Comentariile membrilor:

 =  excelenta
Atropa Belladona
[08.Jan.10 21:17]
Excelenta parodie! Am comis si eu una dupa aceeasi poezie, cu ceva ani in urma, din pacate mi s-a prajit calculatorul si-am pierdut absolut TOATE textele, vechi, noi, postate si nu! Am fost la un pas de depresie...:)
Felicitari, sa mai comiti din astea!

 =  Excepțională
Goea Maria Daniela
[08.Jan.10 22:02]
Felicitări, domnule Gârda!

Ați lovit fără milă, după cum merită, în acești criminali cu sânge rece, ce se dau drept băieți finuți de salon.
Rușine lor!



La Mulți Ani, cu o mică întârziere!
Cu apreciere,
Dana Goea

 =  excelentă în gen
Laurențiu Orășanu
[09.Jan.10 06:36]
Excelentă în gen, ar merita înstelată, dar n-am...
Dacă eram servant, îi luam scara, și apoi aș fi povestit finalul...

Calimero

 =  Carmen, Daniela, Laurențiu
Gârda Petru Ioan
[09.Jan.10 07:50]
Îmi pică bine faptul că parodia a plăcut unor autori pe care-i apreciez. De fapt, am scris-o cu ocazia precedentului măcel, dar mi-a venit ideea să o postez și aici acum când prinții se adună din nou.

Uite ce am scris, când intrasem ca să spun că orice asemănare cu realitatea nu poate fi decât întâmplătoare. Dar dacă, totuși, v-ați gândit la ce m-am gândit eu, trebuie să spun că apreciez faptul că prisosul de carne se dă săracilor. Le doresc acestora poftă mare și îmi cer scuze dacă li se pare că i-am vorbit de rău pe binefăcătorii lor. Știu că vor intra pe sait, pentru că nimic nu poate fi mai plăcut ca, în timp ce te ghiftuiești, să completezi cu puțină hrană spirituală...

+ Deosebită
Rodean Stefan-Cornel
[09.Jan.10 09:10]
Citesc întotdeauna cu plăcere parodii deoarece, chiar dacă nu sunt considerate de unii critici ca opere autentice, de sine stătătoare, ele degajă, dacă sunt bine construite un umor de foarte bună calitate, cu multe tâlcuri, de cele mai multe ori moralizatoare (așa cum îmi plac mie, cu deosebire). Spun sincer, pe Nelu Gârda l-am cunoscut pentru prima dată datorită unei parodii, am fost fascinat de ușurinșa de a versifica și de umorul său și eram convins că este un umorist de calitate. Producția de mai sus preia cu pricepere tema și motivele din poemul original, dar măiestria autorului se manifestă, zic eu, și mai mult în talentul cu care preia inclusiv toate mijloacele artistice ale înaintașului său. Remarc, în primul rând metrica bazată pe versuri cu 4 picioare trisilabice, în amfibrahic (alternând cu cele în 4 picioare incomplete), apoi tehnica dialogului (excelent parodiată) și... în plus față de toate poanta finală. Este o mică asonanță la "servant-stand", care nu cred că are rost să fie corectată și o mică aritmie la ultimul vers, în care "Cum?" după rolul lui acolo ar trebui accentuat. Eu spun că ar putea să rămână, deși sunt foarte multe variante de schimbare (una ar fi cu "Dar"). Nelu, tu hotărăști, eu oricum eram hotărât să pun steaua azi-noapte pe la ora 01.30, dar eram prea obosit și am spus că nici acum nu este târziu; mă bucur că și alți colegi sunt de acord că avem în față o realizare deosebită.
Succes și la altele!
Cornel

 =  Laurențiu
Vasile Munteanu
[09.Jan.10 09:23]
acum, poți :).

 =  Cornel
Gârda Petru Ioan
[09.Jan.10 10:40]
Mi-ai făcut o mare bucurie. Știu că nu faci aprecieri gratuite. Am căutat la final o soluție de compromis, cred că acest "A..." poate fi citit mai puțin accentuat decât acel "Cum?". La rimă cred că nu mai umblu deocamdată. Mai ales că m-am văzut cu steaua în că...suță...

+ Revin cu ...steaua si cu completari
Atropa Belladona
[09.Jan.10 10:48]
Pentru ca este o parodie reusita, asa cum spuneam ceva mai sus, realizata dupa un text dificil, pentru ca textul are si valoare poetica dar si umoristica si pentru ca mi-am amintit intre timp ca si eu pot acorda stelute...
Restul, l-a spus mult mai bine si mai complet maestrul Rodean
Inca o data, felicitari!

 =  Felicitări!
Vali Slavu
[09.Jan.10 10:59]
Am citit cu plăcere. O parodie frumos realizată, despre care a cam spus Cornel tot ce era de spus. Nu-mi rămâne decât să te felicit. Și… să ne citim, în continuare, cu plăcere!
Vali

 =  Ca la carte
Dan Norea
[09.Jan.10 11:06]
Am vrut mai întâi să recitesc originalul, pentru a putea aprecia mai bine.
O parodie făcută după toate regulile genului - respectă prozodia originală, reia câteva expresii, încadrându-le inspirat (ultimul vers mi se pare un exemplu) și, decisiv, păstrează aparent tema, transformând-o într-una umoristică și, ceea ce se întâmplă mai rar, satirică.
Cu alte cuvinte, steluțele sunt binemeritate.

La ultimul vers, nici mie nu-mi plăcea acel "Cum". Mă pregăteam să-ți sugerez înlocuirea cu "Chiar", dar așa cum e acum, merge "chiar" mai bine.

Felicitări !


 =  super
Doru Emanuel Iconar
[09.Jan.10 12:29]
Merita stea, chiar două. Îmi pare că poemul-parodie curge foarte bine, de ce să umblați la rimă, nici nu am sesizat când am ajuns la final. Ultimul vers nu știu cum era înainte, dar ceva parcă... încă... poate mi se pare.
M-ați împins să citesc și poemul original.
Felicitări!

Doru Emanuel

+ Excelentă, Ioane
Laurentiu Ghita
[09.Jan.10 14:04]
Ca și eu autor al unei parodii după excepițonala poezie a lui Ștefan Augustin Doinaș, nu pot decât să recunosc valoarea acestei creații a prietenului Nelu Gârda și să vin și eu cu steluța necesară!

 =  Recunosc, nu sunt mistreț, dar am colții de argint
florian abel
[09.Jan.10 14:12]
Excepțional, o parodie care face cinste originalului, eu cred că cele mai bune concursuri de umor sunt cele făcute prin parodii, pentru că așa se vede cu adevărat măestria poetului, și ar trebui obligați să participe toți cei care se dau poeți, pentru a vedea cât de pricepuți sunt.
GPI, fără nici o componentă europeană, te iubesc! F. Abel

 =  Atropa, Vali, Dan, Doru
Gârda Petru Ioan
[09.Jan.10 15:23]
Atropa Belladona,
Mă bucur că ți-ai amintit că poți da steluțe și că ți-am dat ocazia să-ți arăți generozitatea. Foarte importantă pentru mine această stea!
Vali,
Ne citim cu plăcere și cred că efortul nostru de a ne comenta reciproc scornelile de pe-aici și de a da replici, îl facem unii de dragul celorlalți. Dacă o ieși cândva ceva mai mult (cărți) și pentru mai mulți, cu atât mai bine
Dane,
Noi rezonăm în general, iată că și de data asta. Mulțumesc pentru lectură.
Doru,
Mulțumesc pentru apreciere și mă bucur că ți-a plăcut. Da, la ultimul vers mai am și eu rezerve (profundul respect ... însă foarte puțin). Mai caut.
Până una alta, bine că ne amintim să recitim o poezie de mare valoare a literaturii române: Mistrețul cu colți de argint de Ștefan Augustin Doinaș (doi nași, cum glumeam prin liceu).

 =  Stimați prieteni
Gârda Petru Ioan
[09.Jan.10 16:06]
Destul cu steluțele că o să-mi ridicați poeții în cap.
Laurențiu Ghiță,
Mulțumesc, mă bucur că ți-a plăcut. Steluța, nu știu dacă e necesară, dar este suficientă. Matematicienii (inginerii) știu de ce.
Florian Abel,
Ce spui e legat de ceea ce-i scriam mai sus lui Vali. Suntem bucuroși atunci când putem produce o mică bucurie celorlalți. Apropo de concurs, deocamdată nu se zice nimic nici măcar despre concursul de epigrame, iar săptămâna viitoare ar cam fi timpul.
Ce zici, Calimero?
Poate facem și unul de parodii?!

 =  ciclul calendaristc
Laurențiu Orășanu
[09.Jan.10 17:36]
GPI,
Ce să zic? Numai de bine. Rămân dator cu steluța. Văd că Ted (Vasile Munteanu)mi-a trimis tolba pe care eu o lăsasem intenționat la rastel. Mulțumesc.
Concursuri nu mai organizez, pentru că n-ați fost cuminți. Dacă mă uit pe calendar, ciclul (sic!) ar indica "Marele Open" (anul trecut scandalul a fost in februarie)
Am mai zis: altul.

La text, ca să nu fiu off-topic:

Aș mai porni la vânătoare
Căci flinta parc-a ruginit,
Mistreții zburdă. Căprioare
Ies pe-nserate la ginit,

Dar, vai, în grevă sunt gonacii,
Ogarul cască plictisit,
Parlamentând cu pitpalacii,
Și gura mea s-a cam răcit.

Calimero

 =  Dacă tot a venit vorba...
Vali Slavu
[09.Jan.10 18:14]
"Concursuri nu mai organizez, pentru că n-ați fost cuminți."
(Calimero)

Eu, la școală, din cauza celor care nu sunt cuminți, nu-i pedepsesc pe toți. Poate vă mai gândiți... Pentru mine, acest concurs a însemnat foarte mult.

 =  Pamflet în versuri
Ioan Jorz
[09.Jan.10 19:40]
Nu cred că se poate vorbi despre parodie, aici. Textul este încadrat/catalogat eronat - atât de către autor, cât și de către comentatori - specia literară căreia îi aparține fiind pamfletul, dacă avem în vedere și subiectul (unul publicistic, desigur) respectiv controversata partidă de vânătoare de la Balc. Un pamflet care pastișează, oarecum (v.prozodie, personaje) "Mistrețul cu colți de argint". Am fi curioși să citim o parodie (în accepțiunea strictă a termenului) la poezia lui Doinaș.

Pamfletul colegului Gârda este binevenit astăzi, când sunt măcelărite animalele sălbatice, fie ele și porci mistreți. Sunt împotriva vânătorii, de orice fel, chiar și a celei "bărbătești" - "în luptă egală" - clamată de autor. Finalul, epigramatic, este unul realizat. Necesara palmă pe șoricul obrazului.

Ioan J

 =  Nelu Jorz
Rodean Stefan-Cornel
[09.Jan.10 21:07]
Din câte am înțeles eu, parodia este definită, în principal, de două grupuri de criterii:
1. Criterii de conținut (acestea se referă la preluarea, dintr-o operă literară, a temelor, motivelor și a mijloacelor artistice)
2. Criterii de efect (o parodie urmărește efect satiric sau comic).
În comentariul meu eu am subliniat că textul lui Nelu Gârda preia de la original atât temele și motivele cât și mijloacele artistice, având un efect satirico-moralizator (dar și comic, spun acum), deci de aceea l-am considerat parodie.
Pamfletul se aseamănă cu parodia din punct de vedere al efectelor, având și efecte comice, dar insistând mai ales pe satiră, însă din punct de vedere al conținutului nu cred că i se cere să preia fidel de la o altă operă teme, motive și mijloace artistice. Mai mult, urmărind cu deosebire efectul satiric, pamfletul se deosebește de parodie printr-un limbaj mai virulent (ceea ce nu se prea vede în poezia de mai sus).
Bineînțeles că sunt păreri de amator, de autodidact, de simplu cititor (așa cum suntem majoritatea pe aici); dar, avem și colegi filologi, literați de profesie, profesori universitari etc. care își pot spune părerea.
Eu nu insist (s-ar putea să ai și tu dreptate), am spus doar cum am apreciat textul și am făcut asta deoarece s-au făcut referiri la comentatori (inclusiv la mine, deci). Până la urmă, indiferent ce ar fi, mie textul lui Nelu Gârda mi-a plăcut foarte mult.
Cu respect pentru toți,
Cornel

 =  Da
Liviu-Ioan Muresan
[09.Jan.10 21:13]
e parodie. Și una deosebită. Cred că e una dintre poeziile cele mai parodiate. Cred că e și o sursă de inspirație uneori. E o capodoperă. Ce a făcut aici GPI, mai ales în condițiile actuale, e bine de remarcat. Textul are un umor amărui, acut însă, ca o mică scîrbă în trăirile zilei. Și te pune puțin cu bărbia în piept. Îți ridică apoi fruntea prin perfecțiunea discursului și asumarea personală. Finalul e superreușit. Iată că se poate!
Felicitări!
LIM.

 =  Ioan Jorz, Liviu-Ioan Mureșan
Gârda Petru Ioan
[09.Jan.10 21:58]
Cred că o parodie poate fi și pamflet și viceversa. Eu nu mă bag în teorie literară. Mă bucur însă că textul a stârnit interesul unor autori și analiști de valoare și chiar s-a bucurat de aprecierea lor. Le mulțumesc. Cred deasemenea că operele fundamentale ale literaturii române merită să fie bine cunoscute, iar dacă îndrăznim parodii după ele avem oareșce obligații. Deși sunt convins că rău nu le putem face. Rău ne putem face doar nouă.
Urez tuturor celor care mai trec pe aici un an nou plin de împliniri!

 =  Hibridizare
Ioan Jorz
[09.Jan.10 22:23]
Cornel, parodia (stricto senso) este o imitație burlescă a unei opere, fie de pe o poziție critică față de opera respectivă - cum a fost la începuturile sale, fie de pe o poziție polemică - ridiculizând, caricaturizând, îngroșând aspectele sau defectele cele mai izbitoare, și, în fine, în cele mai multe dintre cazuri, de pe o poziție de "aflare în treabă" - când rezultatul este un hibrid. Cazul de față.

Cât despre "preluarea unor teme de la original" dă-mi voie să mă abțin! Nu despre ispitire ("Ispitirea ielelor" - Goethe, textul de la care a plecat Șt.A.Doinaș) ars poetica, ars vivendi, meta-simbol, epifanie, vorbim aici. Putem vorbi despre preluarea unui lexic specific, cingetic, eventual. Metrica o (re)găsim și în "Mortua est"! Există ironie și în balada lui Doinaș, doar că la el are accente tragice, în final.

În loc de concluzie aș dori să remarc (re)întoarcerea la parodie (mă rog, încercare de a parodia) a multor autori, pe un palier al postmodernului, căruia Linda Hutcheon îi spune meta-ficțiune, uneori.

Ioan J

 =  părere
milos petru
[10.Jan.10 00:19]
Ce a scris Nelu merită din plin stelele, Mitru îl felicită și vă spune că dacă ar primi zilnic câte o stea, nu ar fi suficient de răsplătit. Creația lui imediat după Sfântul Ion este excepțională, mă gândesc ce îl stimulează mai mult, vinul sau pălinca. Eu aș zice că a scris o parodie-pamflet. Parodia este o creație literară în care se preiau teme, motive, mijloace artistice, ale altei opere literare sau ale altui autor, pentru a obține efecte satirice și comice, iar pamfletul e o satiră privind defectele, viciile, contemporanilor noștrii. Așa zic eu după ce m-am plimbat puțin cu maestrul Google, nu pot să nu remarc că se pricepe și la vânătoare, motiv care i-a ușurat munca.

 =  milos petru
Gârda Petru Ioan
[10.Jan.10 09:48]
Mulțumesc pentru cuvintele frumoase. Intâmplator, asta este rezultatul vinului si palincii de anul trecut, dar adevărul e ca erau de aceeași calitate (băuturile).

 =  nu știu zău
Cristina Rusu
[10.Jan.10 17:08]
..ce îți mai trece ție prin cap dar numai de poante te ții. am rîs la nebunia asta de aici. mi-a plăcut că ai intrat "serios" în subiect. ex " Răspunse alteța: - Incarcă și taci!". e tare de tot replica.

bia

 =  Cristina
Gârda Petru Ioan
[10.Jan.10 18:21]
Acel "taci!" este preluat din poezia originală și adaptat la situația tragi-comică creată aici. E bine că te-ai concentrat pe partea comică și că te-ai binedispus. Mersi de semn(e).

 =  umorist de mare notă
Filip Tănase
[10.Jan.10 19:52]
Celui mai mare textier și umorist român din Academia.Agonia.net.
Felicitări pentru publicația: Prințul cu colți de mistreț.

Ca textier, mare țintaș,
Spiritu-i de mare notă.
Ca umorist e uriaș,
Nu a fost și nu-i ciubotă.

 =  Umoristului
Filip Tănase
[11.Jan.10 08:01]
Încă ceva umoristului de mare notă:

Dacă poanta-i reușită
Și o faci puțin trăznită,
Merge și neiscălită
Intră și-n-trun cap de vită.

În catrene când ai pus
Uneori puțin venin,
Ai avut o poantă-n plus
Și-un prieten mai puțin.

 =  Anticorpi
Gârda Petru Ioan
[11.Jan.10 11:17]
În catrene când ai pus
Uneori puțin venin,
Ai avut o poantă-n plus
Și-un prieten mai puțin.
(Filip Tanase)

Puțin venin, puțină răutate,
Dozate fin pe zile luni și ani,
Sunt bune fi’ndcă dau imunitate:
Crează anticorpi pentru dușmani.

D-le Filip Tanase, multumesc pentru aprecieri

 =  Cu bune intenții
Rodean Stefan-Cornel
[11.Jan.10 12:09]
Pentru că domnul Filip Tănase este mai nou pe site și nu știe, sau a uitat să precizeze, pentru protecția domniei sale, spun eu că epigrama postată mai sus (aceea cu poanta în plus și prietenul mai puțin) aparține lui Ion I.Mioc, se găsește publicată, între altele în "Antologia epigramei românești" de Giuseppe Navarra, Editura Facla, Timișoara, 1985, pagina 100 (nu este vorba doar de poantă, ci este reprodus tot catrenul, cuvânt cu cuvânt).
De fapt, oricum nu prea avea legătură cu textul
Cornel

 =  Filip Tănase
Gârda Petru Ioan
[11.Jan.10 13:30]
Va reveni cu precizări, sunt sigur. Mulțumim Cornel.

 =  precizare
Filip Tănase
[11.Jan.10 15:55]
Precizare
I-am citat deseori pe Titus Trențiu și Ion Mihoc în extrapolări de-ale mele cu strofele și numele lor, cu excepția zilei de astăzi, când nu i-am mai citat, eram foarte încărcat emoțional de farmecul parodiei lui Petru Gârda, cât și de cele 10 catrene făcute pe loc din care am ales pe cele două, fapt ce mi-a distras atenția de la această mențiune. Pe celelalte o să le dau separat.

Constatare
În catrene când am pus
Uneori, puțin venin,
Am avut o poantă-n plus
Și-un prieten mai puțin.
Ion I. Mioc

Constatare
Versul tău ți-a pus pe jar
Cel mai mare adversar,
Veninul ți-a adus ție
Valuri mari de simpatie.




 =  Vânătorească
Florin Rotaru
[11.Jan.10 16:00]
Aș vrea cineva să mă-ntrebe cu drag
Când fi-vom doar noi, așteptând sub copaci:
De ce oare-aleargă GP-u-n zig-zag?!
Iar eu să-i raspund – dă-mi cartușe si taci...


Nelule, foarte bună. Mi-a mers la suflețel

 =  Cu adevărat periculoși sunt dușmanii necunoscuți
Gârda Petru Ioan
[11.Jan.10 16:41]
Aș vrea cineva să mă-ntrebe cu drag
Când fi-vom doar noi, așteptând sub copaci:
De ce oare-aleargă GP-u-n zig-zag?!
Iar eu să-i raspund – dă-mi cartușe si taci...
(Florin Rotaru)

Veninul matale, se știe,-i mortal,
Sunt gata, de frică, să fug în zig-zag,
Dar am o-ntrebare, răspunsu-i vital,
Deci: cine-i acel care-ntreabă „cu drag”?!

(Am râs o săptămână)

 =  răspuns la întrebare
Florin Rotaru
[11.Jan.10 16:51]
am să-ți răspund aici cu drag:
e pentru rima la zig-zag

p.s. replica e inspirată de un banc, nu-l știai?

 =  :)
Vali Slavu
[11.Jan.10 16:52]
"Dar am o-ntrebare, răspunsu-i vital,
Deci: cine-i acel care-ntreabă „cu drag”?!"
(GPI, curios foc)

Credeam că te-ai prins, dar se pare că nu,
Cu cine fusese Florin sub copaci;
Ca musca în lapte, venit-ai și tu,
Așa că... aleargă-nainte și taci!

 =  :)))))
Florin Rotaru
[11.Jan.10 16:57]
Vali, cu riscul de a intra la off topic:

replică mortaaaaală

 =  Aha...
Vali Slavu
[11.Jan.10 17:02]
Deci, recunoști! Parcă ziceai că de dragul rimei...

P.S. Tot cu riscul de a intra la offtopic.

:)

 =  Sărpraiz!
Gârda Petru Ioan
[11.Jan.10 17:02]
Puțin venin, puțină răutate,
Dozate fin pe zile luni și ani,
Sunt bune fi’ndcă dau imunitate:
Crează anticorpi pentru dușmani.
(vezi mai sus)

O, Vali surpriza mă pune în fund,
A ta mărturie-i ca glonțul de tun
Și totuși, de stau și gândesc mai profund,
La el și la tine, în fond, sunt imun.

 =  !!!
Florin Rotaru
[11.Jan.10 17:11]
"La fel ca și tine, în fund, sunt imun (!!!)"
(crede GPI, într-un dialog cu Vali)

Când spui că ai imunitate
Și că de noi te doare-n spate
Că nu toți care latră mușcă...
N-or fi alicele din pușcă?

 =  Pe mine m-ai ciuruit, dar cu Vali ce-ai voit?
Gârda Petru Ioan
[11.Jan.10 17:34]
""La fel ca și tine, în fund, sunt imun (!!!)"
(crede GPI, într-un dialog cu Vali)"
(Florin Rotaru)

Când spui că ai imunitate
Și că de noi te doare-n spate
Că nu toți care latră mușcă...
N-or fi alicele din pușcă?
(Florin Rotaru)

Cât timp alicele mai sunt în pușcă,
Suntem în așteptare și comozi
Și poate chiar ne place când ne mușcă,
Să fii numai atent când le slobozi.


 =  eu nu am steluțe, dar ți le-aș fi dat cu drag
dobreanu grigore marian
[11.Jan.10 18:26]
Îmi place poemul și-i scris cu talent
Cum n-a mai fost cazul la tine recent,
Iar dacă vreunul, de sus, cu dispreț,
Vorbește de tine, acela-i mistreț !

 =  Bucuros
Gârda Petru Ioan
[11.Jan.10 18:50]
Îmi place poemul și-i scris cu talent
Cum n-a mai fost cazul la tine recent,
Iar dacă vreunul, de sus, cu dispreț,
Vorbește de tine, acela-i mistreț !
(dobreanu grigore marian)

Amice, mă lauzi un vers, apoi dai,
E drept că prozodic - e clar că “le ai”-
Încerc așadar să-ți răspund cu măsură:
De nu ești mistreț, cred ești corcitură... :)

Încântat de oaspeți noi! Mulțumesc de trecere, să ne înțepăm cu drag! :)

 =  cine-getica
calota rodica
[12.Jan.10 10:00]
De nu esti mistret...
A propos de pamfletul-parodie(pamflerodie) sau parodia-pamflet(paromflet),m-am contaminat cu o parodigrama:

Catelus cu parul cret
Tu n-ai cum sa fii mistret
Ai verbul asa versat
Ca vanezi ca la Palat!


 =  calota rodica
Gârda Petru Ioan
[12.Jan.10 11:48]
Vânătorii de mistreți
Fură cruzi și hrăpăreți;
Fură, fură, fură, fură,
Vasăzică n-au măsură.

Oare asta se poate considera parodie a Cășelușului cu părul creț?

 =  &
Dan Cârlea
[12.Jan.10 20:03]
Exceptional!
Si umor, in prima parte, si drama si ironie si poezie.

Felicitarile mele!


 =  Dan Cârlea
Gârda Petru Ioan
[12.Jan.10 20:42]
Mulțumesc mult. Vă citesc toate textele cu interes și cu plăcere.

Mult succes!

Nelu Gârda

 =  chapeau bas:)
Mirela Lungu
[13.Jan.10 01:33]
o "parodie" ca la carte, o maiestrie fantastica atat in ce priveste forma, cat si fondul, muzicalitatea este deosebita & impecabila, mesajul e "de poveste";)
felicitarile mele, maestre, imi trezesti nostalgii:D


O admiratoare a gen(i)ului,
Eury


P.S. In sfarsit, de acord cu F.A.:))

 =  Nescrisele sonete, Mireille
Gârda Petru Ioan
[13.Jan.10 13:05]
Multumesc Mireille, frumoase cuvinte.
Te citesc si eu, mai cu placere, mai cu admiratie, mai cu spaima, mai cu rezerve…
Ma bucur ca esti pe aceeasi idee cu FA, sper sa fiti si cu privire la textele voastre pentru ca sunteti amandoi extrem de talentati. Poate ca lipsa timpului, poate cautarile, poate experimentele ne fac mai putin intelesi uneori sau ne fac sa ratam, dar pana la urma valoarea se impune. Sa fim rabdatori unii cu ceilalti, dar nici sa nu ignoram parerile celor care au rabdarea de a ne citi si comenta.
Nostalgiile... Sper sa mai am timp si pentru sonete.

 =  mistreti
Miriam Cihodariu
[13.Jan.10 23:50]
Superb.

Inițial am crezut că îmi va displăcea parodierea pur și simplu pentru că îmi place poezia.

Dar nu a fost cazul. Foarte frumos și cursiv, și foarte la obiect.

 =  Miriam
Gârda Petru Ioan
[14.Jan.10 07:02]
N-am simțit pașii tăi apropiindu-se, dar surpriza e plăcută. Ca și lectura textelor tale.
Mulțumec, un an bun!

 =  Re - semn... are?
Gârda Petru Ioan
[14.Jan.10 12:48]
Aici, pe poemul acesta șăgalnic,
Glumeț, chiar ironic sau malițios,
Sinistru, atroce, macabru, pârdalnic...
Îmi lasă Pârvescu un semn prețios!

 =  input-output
calota rodica
[14.Jan.10 21:36]
N-am spus-o cu sens peiorativ,ca dovada:

Catelus cu nervul cret,
Prinde mistretu-n cotet
Si-l intreaba(ca-i istet):
Unde ti-e codrul,mistret?

El,cu vocea-i grohainda,
Raspunde:voiam o ghinda,
Nu stejarul facator-
Ar fi prea costisitor!

 =  Constatare
Aurel Sibiceanu
[16.Jan.10 10:53]
Superbă parodia,
strălucitor trăgaciu
meșter gonaciu!


La epigramiști, îmi place, frate,
cum își bagă iute bețe-n roate!
Cum scrii ceva, apar confrații,
cu iubirea lor te scurmă
și-ți dau sărutul cel din urmă!


 =  Când ies epigramiștii la vânat...
Gârda Petru Ioan
[16.Jan.10 16:24]
La epigramiști, îmi place, frate,
cum își bagă iute bețe-n roate!
Cum scrii ceva, apar confrații,
cu iubirea lor te scurmă
și-ți dau sărutul cel din urmă!
(Aurel Sibiceanu)

Când ies epigramiștii la-mpușcat,
Sunt calme animalele de pradă,
Căci ei sunt vânător dar și vânat:
Își dau, de vrei, sărutul... de la coadă.

 =  recunosc
petrea stefan
[18.Jan.10 09:50]
recunosc, si mie mi se pare un text excelent.
spunea cineva (am vazut in trecere)
ca daca ar avea stelute, ti-ar da.
subscriu.
felicitari!

 =  petrea stefan
Gârda Petru Ioan
[18.Jan.10 11:28]
spunea cineva (am vazut in trecere)
ca daca ar avea stelute, ti-ar da.
(petrea stefan)

Am auzit că acum are, dar le păstrează pentru următoarea ma capodoperă. Sper să nu le piardă până atunci.
Mulțumesc pentru semnul bun.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !