Comentariile membrilor:

 =  mie mi se pare aiurea regulamentul
Alberto M. Popesco
[06.Nov.09 10:24]
pentru ca mie mi s-a luat de n ori nivelul pt motive puerile, deci nu e corect pentru membrii sa se impuna un anume nivel pt a participa, mai ales ca se stipuleaza clar in reg de funct al site-ului ca nivelul de acces nu reprezinta valoarea literara

 =  clone
Eugenia Reiter
[06.Nov.09 10:24]
Alberto, mă gândeam că e destul de clar că s-a impus regula asta pentru a evita posibilele (inevitabilele) participări de conturi-clonă.

 =  domanda:
Danut Gradinaru
[06.Nov.09 10:47]
Nivelul, respectiv textul pentru participare la concurs, musai în română sau este posibil și în altă limbă?

 =  intr-adevar
Mihai Victus
[06.Nov.09 13:29]
la partea cu nivelul este cam aiurea. poate mai sunt pe-aici si altii care vor sa participe, si din aceasta cauza se pot simti discriminati.

eu nu vreau sa particip, dar regula asta nu mi se pare deloc indreptatita. chiar si cu incercarea de a evita "clonele" tot nu se justifica.

 =  Alberto.
Radu Herinean
[06.Nov.09 16:26]
Din cand in cand apar situatii in care comportamentul aberant pe site are consecinte directe. Acest concurs este unul dintre acele ocazii in care cei care au probleme de auto-control sunt intr-adevar frustrati si e bine sa fie asa. Daca nu sunt motivati de bunul simt, poate vor fi motivati de lipsa unor faciltati. Chiar asta era idea.

In ce ii priveste pe cei care ar putea merita un nivel mai mare, e o ocazie foarte buna sa iasa din amorteala si sa notifice editorilor dorinta de "avansare".

Iar in privinta traficului sau a altor argumente legate de ce-mi doresc eu, speculatiile sunt inutile si deplasate.

In plus, eu nu sunt implicat absolut deloc in acest concurs, asa ca nu se pune problema sa lau EU pe cineva sa participe, sunt regulile impuse de organizatori/editori.

+ ..
sophie polansky
[06.Nov.09 16:27]
mie mi se pare ok, de ce sa se chinuie sa puncteze niste texte slabe? de clone ce sa mai zic...

ma bucur ca in sfarsit apare o initiativa de acest gen si cu aceste reguli, ceea ce mi se pare cat de cat onest.

 =  Părere
Daniel Ionuț Vasile
[06.Nov.09 16:43]
Ãsta e un "concurs" așa cum numai pe la români se organizează. Nu înțeleg de ce îl mai numiți "concurs"
Nu era mai simplu să vă întâlniți voi între voi și să vă acordați premii unii altora?

 =  ...
sophie polansky
[06.Nov.09 16:56]
tocmai din aceasta cauza mi se pare ft bine ca exista regulile astea, civilizat, pt cei care au bun simt si scriu cat de cat decent. pt restul, exista fel si fel de alte concursuri, adresate in exclusivitate lor. :)

 =  răspunsuri
Eugenia Reiter
[06.Nov.09 17:05]
Dănuț, pe română. sunt convinsă că știai dar ai încercat să...
Mihai, astea sunt condițiile de participare.

evident că nu mă aștept să fie aplauze de la primul la ultimul rând.
ar fi plictisitor fără cârcoteli.

Daniel, dacă numai pe la români se organizează, de ce te miri așa? înseamnă că ești obișnuit.
așa e, era mai simplu să mă întâlnesc să dau premiul.
te superi dacă am ales calea astea?

Medeea, mulțumesc, prințeso:)

 =  Întrebări
Liviu-Ioan Muresan
[06.Nov.09 17:49]
1. Dacă diferențele de punctaj sînt semnificative se păstrează media genrală, sau se elimină nota(notele) discordante?
2. Dacă notele acordate nu vor fi publice, votanții vor putea argumenta modul în care au stabilit clasamentul? (cîteva intervenții privind criteriile ar fi binevenite).
3. În ce constă premiul? (nominalizare, diplomă, recomandare etc.)
4. Cu siguranță membrii juriului nu vor participa pe post de concurenți. Ceilalți membri din colegiul de redacție vor putea participa?
5. Juriul nu va putea vedea datele participanților. Se va putea consulta prin alte mijloace?
Mulțumesc anticipat.
LIM.

 =  Initiativa buna
Sorin Olariu
[06.Nov.09 18:12]
Succes participantilor!

 =  Un gând bun pentru voi toți!
Danut Gradinaru
[06.Nov.09 18:29]
Le urez succes participanților și inspirație bună!

 =  despre limite
Laurențiu Orășanu
[06.Nov.09 19:07]
N-am văzut până acum, în intervențiile comentatorilor, o semnalare cât de cât logică a vreunei scăpări în regulament.
Se gândește cineva ca membrii juriului își vor înscrie texte în concurs? Nu se gândește, dar pune pe sticlă. Îl citește lumea.
Nu e precizat trofeul - e acesta un impediment în a concura?
N-a trecut decât cu câteva texte, sau cu niciunul de Atelier, dar se plânge că e un concurs discriminant. (Redactorii pândesc, realmente, pe cei care scriu bine pentru a-i promova. De câte ori au fost semnalate greșeli de încadrare, mă refer la texte bune puse greșit la Atelier? Rar, foarte rar (notă bună, implicit, pentru redactori), dar subit ne pătrunde grija AH1N1, pandemică, cum că toți care n-au 50 sunt oropsiți.
A abuzat regulamentul site-ului și a fost penalizat - site-ul e de vină, concursul e aranjat, etc.
Știe cum a fost la alte concursuri - arată asta, să vadă lumea cât știe, chiar dacă regulamentul e diferit aici. De ce nu e ca la epigrame? Uite că nu e, E ALT CONCURS.

Așa cum a spus organizatorul, cârcotelile nu pot fi evitate. Dar o limită (poate cea bunului simț, poate cea a ridicolului) ar trebui păstrată.

+ cu dor de poezie buna, originala, succes, voua!
silvia caloianu
[06.Nov.09 19:28]
Nu imi pot lua privirea de la foarea dintre spini... Reusita poza! Si, bine aleasa pentru acest concurs. Mi-am salvat-o (autoare - Eugenia Reiter?)

Eu nu particip, desigur, dar va urez, tuturor, mult succes.

 =  LIM
Eugenia Reiter
[06.Nov.09 19:38]
1. nu se elimină nici o notă din cele acordate de juriu. dacă era cazul, se preciza în regulament acest lucru.
2. notarea nu este publică, deci votanții nu-și vor argumenta deciziile. logic, nu?
3. premiul va fi un trofeu (surpriză). sper că participi chiar dacă nu știi exact în ce constă, nu?
4. logic că membrii juriului nu vor participa. ceilalți colegi, dacă doresc, evident că pot participa. au același statut ca orice autor de pe site.
5. ești destul de imprecis, chiar dacă se vede foarte bine că vrei să întrebi. participanții înscriu texte. juriul va avea acces la texte în același moment cu toți ceilalți, adică puțin după ora 24 a zilei de 18 noiembrie, când le voi afișa. nu știu la ce fel de date te referi. membrii juriului vor vota independent unul de altul.

dacă mai ai nelămuriri, poți reveni. asta dacă nu ești ocupat cu textul pentru concurs:)

 =  răspunsuri, altele
Eugenia Reiter
[06.Nov.09 19:56]
Sorin, Dănuț, mulțumesc mult.
știu că nu voi fi scutită de săgeți. mă descurc:)

Laurențiu, da. regulamentul de aici e diferit. mulțumesc pentru sprijin, pentru tot sprijinul:)

Silvia, surpriză! chiar surpriză
da, foto îmi aparține. am tot căutat ceva potrivit prin arhivele mele. mai am și alți ciulini:) nu te întreb de ce nu participi, poate te răzgândești.
mulțumesc mult

 =  Da
Liviu-Ioan Muresan
[06.Nov.09 19:58]
Doresc și sper să particip. Doream a zice la ultimua întrebare"se vor". Am pus întrebările doar spre lămurire. Anticipam răspunsurile, claritatea e însă importantă. Mulțumesc.
LIM.

 =  Propun si un "Salon al refuzatilor" (ulterior concursului)
Goea Maria Daniela
[06.Nov.09 20:26]
As considera echitabil sa se dea o sansa (si o satisfactie) si celorlalti membrii Agonia. Dupa terminarea concursului pentru Marele Premiu 2009, la un anumit interval de timp, fireste (necesar organizarii), sa aiba loc si un Concurs al Aspirantilor (membri cu nivel de la 0 la 4). Mi se pare a fi un demers just, uman si construtiv, din care toata lumea ar avea numai de castigat.

 =  titanic...
ioana matei
[06.Nov.09 20:43]
ce intrebare interesanta a pus Goea Maria Daniela!...m-a inspirat (desigur negativ!) recunosc...asa ca urmeaza intrebarea...dar despre un concurs cu tema: "ASA NU!"...pentru cei/cele considerati/te a fi adevarate naufragii ale Poeziei pe agonia.ro ce părere ai?...întreb si eu...offtopic, desigur!...desi, iubesc celebritatea!!!:)

 =  Ioana Matei
Goea Maria Daniela
[06.Nov.09 21:19]
Am facut propunerea cu toata seriozitatea, fara ironie. Nici un om (poet) de buna-credinta si de bun simt nu ar trebui sa il considere, pe un alt om (poet), drept naufragiat. Este un tip de atitudine care il descalifica pe cel ce o adopta. Acest punctaj (nivel) care se acorda, este, pana una, alta, o realitate. Dar cei cu nivel sub 5 ne putem mobiliza. Ar fi interesant de comparat cele doua poezii castigatoare, nu crezi? Gandeste-te la surpriza pe care au oferit-o lumii impresionistii, intrand in istorie de pe pozitia de "refuzati". Sa gandim pozitiv, este in avantajul nostru!

 =  Marele Premiu de Poezie - Opinie de susținere a mai multor etape pe nivele
Ștefănescu Romeo-Nicolae
[06.Nov.09 22:40]
Susțin ideea Danielei,

echitabil este dacă tot se dau puncte numai la unii care evident trec de 50 de puncte după un timp, iar alții așteaptă cu lunile în atelier fără puncte, să se ofere o șansă și acestora fără punctaj. Cui îi este frică de concurență. Pot fi etape de concurs. Concurenți cu punctaje de la 0 la 25 spre exemplu, apoi cei cu punctaj între 26 - 50 ...ș.a.m.d. Etapa finală se poate organiza între primele 10 texte din fiecare etapă intermediară. Nu toți de pe site sunt genii literare dar toți au depus un efort care cumva ar trebui luat în calcul.
Asta înseamnă încurajare, gândire pozitivă, un oarecare echilibru.

Succes participanților la acest concurs.

Cu prietenie,
ASiIiVro

 =  parerea mea sincera
emilian valeriu pal
[07.Nov.09 11:44]
Acesta este un exemplu despre starea literaturii online. Probabil Radu Herinean va trage o linie. Eu sint convins ca pe Radu il intereseaza doar literatura. Pentru ca de aici au plecat toate: si Clubul si alte site-uri literare.
Ma uitam cu invidie la concursurile pe care le fac epigramistii. Dincolo de frictiuni felicitari lor.
Intelegeti dracului odata ca e un spatiu virtual, ca nivelul nu certifica valoarea, e doar un mod de control al unor oameni care apreciaza dupa valorile lor.
Partial sint de acord cu regula nivel 50. Ce ma opreste pe mine sa dau proxi si sa fac un cont si apoi sa postez? Pe de alta parte sint multi autori care fie din cauza offtopicurilor, fie ca n-au activat demult, au nivel 0 sau de submarin. Am incercat sa ma gindesc la o solutie, dar nici aia nu merge. Ma gindeam ca toti membrii cu 0 sa aiba o rubrica separata.
Dar intreb: cine e dispus sa citeasca atitea texte?
As vrea sa fac o diferentiere clara in ceea ce priveste juriul. Exceptindu-ma pe mine(care scriu rar poezie) cred ca e un juriu bine ales. Nu sint editor nici Adi Suciu nu e. Personal sint onorat. In fond, e un spatiu virtual si lumea asta nu intelege. Faptul ca ni se da o sansa ar trebui apreciat mai mult. Nu-l pup in fund pe Herinean cum ar crede unii. Premiul pus in joc, chiar daca e o simpla placheta, ar trebui sa onoreze. De ce? Nu sintem asi ai literaturii. Doar ca am rezonat si noi.
E pacat ca o initiativa ca asta da nastere la atitea polemici. In loc sa ne vedem de scris umblam dupa niveluri nivele succesuri. Daca am scrie mai bine oare ce s-ar intimpla? N-o sa fie bani, n-o sa fie premiul USR pt debut. Important e ca lumea sa stie: e un spatiu virtual in care poti ajunge cine vrei. Asta daca vrei si nu te consideri un nou Eminescu.
As fi propus initiativa asta si pt proza. Sa facem un concurs. Stiti foarte bine ce prefera editurile. Daca nu aveti bani sau cunostiinte, hai macar aici sa fim ok. Repet: e doar un spatiu virtual. Ma incinta cind vad un text pe care l-am scris si care are steluta rosie. Dar asta nu-i da valoare. La fel cum a scoate o carte nu te face poet. Gata. Daca vreti sa participati, bagati-va la scris. Intre timp poate Radu va gasi o solutie pt cei cu nivel sub 50. Personal, am vazut mai multi care 0 si scriu mai bine. E o prpunere de imbunatatire a calitatii, zic eu, si o sansa in plus.

 =  Ce suntem noi: oameni care scriu sau aspiranți la fotolii ministeriale?
Nu știu dacă să râd sau să plâng, văzând atâtea mărunțișuri de care se leagă lumea. În fond, e un concurs, care-și are condițiile lui. Le accepți, bine. Nu- te-a obligat cineva să participi? Dacă cineva ar dori să inițieze un concurs despre cea mai proastă poezie, cei care scriu poezie bună ar trebui să se supere? Stai să vezi, că de ce să premiezi cea mai proastă poezie? Iaca, fiindcă așa vreau eu! Fă-ți tu concursul tău, cu regulile care-ți plac.
Așadar, îi felicit pe organizatori, le doresc participanților succes și să mai lasăm odată mâncătoria asta ieftină, că nu suntem la guvern!
Emilian, ar fi bine să pui în practică proiectul cu proza. Și eu scriu mai mult proză și chiar mă întrebam de ce majoritatea concursurilor se axează mai mult pe poezie. Îți doresc succes și sper să fie cât de curând! Dincolo de ceea ce vor avea unii sau alții de cârcotit.

 =  Un act pozitiv
ninel vrânceanu
[07.Nov.09 12:28]
Felicitări și succes tuturor. Orice mod de promovare a poeziei, a talentului autentic, este benefic.

 =  loredana
emilian valeriu pal
[07.Nov.09 13:10]
Am in cap un proiect cu cinci sectiuni, dar cind e vorba de responsabilitate fug toti. Si eu. Stii, unii vin si pleaca ca un buletin meteo. E greu in proza, dar hai sa zicem ca cineva l-ar gestiona. Am cel putin cinci nume pe care sa zic pt un juriu. Dar repet e poezie.ro. Hai sa demaram un proiect de asta, chiar daca nu e bani. E un spatiu unde ne permitem sa rasuflam.
Sper ca se intelege jocul lingvistic

 =  Concurs
Goea Maria Daniela
[07.Nov.09 13:24]
De ce sunt deranjati cativa membri cu nivel peste 5 de o initiativa in care dansii nu ar fi implicati, respectiv un concurs al celor sub 5? Pentru ce atata opozitie si ironie? Dumnealor au deja un statut pentru care, desigur, merita aprecieri. De ce mai privesc inapoi cu manie? Un concurs este un prilej de emulatie, un eveniment si o bucurie. De aceea doreste toata lumea sa participe.
Pana la urma, decizia finala apartine editorilor, carora le era adresata, de fapt, propunerea.

 =  Da,
Doru Emanuel Iconar
[07.Nov.09 13:33]
Super proiect, aplaud ideea lui Emilian. Și eu mă simt mai bine în proză. Dacă crezi că te pot ajuta, dă un semn.
Păcat că nu particip, încă nu mă pot pune cu voi. For now.
Dar spun succes tuturor celor care acceptă provocarea.

Doru Emanuel

 =  Marele Premiu de Poezie - Opinie de susținere a mai multor etape pe nivele
Ștefănescu Romeo-Nicolae
[07.Nov.09 13:47]
Revin

Tocmai pentru că nu punctele acelea dau valoare versurilor, am propus etapele pe nivele inițial iar primele 10 texte din fiecare etapă să concureze în etapa finală. Astfel poate câștiga un text scris de cineva care are un nivel mic sub 50, poate zero. Contează echilibrul partipării în concurs. Mulți au nivel 0 dar au versuri de poezie bună.

Acum cred că este organizatoric prea târziu să se creeze astfel organizarea concursului. După acest concurs propus de Eugenia Reiter poate fi o șansă de viitor.

ASiIiVro

+ faina idee
florin caragiu
[07.Nov.09 13:47]
cred ca o sa fie un concurs pe cinste, daca o sa am inspiratie o sa particip cu drag. salut asemenea initiative creatoare de motivatie.


 =  Pentru concurs
Danut Gradinaru
[07.Nov.09 14:20]
Concursul literar este o întrecere ce pune în practică calitățile unor artiști, valorile lor intelectuale, spiritul conservator însușit de-a lungul timpului prin muncă și perseverență, prin afirmare profesională, câștigat cu sacrificiu și sudoare, cu dărnicie și devotament, cu afecțiune. Este o competiție în care câștigă cel mai bun. Ar fi multe de spus...
Hai să păstrăm intactă acestă distincție ce își are meritul său de a identifica
și premia pe cei mai buni. Să respectăm regulamentul ca punct de bază și să le mulțumim celor ce ne oferă o asfel de ocazie.

Încă o dată felicitări organizatorilor și mult, mult succes concureților!

 =  erată
Danut Gradinaru
[07.Nov.09 14:48]
...mult succes concurenților!

 =  dl Pal
Goea Maria Daniela
[07.Nov.09 15:54]
Expresia "Intelegeti dracului odata" nu isi are locul intr-o discutie la care participa colegi si colege de forum. Speram ca a fost numai o neatentie, datorata grabei.

 =  Domnule Emilian Valeriu Pal
Daniel Ionuț Vasile
[07.Nov.09 17:06]
Printre cuvintele pe care le-ați scris se găsesc câteva adevăruri care se cer a fi evidențiate:
'(...) nivelul nu certifică valoarea, e doar un mod de control al unor oameni care apreciază după valorile lor.'
Aveți dreptate, dacă nivelul nu certifică valoarea literară, putem deduce atunci că acest criteriu reflectă și considerente de ordin subiectiv.
Aș dori totodată să vă răspund și la întrebarea:
'Ce mă oprește pe mine să dau proxi și să fac un cont și apoi să postez?'
Evident că dacă ați crea o clonă, ați participa prin ea la concurs și să presupunem că ați și câștiga, cum s-ar mai putea apoi să mergeți (dumneavoastră sau clona?) să vă primiți premiul?
Apoi:
'Faptul că ni se dă o șansă ar trebui apreciat mai mult.'
Ce șansă le-ați acordat celor cu nivel 0?
Deși păstrez o anumită simpatie părerilor doamnei Goea Maria Daniela și domnului Ștefănescu Romeo Nicolae, trebuie să fiu de acord totuși și cu părerea doamnei Florentina-Loredana Dănilă: acesta este un concurs unde din start criteriul eliminator este nivelul, care așa cum spuneați și dumneavoastră mai înainte, nu certifică neapărat valoarea literară.
Multă baftă participanților.

 =  Felicitari si succes!
Dan Cârlea
[07.Nov.09 17:03]
Si la cat mai multe initiative de acest tip.

As fi contribuit si cu o suma oarecare, sa zicem 20 de lei pentru premiu, daca inca 20 de oameni erau dispusi la acelasi lucru. S-ar fi strans, ăăăă, nu stiu exact cat, dar s-ar fi strans niste banuti. ;)

In general, am observat ca noi, romanii, suntem cu adevarat experti intr-o chestie: in inovatii.
Frate, eu n-am facut nimic, dar cand face Gicu, pfoai de mine, a facut prost. Iata de ce:
a) ...
b) ...
c) ...

Eu as fi facut mai bine. :)
Insa, pacat ca nu am facut.

Normal ca orice proiect de pe lumea asta poate fi imbunatatit, e o chestie subinteleasa, dar bine ca macar cineva duce lucrurile inainte.

Felicit organizatorii.

 =  .
alexandru moga
[07.Nov.09 17:08]
si eu sunt de acord cu nivel 50 minim si evident cu cele spuse de nia desi as fi participat si eu nevermind eu sunt unul dintre frustratii de care amintea radu si sunt de acord si cu emilian pal (se stie ca eu cu emilian nu prea ne inghitim deci nu pot fi banuit ca-l pup undeva)

eu as fi pus numai membrii plini cu nivel 100 pentru ca restul desi poate scriu bine sunt genii whatever inca nu au statutul de membru agonia asa ca sa mai astepte

concursul este pentru membrii aici nu ne aflam intr-o societate de tip socialist unde toata lumea e egala trebuie sa se termine odata pentru totdeauna cu astfel de mentalitati paguboase

parerea mea

 =  foto cu trofeul
Eugenia Reiter
[08.Nov.09 20:40]
mulțumesc pentru comentarii, păreri, felicitări și declarații:)
vom lua în calcul propunerile de mai sus.

am atașat foto cu trofeul

aștept, în continuare, întrebări legate de concurs
de acest concurs:)

 =  Doamna Eugenia Reiter,
Necula Florin Danut
[08.Nov.09 22:45]
De la 50 în sus? Nu credeți că pretindeți cam mult? Păi cîți dintre românii născuți poeți și care s-au rătăcit pe acest site au așa de mult?
Și acum o întrebare serioasă. Domnul Petruț Pîrvescu, singurul poet pe care îl Respect cu R mare de pe aici, ce nivel are? Cred că nici măcar 10 în momentul în care mai are comentarii plasate la „offtopic”! Și atunci unde dracului este apreciată valoarea poeziilor? La recomandatele de tot rîsul care îmi strică dimineața? (Și cred că nu doar mie!) Nu credeți că jucați de fapt o leapșa (sau „baba oarba” în cel mai fericit caz) între editori și preferații lor, cu acest concurs!?
Și spun toate acestea pentru că voi, editorii acestui site, îngrădiți de fapt ceea ce nu ar trebui îngrădit, indiferent de scenariu politic, sau literar sau contextual! Adică, Poezia!
Drace, mie chiar nu îmi pasă de ce nivel am pe agonia, și nici dacă mîine mă excludeți de aici! Am publicat aici pentru a fi citit de cei care mă cunosc deja, și de cei care m-au cunoscut aici, într-un fel sau altul! Și este singurul motiv pentru care încă mai plasez texte aici! Deseori am fost tentat să cer ștergerea mea definitivă de aici. Sau mi-am promis că nu mai plasez nici o literă aici... Dar deja mă pierd în amănunte... Vă rog să mă credeți că spun toate astea din tot sufletul și cu toată sinceritatea!
În rest, toate cele bune!!!

 =  strict pentru concurs
Eugenia Reiter
[08.Nov.09 22:49]
da. nu. foooarte mulți.
nu mi se pare locul potrivit să discutăm despre nivelul d-lui Petruț. pentru liniștea dvs. vă spun că are peste 100. de nivel zic.
noapte bună!rugăminte generală

vă rog să folosiți acest spațiu strict pentru întrebări/nelămuriri legate de concurs.
am înțeles că sunt nemulțumiri din partea celor cu nivel 0.
e ok.
o ținem așa la nesfârșit?
condițiile concursului nu se schimbă

 =  Democratia pentru prosti
Adrian Suciu
[09.Nov.09 17:43]
Ma bucur sa constat ca exista si o democratie a prostiei. Nu e nimic malitios in propozitia de dinainte. Faptul ca prostia se manifesta democratic imi da ocazia sa spun doua lucruri de bun simt: ORICE CONCURS din lumea asta (de la scoala primara pina la jurizarea Nobel) are doua categorii de criterii. Unele valorice si alte administrative. Cum nu exista nici o obligatie din partea nimanui de a participa la un concurs, este evident ca inscrierea in concurs presupune acceptarea regulilor administrative, impuse de catre organizator, care FIIND ORGANIZATOR, are dreptul sa impuna regulile pe care le considera utile demersului sau. In al doilea rind, inteleg, din mai multe comentarii de mai sus, ca se pune la indoiala probitatea membrilor juriului. Or, in acest punct al discursului, simt nevoia sa afirm public faptul ca oricine contesta probitatea si onestitatea cu care m-am implicat in acest demers e un nesimtit. JURIZEZ DUPA PROPRIA OPTIUNE ESTETICA, IN DEPLINA LIBERTATE SI NEINGRADIT DE NIMENI IN EXPRIMAREA OPTIUNII PROPRII. Am convingerea ca aceasta asertiune este valabila pentru fiecare dintre membrii juriului, desi nu m-am consultat cu nici unul dintre ei si nici nu intentionez sa o fac. In aceste conditii, daca isi mai permite cineva sa acuze juriul (asadar, inclusiv pe mine) ca orchestreaza o cabala pe criterii extraliterare, il invit sa-si probeze spusele sau sa-si faca un serviciu si sa taca.

 =  Doar un exemplu
Se organizează o mulțime de concursuri, în varianta clasică, în care există un criteriu eliminator, și anume vărsta. Cele mai multe impun o limită de maxim 35 de ani. Altele sunt numai pentru elevi, altele numai pentru studenți, sau pentru români din Italia, sau Patagonia, etc... Poate că m-am simțit frustrată, dar zău că nu mi-a venit ideea de a sări la gâtul organizatorilor. Am căutat concursuri la care să îndeplinesc condițiile de participare. Și, slavă Domnului, sunt destule! De unde atâta înverșunare împotriva unor reguli?

 =  ce culoare !, ... ce culoare!!
cornel marginean
[09.Nov.09 21:37]
Poezia care va castiga va fi surioara acelei flori superbe, intre spinii din fotografia postata. Acesta este drumul obligatoriu al poeziei, din toate timpurile si toate spatiile.
Felicitari organizatoarei si nervi tari!:)

 =  Stimați colegi de sit
Pușcă Ioan Gabriel
[09.Nov.09 23:05]
... observ cu mirare că o parte însemnată dintre dvs. nu înțeleg ideea de concurs. În primul rând există un grup de organizatori, care stabilesc regulile. De ce? Pentru că ei organizează! Simplu.. cei cărora nu le convin regulile stabilite să organizeze ei un concurs duopă chipul și asemănarea lor. Poate atunci o să venim noi să căutăm nod în papură să vedem care este poziția adoptată de eventualii organizatori.

Onorabili organizatori, îmi permit să punctez două aspecte:
1. cred că timpul acordat pentru pregătirea textului pentru concurs este destul de mică. Personal aș fi anunțat cu cel puțin o lună mai devreme. Bineînțeles această eroare(din punctul meu de vedere poate fi corectată în viitor).
2.nu vi se pare ca este totuși puțin cam prețios MARELE Premiu, din moment ce nu se mai acordă și altă distincție? Cred că simplu: Premiul Agonia PENTRU (nu DE!)Poezie ar fi o denumire prezentabilă și de efect. Bănuiesc că nu se dau poezii ca premiu.

Cu respect necondiționat,
Lupișor

 =  Re Adrian Suciu
Daniel Ionuț Vasile
[10.Nov.09 05:51]
Domnule Adrian Suciu, comentariul dumneavoastră merită o replică.
1. Mă bucur să constat cum ați vazut că prostia poate fi democrată, dar mă întristez constatând eu însumi cum inteligența poate fi totalitară.
2. Oricare concurs are într-adevăr criterii organizatorice, cât și valorice, dar asta nu implică și condiția ca ele să se excludă reciproc.
3. Nu ne obligă într-adevăr nimeni să participăm, dar nici nu ne poate împiedica să semnalăm eroarea de procedură.
4. Organizatorul are dreptul să impună regulile considerate utile demersului său, atâta timp cât demersul în chestiune este el însuși legitim.
5. Nu pune nimeni la îndoială probitatea membrilor juriului, ci doar bunăvoința acestora de a susține un dialog.
6. Nimeni nu acuză acest juriu, ci doar procedura de care face uz juriul în cauză.
7. Iar clonele nu sunt un argument sustenabil din punct de vedere rațional.
Cu respect, Daniel.

 =  strict publicitar
Laurențiu Orășanu
[10.Nov.09 07:44]
Pușca Gabriel:
"nu vi se pare ca este totuși puțin cam prețios MARELE Premiu" - sună al naibii a grandomanie, tocmai de aceea mi-aș dori să-l câștig. Însă nu știu cum să fac fără să particip. Poate să mă aranjez cu juriul!
Lăsând gluma, mi-ar plăcea întrebări care să încuie. N-am văzut din acelea până acum. La a ta, răspunsul mai elaborat e simplu: lasă loc (dedesubt) și altor concursuri (premii). Acesta va fi premiul cel mare.
Răspunsul simplu l-am dat mai sus: sună al naibii de bine. Sper că nu asta te-a deranjat, muzicalitatea denumirii.

Zece zile ca să scrii o poezie nu e nici mult, dar nici puțin. Poate că te-ai gândit că mai există și sertarul, ca buffer de așteptare.
Un concurs lung are și dezavantajul că uită lumea de el. Sunt sigur că sunt concurenți care vor fierbe de emoție până la afișarea rezultatelor. Vrei să se chinuie și mai mult?
Un argument de care mi-e rușine: dacă regulamentul lăsa numai 14 zile, cineva ar fi cerut, poate, o lună pentru concepție.

Pe Daniel Ionuț Vasile vizitați-l la autor: bănuielile de legitimitate l-au aruncat acolo, și în derizoriu.

 =  succes
daniel d marin
[12.Nov.09 05:25]
ma gandesc, totusi, ca s-ar fi putut coopta nume mai "sonore" pt. un premiu intitulat astfel, poate e scaparea mea, dar nu reusesc sa identific nici macar doi critici literari in juriu (repet, e posibil sa fie scaparea mea). legat de regulament, punctual, nu inteleg decat partial:
""Alte genuri literare, precum și (sub)genurile de poezie: epigramă, haiku și similarele nu se încadrează în scopul concursului"" (din cauza "similarele"), poate veti reface, pentru prevenirea posibilelor neclaritati?

trofeul e misto si cam mare,
succes! :)

 =  nunu
Sorin DespoT
[12.Nov.09 18:14]
si mie imi pare o prostie faptul ca (din cate am inteles) membrii cu nivel zero nu pot participa. printre acestia NU toti au ”comis” vreo infractiune, asa incat argumentul punitiv, conform caruia cei ce au fost REDUSI la nivel 0 din motive disciplinare isi ”merita” interdictia, nu se sustine. ma gandesc ca se pot gasi metode mai inteligente de atat pentru a impiedica frauda. cu tot cu nebunii astia... :D

ma rog... in rest, numai bine! succes participantilor si zambete juriului! :)

sd

 =  Parere
Stanica Ilie Viorel
[14.Nov.09 11:22]
Initiativele de acest gen sunt bine venite...Felicitari organizatorilor!
Pentru cei care nu pot participa la concurs datorita restrictiei de nivel, un sfapt: solicitati acum nivelul, cei indreptatiti sa va acorde nivelul pot face o evaluare acum si daca intr-adevar se va considera ca meritati un anumit nivel sunt convins ca va fi acordat. O selectie este bine venita in orice concurs. Se pot organiza separat concursuri si pentru cei fara nivel astfel incat la finalul concursului primii 10 clasati (sa zicem) sa primeasca drept premiu un anumit nivel.
Inca o data, felicitari organizatorilor pentru initiativa si multa inspiratie concurentilor!

 =  O întrebare
Preoteasa Marinela
[14.Nov.09 18:42]
este bună propunerea acestui concurs, deși totul e relativ, gusturile nu se discută ...
Vreau să întreb dacă editorii au voie să participe la acest concurs dacă nu sunt în juriu.
Muțumesc anticipat pentru răspuns

 =  luni începe postarea
Eugenia Reiter
[14.Nov.09 19:14]
vă reamintesc, în caz că ați uitat
luni începe postarea. mai aveți la dispoziție 2 zile.
vă aștept:)

d-na Marinela
dacă doresc, evident că pot participa. au același statut ca toți ceilalți (am răspuns la întrebarea asta mai sus, în alt comentariu).

și iarăși lămuriri:
sunt singura care are acces la numele autorului. atât, nimeni altcineva.
juriul va avea acces la texte odată cu toți ceilalți, adică după terminarea postării, imediat ce le afișez. abia atunci cei din juriu pot vota.

clasamentul va fi afișat în cursul zilei de 22 noiembrie.
tot atunci vor fi atașate și numele concurenților

repet: juriul va vota textele fără să aiba acces la numele autorului.


 =  .
ștefan ciobanu
[15.Nov.09 12:42]
: daca autorul textului foloseste o fraza, un vers, o imagine, un cuvant, care sa zicem ii este specifica, putand fi recunoscut dupa ea. asa cum un anumit autor de aici are in poezie o ann, altul o carolina etc.
va fi descalificat?

 =  Ștefan
Eugenia Reiter
[15.Nov.09 12:58]
e delicat
eu mă gândeam (și sper asta) ca fiecare să încerce să evite acest lucru. nu, nu va fi descalificat. este un risc pe care și-l asumă.
acest concurs nu se vrea un război:)

 =  câteva ore până la postare
Eugenia Reiter
[15.Nov.09 13:51]
mai sunt câteva ore până începe postarea textelor.
sper că sunteți pe ultima sută de metri și dacă nu... vă aștept la linia de start:)
încă mai este vreme să vă așterneți gândurile.

cu emoții

 =  ia să vedem cine... :)
Eugenia Reiter
[21.Nov.09 17:37]
gata, primit și ultima notare.

vă invit la presupuneri:)

textul câștigător este... ?

 =  18
Leonard Ancuta
[21.Nov.09 17:42]
as miza pe 18. singur in mine

 =  .
Ecaterina Bargan
[21.Nov.09 18:02]
si mie 18 mi se pare cel mai puternic.

 =  pe de alta parte
Leonard Ancuta
[21.Nov.09 18:08]
daca as fi muuuult mai dsrastic, as depuncta 18 pentru ca este lung si nu e constant. are constructii puternice, dar uneori autorul se pierde in chestii destul de banale.

si de asemenea 13 ar putea fi o varianta.

 =  ghici:)
Eugenia Reiter
[21.Nov.09 18:18]
să mai vedem și alte păreri

 =  hm...
noemi kronstadt
[21.Nov.09 18:40]
imi place foarte mult poemul nr. 20, desi merele sunt fructele mele preferate doar in metafizica sau tocmai de aceea. si o buna parte din nr. 19 si 69 de versuri din toate celelalte.

 =  Deci, cine? Juriul, va rugam, sa raspunda.
Lidia Muraru
[21.Nov.09 18:54]
Oricum, daca dau note autorii sau cei din public cu siguranta ca acestea nu vor fi identice cu notele juriului, asa ca, asteptam rezultatul muncii lor, a celor din juriu. Putin probabil ca am putea "ghici" chiar daca am incerca. Deci...?

 =  Lidia
Eugenia Reiter
[21.Nov.09 19:11]
Lidia, nu am spus ca autorii sau cei din public să dea note
ci să încerce să recunoască textul câștigător

rezultatele se vor afișa mâine. respectăm graficul

am deschis comentariile (așa cum am promis) pentru că s-a terminat votarea =  puteți mai multe
Laurențiu Orășanu
[21.Nov.09 19:21]
E un bun răgaz pentru a comenta critic textele fără a cunoaște autorii. Sigur că textul n1 este cel mai bun este o apreciere critică, dar puteți extinde aprecierile și la alte texte, puteți spune de ce nu vă place textul n2, ce vă spune alt text, care ar fi podiumul, etc.

 =  Eugenia
Victor Potra
[21.Nov.09 19:23]
Spuneai de dimineață, dacă nu cumva am ințeles eu greșit, că de îndată ce primești și ultima notare afișați rezultatele.

Mai sus ai spus ca abia mâine dimineață... Îți dai seama că mor de curiozitate... :))

Ce vă împiedică să le afișați acum? În definitiv deadline-ul de la noapte era doar acoperitor... Hai te rugăm frumoooos... :D Sunt sigur că nu sunt singurul care va avea un somn agitat dacă amânați mâine dimineață. Deși cică curiozitatea a ucis pisica, hi, hi...

Ce spui, ne dai rezultatele? :)

Victor

 =  eh...
Victor Potra
[21.Nov.09 19:27]
Practic mii-a raspuns Laurențiu mai sus, nu văzusem comul lui...
Merci, Victor

 =  .
Ecaterina Bargan
[21.Nov.09 19:35]
eu sunt de acord cu victor. nu are rost asteptarea, mai ales ca e o nesuferita insuportabila si inca si ucigasa.

 =  Mai zic doar atât...
Victor Potra
[21.Nov.09 19:40]
Nu știu dacă decizia aparține Eugeniei sau consiliului editorial, dar dacă e cazul al doilea, nu vă sfătuiți voi un pic pe forum dacă ne dați ori nu ne dați?... :))

 =  mâine după-amiază
Eugenia Reiter
[21.Nov.09 20:32]
am deschis lista comentariilor pentru a oferi posibilitatea fiecăruia să-și spună părerea.
conform graficului, rezultatele trebuie mâine afișate.

ar fi un exercițiu interesant să se comenteze pe NV textele trimise, fără să se știe numele autorului și fiecare să încerce să stabilească (conf. propriilor criterii) textul câștigător.

în felul acesta, după afișare, putem face o paralelă între decizia juriului și cea publică.

hai că e interesant de văzut, așa că vă invit să vă spuneți părerea.
Victor, dacă afișez înainte de termenul stabilit rezultatele, comentariile de după nu-mi prezintă garanția că nu sunt influențate de numele autorului.

rezultatele vor fi afișate mâine după-amiază (conf. graficului) =  .
ștefan ciobanu
[21.Nov.09 20:56]
: in primul rand putine rau. ma asteptam la, sa zic asa, 60 cel putin.
mi-a atras atentia cainele andaluz si notre dame, desi ultimul e putin cam prea tras de par in anumite imagini. ultimul, as risca sa spun ca este George Bacovia, dar nu vreau sa risc :))

 =  citat
Lidia Muraru
[21.Nov.09 20:57]
"aștept ultima notare.

pe cât de repede o primesc pe atât de repede voi afișa rezultatele și voi deschide caseta de comentarii." citatul tau, Eugenia draga. :)

Dar e ok sa fie afisat si maine rezultatul, doar ca.... si altfel se putea intelege...caseta de comentarii fiind deschisa deja.

Numai bine la toti!

 =  Lidia
Eugenia Reiter
[21.Nov.09 21:12]
știu ce am zis. "pe cât de repede" poate să fie și mâine.

cei mai mulți știu că rezultatele trebuie afișate mâine, conf. graficului.
dacă afișez astăzi să fii sigură că se vor trezi voci care să cârcotească.

sper că ai înțeles.

 =  #18
florin caragiu
[21.Nov.09 21:30]
sunt mai multe texte ce vin cu lucruri interesante... dupa o prima citire m-as opri la cel intitulat "singur in mine".

 =  .
Mihai Robea
[21.Nov.09 21:55]
un singur text care reușește să susțină un discurs coerent până la capăt și să transmită o anumită stare fără fandoseli și excese. Mai sunt și altele reușite parțial sau cu secvențe interesante.
probabil inspirația sau singurătatea alergătorului de cursă lungă.

 =  dificilă decizie...
Carmen Duvalma
[21.Nov.09 21:49]
și eu m-am oprit la ,,Singur în mine"-18, dar și la ,,Ziua în care m-am gândit la tine"-40 și la ,,Scrisoare către mine"-38. Între cele trei poeme, mi se pare dificilă decizia...am impresia că i-am mai citit.

 =  text
Eugenia Reiter
[21.Nov.09 21:56]
Mihai, păi spune textul. să vedem și noi

Carmen, textele nu au mai fost publicate

 =  un parfum cunoscut...
Carmen Duvalma
[21.Nov.09 22:04]
Eugenia, știu că nu au mai fost publicate...mă refeream la stil, dar nu vreau să dau un nume, îmi rumeg bănuiala în tăcere...așteptând să văd dacă am mai citit poeme de autorii necunoscuți care mi-au plăcut...

 =  .
ștefan ciobanu
[21.Nov.09 22:05]
: 40 are foarte multe imagini, si uneori sunt folosite asa, fara curea
''mă fotografiez cu sălbăticie ca și cum
mi-aș recolta sânge.'':D si sa nu mai punem ca e lung, cred ca cel mai lung, daca nu primul al doilea sigur.
fiecare calup ar putea fi in sine un poem aparte. sunt cateva foarte reusite pe acolo. totusi, eu mizez in continuare pe 37, dar mai revin pe cate o poezie, pt. ca asta e scopul

 =  pe diagonala
silvia caloianu
[21.Nov.09 23:23]
impresie genearala: logoree (eventual, sora cu grafomania).

 =  succes!
Alina Manole
[21.Nov.09 23:56]
Și eu am remarcat că 40 e original, deși poate prea lung, dar măcar e original, nu e "de la lume adunate", cum sunt muuulte multe din cele texte de mai sus. Și mă bucur mai ales că tocmai Ștefan Ciobanu zice că i-a plăcut 40 și că aici suntem de acord :). Nu am participat la concurs, din motive tehnice de nivel 0, dar mă bucur că atâta lume a participat și că sunt și texte bune.

 =  succes
Dmitri Miticov
[21.Nov.09 23:52]
42 de texte?
cred ca se putea face o triere, sa ramana cel mult 10. si sa fie deschis publicului. Poate ca veti face si asa ceva altadata
in rest sunteti bravo si mult succes (textele sunt slabe - atatea cate am citit, cam jumatate)

 =  .
Petru Teodor
[22.Nov.09 00:43]
off, câte texte.
și totuși...
lucrurile se mișcă într-o direcție bună.

succes participanților.
nu ma pot abtine să nu zâmbesc, recunoscând din stiluri.
sau poate sunt doar afluenți ai fluviului.
ar fi interesant un pseudo-concurs în care sa ghicești cine ce a scris.
dar este greu...

punctual - succes!

cu respect,
pt.

 =  parere
Doru Dorian David
[22.Nov.09 01:59]
-textele lungi trebuie scuturate bine! altfel raman simple incercari
-textele scurte sunt slabe...

- raman cateva texte care se apropie de poezie totusi!?


felicit invigatorulul si cred in parerea/gustul celor abilitati sa judece!


 =  adaugare
Doru Dorian David
[22.Nov.09 02:16]
felicit "invingatorul" si invinsii!!! o zi buna.

 =  cel mai bun poem, parerea mea
Anca Anghel Novac
[22.Nov.09 03:17]
4. Pe mine nu m-a iubit nici o femeie


Pe mine nu m-a iubit nici o femeie
În țara de unde vin nu mai sunt biserici - a venit o iarnă de dincolo și a nins cruci
A nins mult
Câinii urlau altfel iar lanțurile rupte erau singura urmă că omătul ar fi fost alb... atât de alb
Pe mine... nu m-a iubit nici o femeie
Am amintiri Când eram copil aruncam cu pietre spre cer Odată cred că l-am atins și mai cred că l-a durut atât de mult încât de câte ori mă gândesc la maica mea... plouă
Pe mine nu m-a iubit nici o femeie
Când eram mai tânăr am furat chibritul tăcerii Am fost aruncat în temnița unui gutui De atunci când vine toamna așa spre seară copiii de prin vecini vin și se ascund în scorbura acestei distanțe - ...cine nu e gata l-am luat cu lopata

Nu
Pe mine nu m-a iubit nici o femeie
Atunci când merg pe drum nu plec singur Îmi iau și inima cu mine Zic: Hai mă inimă și tu prin lumea asta... și ea vine... după mine în mine
Azi n-a mai vrut
Am tras de ea am strigat la ea am luat cu împrumut crivăț am luat bujor am oftat i-am căzut în genunchi

I-am promis numele tău dar n-a mai vrut să bată să...

a apucat doar să-mi șoptească
Pe mine... nu m-a iubit nici o femeie

 =  bing bang
Eugenia Reiter
[22.Nov.09 07:42]
o să lipsesc până spre după-amiază.

pentru cei care au lăsat comentarii: care text credeți că a ieșit câștigător?
pentru cei care nu au lăsat comentarii: care text credeți că a ieșit câștigător?

că unii simt nevoia să cârcotească de pe margine
face parte din rutină
nimic nou sub soare, nici aici și nici prin alte părți
numai miere nu curge pe nicăieri:)

pe curând:)
aștept să văd dacă se ghicește textul =  .
Jipa Lavinia
[22.Nov.09 10:07]
uhm... eu zic 13.
daca nu 13, atunci 40.
daca nici 40, atunci 18.


 =  opinie/concluzii
emilian valeriu pal
[22.Nov.09 11:29]
Am sa profit de faptul ca numele autorilor nu sint afisate.
In primul rind eu am fost onorat sa fiu in juriu. Mi-as fi dorit sa particip, macar sa cistig si eu ceva, avind in vedere ca sint atitea lansari in ultima vreme. Partial am fost de acord cu regula nivel 50. Pentru ca e o masura dubla de protectie. Scuteste pe membrii juriului de texte proaste si apoi restrictioneaza clonele. Personal, sint multi autori buni care au acum nivel 0 sau mai mic si ar fi vrut sa participe. Din pacate, nivelul lor e o sanctiune pe care eu nu sint in masura sa o judec.
De asemenea, vreo sa precizez faptul ca sint perfect constient ca notele noastre nu sint un certificat de garantie literara. Pur si simplu reprezinta aprecierea unor membri ai unei comunitati literaere online. Nu sint critic literar, cu atit mai putin nu sint cunoscut nicaieri. Probabil au existat criterii de selectie si eu inclin sa cred ca acelea au fost implicarea in dinamica unei comunitati literare si simtul estetic. Circoteli vor fi, dar si asta face parte din dinamica acestei comunitati. Nu s-a inventat inca sistemul perfect, dar eu stiu ca daca sint invitat undeva nu pot face scandal pentru ca mi-a adus bere fara alcool in loc de gin. :)

Despre notare.
Am avut doua principii. In primul rind nu am incercat sa asociez textul cu stilul unui anume autor. Oricum nu-mi foloseste la nimic si nu ma incalzeste cu nimic. In al doilea rind, am avut doua liste separate: notarea la prima citire si notarea finala dupa ce am recitit textele de vreo zece ori. Am incercat sa nu intru cu barda dar nici sa ma las extaziat inutil. De aceea, nota cea mai mica a fost 6 iar nota maxima 9,5. Singurul meu contact a fost Eugeina Reiter, exclusiv pe partea tehnica. In rest pe unii membri ai juriului nu-i mai am in lista de mess, pe altii nu i-am avut niciodata.

Am sa ma refer la textele care au avut, din punctul meu de vedere, punctaj peste 8.

Nota cea mai mare (9,5) a fost pentru textul 37-Ciinele andaluz. Repet, nici acum nu stiu numele autorilor si e ultima mea grija.
De departe, ciinele andaluz mi s-a parut cel mai inteligent text. As putea spune spectaculos, dar m-a dezamagit finalul. A reusit sa ma tina aproape, dar finalul e cam banal. Ma asteptam la altceva.

Text 4(Pe mine nu m-a iubit nici o femeie)- 8. Frumos, dar la fel, final sub asteptari.
Text 9(toate miinile)-8,5. Unul din preferatele mele, mai putin faraonul coclit de vreme. Ritm atmosfera si imagini sigure.
Text 13(am slabit maria)- 8. un text care promitea, dar care m-a dezumflat la imaginea cu turnurile gemene(am vazut-o prima data la Sociu sau Ianus, n-are inmportanta, dar deja m-a indepartat de text).
Text 17(fantasy for violin and orchestra) - 8,5. Voce interioara buna, mina sigura.
Text 20(povesteau cindva, culegatorii de mere)- 8. Bunicel, dar a dat-o in bara cu erezia si porumbelul.
Text 25(calea lactee e casa mea)- 8,7. Surprinzator de bun si cald, mai putin finalul cu timpla sfintului.
Text 29( o bula imensa de apa)- 8,8. Unul din preferatele mele, Nu ma asteptam la atita simplitate si rezonanta.
Text 18(singur in mine), text 30(despre poem, text 40(ziua in care m-am gindit la tine)sint un exemplu pentru mine de "asa nu". S-a mers pe supralicitare poetica, pe suprasaturatie de imagini. Mi-au solicitat atentia la maxim dar nu au reusit sa transmita. Pe mine m-au pierdut(chiar daca sint si eu grafoman), dar trebuie sa stii unde sa te opresti.
Este aprecierea mea, fara nici un fel de pretentie de instanta critica.

 =  .
Ecaterina Bargan
[22.Nov.09 12:09]
parca e timpul sa aflam rezultatele.

 =  hi, hi :)))))
Victor Potra
[22.Nov.09 12:16]
Katy, după-amiază este între 12 și 18... :))))))
Nu te grăbi ca știi tu cine la măritat... :D
V.

 =  ei hai
Ecaterina Bargan
[22.Nov.09 13:58]
ca parca nu esti si tu curios, deja e 14 curand, eu zic c a e amiaza, si mai bine sa apara amiaza devreme decat amiaza tarziu.

 =  15.30
Eugenia Reiter
[22.Nov.09 14:10]
acum am ajuns acasă.

la 15.30 le afișez.

 =  55 to go
Laurențiu Orășanu
[22.Nov.09 14:28]
And the winner is....
55 minute to go...
Dacă era anunțat de ieri, unde mai era plăcerea?

Sigur, gardurile nu vor fi de acord cu această întârziere și cu această supra-solicitare.
Scriind aceste rânduri am devenit și eu curios...


 =  rezultate
Eugenia Reiter
[10.Dec.18 14:27]
1. am slăbit maria – Leonard Ancuța
2. câinele andaluz – Liviu Ofileanu
3. Calea Lactee e casa mea – Tincuța Horonceanu Bernevic
4. O bulă imensă de apă – Laurențiu Ion
5. despre poem (lui marcel moreau) – Ioan Jorz
6. Singur în mine – Ștefan Ciobanu
7. A – Hose Pablo
8. toate mâinile – Carol Daniel
9. Fantasy for violin and orchestra – Dorin Cozan
10. povesteau, cândva, niște culegători de mere – George Pașa
11. ziua în care m-am gândit la tine – Blesneag Ștefan Ionuț
12. Pe mine nu m-a iubit nici o femeie – Florian Stoian Silișteanu
13. Poveste – Ionelia Cristea
14. ruperea în 14 – Victor Potra
15. Sculptură pe o punte – Florin Andor
16. 77 – Sorin Despot
17. Sunt eu acum – Ecaterina Barcan
18. echilibru – Raul Ionuț Coldea
19. Singurătatea pietrelor – Teodor Dume
20. Filantropie – Doru Mureșan
21. Femeia din oglindă – Elena Simona Popescu
22. poezie din spirala eternității – Liviu-Ioan Mureșan
23. Notre Dame – Veronica Văleanu
24. rochia – Aurelia Borzin
25. Urcare la mormântul din deal – Marius Nițov
26. Scara fără nume – Ioan-Mircea Popovici
27. V6 320 CP – Marinescu Victor
28. Lumea deținutului – Gabi Schuster-Cărăușă
29. interior – Doru Dorian David
30. Proteza spiritului – Liviu Grădinariu
31. Corăbii vitrege – Traian Rotărescu
32. Ninge peste părul tău, mamă! – Mihaela Roxana Boboc
33. Scrisoare către mine – Adam Rareș-Andrei
34. poemul de toamnă – Daniel Gherasim
35. Eufonii – Petru Dincă
36. Sakura – Duma Virgil-Florin
37. Într-un fel se lățește – Stănica Ilie Viorel
38. Tehnologie – Florian Abel
39. Eu aleg – Florentina-Loredana Dănila
40. Viața e o fugă – Bianca Marcovici
41. Țară momentană – Laurențiu Ghiță
42. Deșertic – Lidia Muraru =  Leonard Ancuța, câștigător!
Eugenia Reiter
[22.Nov.09 15:32]
voi afișa imediat în dreptul fiecărui text și media obținută


Leonard Ancuța - felicitări!

 =  felicitări, leonard ancuța!...
Teodor Dume
[22.Nov.09 15:39]
felicitări, leonard ancuța!

e un text deosebit și iată că motivația aprecierii mele, care nu știu cât de mult contează, se bazează pe structura și seriozitatea tuturor componentrlor care reliefează acel întreg.

da, un efort răsplătit pe măsură

cu sinceritate,
teodor dume,

 =  felicitari
Ecaterina Bargan
[22.Nov.09 15:46]
leonard, stiam ca esti un poet bun. felicitarile mele.

p.s. eu sunt ecaterina bargan, nu ecaterina barcan. unica gresala din lista, cred.

 =  Felicitări!
Liviu-Ioan Muresan
[22.Nov.09 16:00]
În primul rînd pentru Leo, apoi tuturor participanților, nu în ultimul rînd juriului. Cred că a fost greu pentru ei. Așa că le mulțumim pentru efort.
LIM.

 =  Confirmare
Laurențiu Belizan
[22.Nov.09 16:01]
Premiul luat azi, Leonard Ancuța este o confirmare firească a talentului tău. Felicitări !

Liviu Ofileanu, mă bucură mult faptul că ești pe podium ! Poemele tale respiră multă sensibilitate și fac dovada unei culturi vaste.

 =  Ecaterina
Eugenia Reiter
[22.Nov.09 16:04]
Ecaterina, scuze. am scris contra cronometru, abia ce am ajuns acasă.
voi afișa acum textele în ordinea clasamentului, cu medie cu tot. promit să fiu atentă:)

 =  felicit colegial toți participanții...
Teodor Dume
[22.Nov.09 16:04]

sub cele 42 de titluri se află multe nume cu rezonanță de pe acest site.
sunt texte, multe dintre ele, deosebite , și ele vin să confirme seriozitatea autorilor și muncii , evident climatului, de pe agonia.
nu pot fi toți câștigători ai trofeului, dar suntem câștigători ai unui loc în sufletul acelora care se hrănesc cu și din frumos.

felicit colegial pe toți participanții, pe membrii juriului și nu în ultimul rând pe organizator, în persoana doamnei eugenia reiter.

și uite, câștigătorul textului cu nr. 13.
niciun comentator , înainte de afișarea rezultatului, nu s-a oprit cu semn pentru acest text.

da, felicitări autorului!

cu cele mai bune gânduri!
teodor dume,

 =  Felicitări!
Raul Ionut Coldea
[22.Nov.09 16:23]
Felicitări, Leonard Ancuța! Felicitări tututor celor care au participat. Felicitări Eugeniei Reiter. Sper ca astfel de concursuri să devină tradiție pentru această comunitate.
Raul C.

 =  mais oui
noemi kronstadt
[22.Nov.09 16:37]
sunt nevoita sa va contrazic, domnule dume, au existat doi comentatori care si-au exprimat preferinta pentru .
leo, reverenta pentru succes...si una dubla, pentru premonitie.

:)

 =  da, doi minus unu, noiemi...
Teodor Dume
[22.Nov.09 16:50]

sigur, noiemi. au fost doi comentatori:jipa lavinia și autorul textului 13. era de fapt o trimitere spre lectură. dar nu se pune...

oricum agonia are valori incontestabile

din nou, felicitări!

același,
teodor dume,


 =  texte + media
Eugenia Reiter
[22.Nov.09 16:50]
am afișat textele conform mediei obținute

revin:)

 =  Felicitari
Dan Mureșan
[22.Nov.09 16:51]
Sincere felicitari castigatorului!

P.S.: Nu e unica greseala din lista, numele meu este Dan Mureșan, nu Doru Mureșan, cum apare mai sus.

 =  Dan
Eugenia Reiter
[22.Nov.09 17:04]
la comentarii nu pot modifica

în lista cu mediile, textele și numele autorului apare numele corect.
scuze

 =  la finish
Eugenia Reiter
[22.Nov.09 17:14]
vreau să mulțumesc tuturor participanților. pentru mine a contat foarte mult că au avut curajul să participe.
până la urmă suntem o comunitate, cu bune, cu rele, cu certuri, cu frustrări, cu mulțumiri și nemulțumiri.
aici ne petrecem o parte din timp, cu bune, cu rele, aici ne măcinăm nervii:)

bon

urmează concursul de proză scurtă

va fi anunțat săptămâna viitoare. timpul alocat fiecărei perioade (creație, postare, votare) va fi mult mai mare.

mulțumesc tuturor, tuturor, tuturor!:)

 =  Eugenia Reiter
Laurențiu Belizan
[22.Nov.09 17:54]
Acest concurs a creat o emulație deosebită, de care comunitatea Agoniei avea nevoie.

Marele merit pentru ceea ce eu cred că este o reușită, îi revine Eugeniei Reiter. Să nu uităm juriul, format din oameni de litere, de a căror părere eu țin cont, care a avut o misiune grea.

Câștigătorii suntem toți până la urmă.

Felicitări Nia !

 =  Felicitari
tincuta horonceanu bernevic
[22.Nov.09 18:10]
Felicitări câștigătorului Leonard Ancuța Și tuturor participanților!

Și, nu în ultimul rând, organizatorului!

tincuța

 =  Aprecieri
Stanica Ilie Viorel
[22.Nov.09 18:33]
Felicitari castigatorului!!! Aprecieri si multumiri organizatorilor si jurului ...Ma bucura ca am obtinut nota de trecere:) Bravo pentru toti cei care au postat un text in aceasta competitie.

 =  felicitari
Veronica Valeanu
[22.Nov.09 18:49]
felicitari castigatorului, Leonard Ancuta, pentru locul 1
cat si tuturor celor ce au postat

asteptam juriul cu impresii de dupa
vad ca in sus se opreste la 8,2

si multumim pentru ideea aceasta de concurs si spirit
V.V.

 =  .
ștefan ciobanu
[22.Nov.09 18:52]
: felicitari leo. felicitari pentru concurs!

 =  felicitari si multumiri
Lidia Muraru
[22.Nov.09 20:06]

Felicitari bine meritate Ancutei.

Multumesc Eugenia. Multumesc juriului. Am râs in hohote și m-am intristat, recunosc, deopotriva.
Felicitari si mulțumiri tuturor.

 =  Din toată inima cu toată inima 7 felicitări organizatorilor , premiantului
florian stoian -silișteanu
[22.Nov.09 20:15]
Dragi prieteni
E a doua încercare de a posta comentariul.Se pare că pe primul l/am trimis la concurs dar reiterița spune că nu. Încerc să rescriu deși pentru mine repetiția este cel mai slab moment. Am observat de/a lungul concursului diverse opinii unele care cereau de/adreptul cîte ceva: De acor doar că înainte de a participa la orice întrecere te uiți pe regulament. Îți convine e oknu /ți convine urci în autobuz și mergi la următoarea stație.Dacă ți/a convenit asta înseamnă că îți asumi suprem totul și nu mai întrebi după aia de ce face găina ouă de ce unu din juriu vorbește păsăreasca de ce râmele sunt bune pentru pești de ce și de ce ...NU MAI CERI NIMIC.Ați observat că Pepsi face reclamă și în Wasshington Post dar și în Munca din satul Gliganu de jos.Pentru mine a fost o onoare să particip chiar dacă am făcut asta cu o oră înainte de a se trage cortina de undeva de pe drum.Exemplul cu Pepsi face referire la aspectul acela din care trebuie să înțelegem că fiecare segment contribuie la rotunjirea întregului. Mi/a plăcut observația lui Emilian Pal care sublinia cu pertinență faptul că juriul nu face parte din categoria celor tari ca să spunem așa...și aici trebuie să înțelegem că există ierarhii și că a fi bun înseamnă a avea în colecția poverii argumente.Nu intru in detalii. Excelentă ideia Eugeniei Reiter și de apreciat că și.a asumat singură proiectul și bine a făcut. Felicitări www.poeyie.ro, felicitări Eugenia Reiter felicitări juriului feliciotări premiantului. Sunt mîndru că am putut fi alături sunt fericit că am primit nota ȘAPTE sunt bucuros și vă doresc din toată inima cu toată inima să vă fie senin. Cît despre poemul meu o să schimb finalul așa cum de altfel am și dorit să fac cu 7 minute înainte de a se încheia sesiunea dar din motive din mers timpul nu ajungea. Și nu fac asta pentru a schimba ceva sau arăta ceva ci dopar din dorința de a face un lucru cît mai bun.Vă mulțumesc frumos

 =  tehnicalitate
Laurențiu Orășanu
[22.Nov.09 20:28]
Felicitări câștigătorului concursului, Leonard Ancuța!
Felicitări tuturor concurenților!
Organizatoarea, Eugenia, a pus suflet în acest proiect, ca și în întreaga activitate de redactor pe acest site. Cunoscând această activitate nu am avut niciun dubiu privind reușita concursului.
Pentru cei care și-au manifestat dubiile (inclusiv umplând cutiile poștale și electronice cu gogorița că va câștiga concursul un editor), aș preciza un lucru pe care cei de bună credință, inteligenți, și care se țin departe de ridicol îl intuiesc: la setarea unui concurs de acest gen, organizatorul capătă drepturile de acces (vizibilitate texte) pe bază de ID, individual, și nu pe bază de nivel (pe site). Juriul nu vede autorii, astfel că rămâne să vedem cum stă stimabilul cu pronosticul că un redactor va câștiga. Nu mai spun că ar fi fost o performanță - niciun redactor n-a concurat, așa cum s-a precizat.
Sigur, nimeni nu poate împiedica pe cineva să râdă (cine râde la urmă, râde ultimul), sau să se declare victorios dinspre coada plutonului. Chestie de stil. =  *
ionelia cristea
[22.Nov.09 21:20]
Felicitari castigatorului si tuturor participantilor!

si, bineinteles nu in ultimul rand, felicitari pentru organizarea acestui concurs!

 =  Important e să participi!
Ioan Jorz
[22.Nov.09 21:53]
Mulțumesc juriului pentru note, inclusiv domnului Emilian Valeriu Pal, care, pare-se, îmi (re)cunoaște stilul de a scrie! Altfel nu categorisea drept "grafomanie" un text pe care alții l-au văzut, măcar, pe podium. Mă bucur că am participat și felicit organizatorii! Am să postez textul și în afara concursului, pentru a avea un feed-back mai nuanțat - la o asemenea scriere poetică.

Ioan J

 =  unu, doi, trei
Adrian Firica
[22.Nov.09 22:05]
Leo, da!
Calea Lactee

10. culegători de mere – George Pașa – 7,1

mărul se întâmplase la începuturi
și căzuții devoratori devorați de ispită

(există dinaintea căderii:
privește cade între dinți;
savurează gustul așteaptă o nouă erezie;
să-i iasă pe gură un porumbel)

cineva a tras un foc
în aer împușcă-n lună nu cade din cer
o! pasăre deranjată
unghiul de înclinare al ierbii se luptă cu înclinația
căzute-ntr-o rână se poate spune că zborul este obișnuință ce tinde să devină o dreaptă – mărul se întâmplase la începuturi

și căzuții devoratori devorați de ispită s-au terminat

toate

să vină porumbelul de apă în peste sâmburi

 =  agonia
Dana Stefan
[22.Nov.09 22:18]
felicitari tuturor participantilor, alaturi cu bucurie celor evidentiati de catre juriu, consideratie pentru efort, nia, si toate cele bune organizatorilor,

Linea

 =  Concurs
Dely Cristian Marian
[22.Nov.09 23:16]
așteptat de mulți agoniști și, exceptând câteva comentarii nepotrivite, a fost un concurs frumos.

Eugenia Reiter, - o bună organizatoare, un suflet mare, un spirit armonic. Îmbrățișări Niei! Felicitări organizatoarei!

Multe poezii frumoase; eu aș fi dat multe note de zece, influențate de simplii receptori: îmi place/nu-mi place. Însă,
a face parte din juriu nu-i deloc ușor. Așadar,
Felicitări membrilor juriului!
Și, în mod special,
Felicitări lui Emilian Valeriu Pal!

Mi-ar fi plăcut să fi fost împodobit concursul cu mai multe comentarii pe texte, înainte de a se cunoaște autorii; atât din partea juriului, cât și din partea concurenților, dar și a celorlalți.

Chiar dacă există un câștigător, nimeni nu a pierdut.
Felicitări câștigătorului!
Și, mai ales,
Felicitări concurenților!

 =  Felicitari!
florin caragiu
[23.Nov.09 03:00]
Felicitări lui Leonard, concurenților, juriului și Eugeniei Reiter în mod deosebit pentru modul atent, clar, responsiv și elegant în care a coordonat si condus spre punctul culminant desfășurarea concursului.

 =  multumesc
Leonard Ancuta
[23.Nov.09 10:27]
multumesc
multumesc
multumesc

 =  .
Petru Teodor
[24.Nov.09 20:35]
felicitări învingătorului și învinșilor.
deopotrivă.
mă înclin din umbră.
și sper să dezvoltați mai mult decât acest concurs.
ceva care sa ne strângă pe toți laolaltă.
fie ei umbre, fie carne și umblet.
asta editorilor.

succes mai departe!
tuturor!

pt.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !