau. tu stai la biroul si il scrii.

Ps. Daca te uitai la incadrare ai fi descoperit cheia. Nu e poezie, e doar un jurnal. Si crede-ma, la intrarea in oras sint 400 de tancuri 400 de camioane. Ai dat-o in bara rau. Eu stiu despre ce vorbesc tu stii?

 =  da
Leonard Ancuta
[12.Feb.10 18:28]
stiu ca ai dreptate, dar asta nu face rizibil tecstul tau, fiindcă pe mine ma inseala, imi da o senzatie gresita, vad 400 de tancuri lucioase, noi, gata sa-si slobozeasca salvele... e clar ca nu e vorba de sentiment autentic, atat cat cititorul isi formeaza mental o impresie gresita.

 =  alex
emilian valeriu pal
[12.Feb.10 18:29]
Imi cer scuze ca nu ti-am raspuns, desi tu trebuia sa fii primul pe lista. E doar un joc, pe mine nu ma costa nimic. Textul e scris in zece minute, ca o provocare. Tu ai fost singurul care a intuit corect miza textului, multumesc.

 =  inca o data
emilian valeriu pal
[12.Feb.10 18:43]
Asta inseamna ca nu ai citit textul
Tancurile nu sint lucioase. Si nici noi. Sint adunate din depozitele Armatei. Si chiar de ar fi noi, ele nu lucesc. Pt cine a vazut tancuri stie despre ce vorbesc. Mai ales tancuri vechi.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !