Comentariile membrilor:

 =  .
alexandru moga
[25.Sep.09 18:29]
stau si ma intreb asa in nemernicia mea cinica cine gusta pe un site cu un public majoritar adult astfel de poeme pentru gradinita
nu spun ca nu sunt bune pentru cei de 5-7 ani probabil ca sunt desi eu imi aduc aminte ca din cauza acestor poezioare nu am citit 20 de ani poezie si foarte rau am facut

din cauza acestor poeme se poate (cazul meu) sa faceti scolarii sa se indeparteze de poezie

nu cunosc meseria de pedagog dar vreau saimi spun si eu o parere scolarii din ziua de azi sunt fortati sa invete o materie expirata si ma refer la limba si literatura romana ce sens are pentru un copil din anul 2010 amintiri din copilarie? scrisa de un invatator fara prea multa carte cam betiv si nerusinat cu femeile ca sa nu zic altceva

de ce dumneavoastra nu incercati sa schimbati sa reformati sistemul asta anchilozat scris intr-o limba arhaica?

de ce continuati sa faceti educatie ca pe vremea lui pazvante chioru?

nu o luati personal am si eu un baiat care mi-a spus tata greuceanu asta era un criminal in serie taia capete de zmei omora oameni fara motiv si asa mai departe
si alte probleme legate de limba romana care nu mai stau sa le insir aici tot aceeasi scriitori de 150 de ani sunt in cartile de romana

 =  Plânsul unui caiețel
Virginia Popescu
[25.Sep.09 17:58]
Dragă Vali, îți citesc de mai multă vreme poeziile pentru cei mici și observ la tine o latură nouă: aceea a unei mari sensibilități care se exprimă prin aceste versuri pline de candoare. Cred că fiecare din noi ascunde pe undeva în suflet copilul care a fost odinioară. Trebuie doar să-l descoperim și să-l readucem la lumină.

Felicitări și mult succes pe mai departe!

 =  Re- Plânsul unui caiețel
Vali Slavu
[25.Sep.09 18:16]
Virginia dragă,

Crede-mă că, de câteva luni, de când am ajuns pe acest site, îmi descopăr și eu laturi noi. Nu mi-ar fi trecut prin cap, cu ceva timp în urmă, că voi ajunge să scriu epigrame sau poezii pentru copii. Copilul de odinioară, pitit undeva în sufletul meu, mă îndeamnă să pătrund mereu în lumea fermecată a copilăriei.
Îți mulțumesc pentru cuvintele frumoase !

 =  Alexandru Moga,
Vali Slavu
[25.Sep.09 20:57]
În primul rând, bine ai venit pe pagina mea!
Apoi, vreau să te anunț, deși nu cred că nu știai, că pe acest site „cu public majoritar adult”, cum spui tu, există o colecție intitulată „Poezii pentru copii”, unde vei întâlni poezii scrise de mai mulți autori. Faptul că ți-ai spus oful tocmai pe pagina mea, mă face să cred că nu ți-a plăcut poezioara.
Cine gustă aceste poezii? Câțiva utilizatori ai site-ului, care, atunci când e cazul îmi spun și ce nu e bine. Pentru mine, începătoare fiind, e mare lucru să primesc sfaturi, să știu cum sunt privite poeziile mele de ceilalți.
Nu am cum să iau intervenția ta ca pe ceva personal. Din câte știu eu, nu am avut nimic de împărțit.
Și totuși… eu nu sunt de acum 150 de ani. Ce ți se pare că nu e în regulă cu poezia mea? Sunt receptivă la sfaturi.

 =  .
alexandru moga
[25.Sep.09 22:47]
poate ca sunt eu un ciudat poate ca nu rezonez la astfel de poezii poate nu ma pricep de fapt mai mult ca sigur ca nu ma pricep nu am scoala de pedagogie dar mi se pare straniu sa citesc asa ceva pe site

exista un moment in viata dupa care nu mai poti sa gusti asa ceva decat daca ai ramas cu dezvoltarea mentala undeva in perioada copilariei (precizez ca sa nu fie confuzie ca este o parere personala)

stiu ca exista aceasta rubrica stiu ca exista fani pentru astfel de poezie si totusi nu-i inteleg rostul pentru ca publicul tinta pentru astfel de creatii la ora asta doarme si chiar daca nu doarme nu cred ca parintii ii lasa sa navigheze pe pagina agoniei deci what's the point?

nu stiu de ce am ales sa-mi spun oful la tine in pagina poate din cauza ca din ce am citit pana acum si din comentariile pe care le-ai facut dovedesti ca ai foarte multa aplecare spre educatia scolarilor si vroiam sa aflu o parere avizata legata de aceasta programa e buna nu e buna e rea nu e rea

atata tot

daca am deranjat imi cer anticipat scuze

 =  Alexandru,
Vali Slavu
[25.Sep.09 23:40]
Nici vorbă să fi deranjat. Doar că am fost puțin nedumerită de vizita ta. Acum ai făcut nițică lumină.
Referitor la programă, dacă e bună sau nu, sunt multe de spus. Câteva aspecte cred că sunt punctate în articolul postat de mine, la întoarcerea de la Congresul Cadrelor Didactice.
Vreau să mai precizez un aspect, care poate te va face să înțelegi motivul pentru care postez poeziile pentru copii pe acest site. Locuiesc într-un orășel care nu merită nici rangul de sat, fără librărie, fără activitate culturală. Tu ești bucureștean. Un norocos, din punctul acesta de vedere. Eu aici nu am cu cine schimba opinii, acest site este locul unde sunt lăudată sau trasă de urechi. Aici am văzut pe viu, ca să zic așa, oameni care scriu bine și care scriu execrabil. Aici am avut multe de învățat. Și încă mai am.
Și ar mai fi ceva. Să știi că nu cred că nu rezonezi cu astfel de poezii. Cred că ai mai păstrat tu în vreun ungher puțin din candoarea copilăriei. Doar că îți place să o faci pe durul. Și... trebuie să recunosc, te prinde rolul acesta. :)

 =  .
alexandru moga
[26.Sep.09 05:20]
n-am stiut aspectul asta
intr-adevar iti trebuie un feedback si aici poti sa il ai

cat despre duritate :) mie imi place sa spun lucrurilor pe nume si sa stii ca nu sunt un ipocrit chiar nu rezonez din ce motiv n-as putea sa-ti spun poate din cauza blazarii a snobismului a frustrarilor de tot felul pe care ti le pune viata pe tava de exemplu nu-mi place circul nu pot sa merg la circ nici cand eram copil nu mergeam sau la teatru de papusi nu am rabdare nu pot sa intru in atmosfera

la fel si cu poeziile de acest gen

 =  Apreciere
Daniel Ionuț Vasile
[26.Sep.09 08:48]
Mie mi-a plăcut poezia asta, dar eu sunt...am o vârstă, nu mai sunt copil, la copii însă nu știu cât le-ar plăcea să citească așa ceva. Am văzut și auzit copii de clase primare care au un limbaj mult mai licențios și mai natural decât al meu. Mă miră mult asta, îmi aduc aminte că eu când eram de vârsta lor, nici nu știam ce înseamnă unele cuvinte. Lumea se transformă încet în altceva. Păcat de copii, de fapt e greșeala noastră a tuturor că se schimbă lumea în felul ăsta.

 =  Multe valuri a stârnit caiețelul meu...
Vali Slavu
[26.Sep.09 11:45]
Alexandru, chiar dacă nu rezonezi cu acest gen de poezii, pe pagina mea vei găsi în continuare asemenea versuri. Ele se folosesc cu succes în procesul educativ. Atâta timp cât văd că elevilor mei le plac, voi scrie. Te mai aștept, cu atât mai mult cu cât îți place să spui lucrurilor pe nume.

Daniel, copiii, dacă știm să le stârnim interesul pentru lectură, citesc poezii. E adevărat, nu se mai citește ca pe vremea când eram eu copil, depinde în mare măsură și de noi, dascălii, să-i stimulăm. În plus, poeziile pot fi folosite, nu numai ca lecturi suplimentare, ci și în cadrul orelor și la serbările școlare.

 =  Răspuns pentru Alexandru
Dinulescu Carmen-Alina
[29.Sep.09 08:37]
Sunt foarte multi copii care învață poezii ca acestea,mulți adulți cărora le place să citească astfel de poezii,iar Ion Creangă(un om cu defecte și calități,ca toți ceilalți)avea un real talent artistic.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !