Comentariile membrilor:

+ "...limbajul ultimului deceniu...
Emil Iliescu
[21.Nov.09 14:44]
"...limbajul ultimului deceniu, devenit foarte introvertit, năvalnic, nervos, ireverențios".
Avem în această sintagmă chintesența acestui studiu, aprofundat și aplicat pe palierul cunoașterii și formării noii generații. Autorul aplică pertinent structuri moderne de dezvoltare ale discursului zilelor noastre, discurs care se deosebește atât de mult de discursul - să zicem - al generațiilor pe care am încercat, fără să fiu convins că am reușit, să le formatez eu.
Generația actuală este intersectată de influențe varii, de sorginte atât de diferită, policromă, care încearcă să îi modeleze în sensul urmărit prin cazuistica și scopul fiecăreia.
"Toți elevii au dreptul la acest timp foarte propice decantării ideilor formulate într-o dezbatere de idei, sau atunci când s-au problematizat situațiile-limită din carte în studii de caz, braimstorming, discuții euristice".
Iată o profesiune de credință, pe care fiecare dascăl trebuie să o aibă în ponoplia structurii sale interioare, dacă, într-adevăr, dorește ca mesajul său formativo-educativ să aibă repercusiuni de valoare.
Un text aplicat, construit cu motivațiile interioare ale celui care trăiește, și simte rolul de edificator de drumuri pentru cei pe care îi instruiește zi de zi.
Cu prietenie, Emil Iliescu

 =  Domnului Emil Iliescu. Exprimarea de azi, bat-o vina!
Dragoș Vișan
[21.Nov.09 14:53]
Sunt foarte impresionat de comentariul domniei voastre, maestre! Mi se pare un text prea didactic. Oare vor gusta cititorii astfel de tehnici discursive, sau vor evita capcanele de exprimare?
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !