Comentariile membrilor:

 =  Gradarea
Rodean Stefan-Cornel
[20.Sep.09 07:46]
Vali, după cum vezi, sunt pe fază, exploatez cât pot timpul pe care îl am în aceste zile pentru "Agonia", că nu mă voi mai întâlni chiar așa cu el, în curând.
Poezioara este drăguță și este foarte bine gândită. Mi-a plăcut gradarea din ultimul vers al fiecărei strofe. Adică, întâi "aș vrea", apoi "chiar sunt", în continuare "e plăcut", pe la mijloc "nu-i ușor", imediat după aceea "tare-i greu", se ajunge chiar la "dureros", dar... în final, totul se rezolvă cu un zâmbet "e grozav". Mi-au venit imediat ceva idei, ca, păstrând ultimul vers de la strofele de mai sus, să fac o altă poezioară, umoristică, un fel de parodie și deși nu mi-ar fi prea greu să realizez versificația respectivă, m-am răzgândit, că... poezia pentru copii este prea serioasă, în general, ca să folosesc un asemenea pretext...
Eu aș înlocui "păpușica mică" (sună a pleonasm) din strofa a cincea, cu altceva, e o părere...
Cornel

 =  Re- Gradarea
Vali Slavu
[20.Sep.09 08:00]
Cornel, tocmai pornind de la ultimele versuri, am construit poezia. Inițial, avea cu două strofe mai mult, dar am renunțat, celelalte erau mai puțin sugestive. Am considerat că e suficient dacă spun că "și-ar dori", "este", "e plăcut"... (acea gradare pe care bine ai sesizat-o).
M-aș bucura să nu renunți la ideea realizării acelei poezioare umoristice. Chiar te rog să scrii parodia la care te-ai gândit.
Mulțumesc pentru sfat! Am înlocuit versul respectiv.
Bucuroasă că ai timp să fii pe fază,
Vali

 =  Vali
tincuta horonceanu bernevic
[20.Sep.09 09:06]
Am citit cu multă plăcere această poezie.
tincuța

 =  Îmi place și asta
Constantin Iurascu Tataia
[20.Sep.09 09:59]

Pe asta n-o găsisem. Are dreptate Cornel că e foarte reușită gradarea și decurge pe calapodul copilăresc.Asta înseamnă să ai spirit de observație și memoria dialogurilor cu copii! Nu mă mai repet și cred că din ce în ce mergi tot mai bine.

 =  Tincuța, Tataia,
Vali Slavu
[20.Sep.09 12:30]
Onorată să aflu că ați citit cu plăcere poezioara mea.
Vali, cu drag.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !