Comentariile membrilor:

 =  Poanta
Gârda Petru Ioan
[16.Sep.09 21:22]
Reproșul pe care-l aduc eu este că poanta, relativ difuză "pe suprafața" epigramei, are totuși ponderea în versul trei.
Cred că ar fi mai puternică dacă s-ar referi la un bust anume. Altfel, e cu miez, e scrisă "soft", cam la trezeci la sută din ceea ce poate da autorul. Poate că e chiar cea mai bună din concurs, cine știe? :)
Felicitări!

 =  Aici m-ai prins
Dan Norea
[16.Sep.09 21:37]
Poanta nu cred că e în versul trei, ci în patru. Dar ai dreptate, epigrama ar fi avut impact mult mai mare dacă se referea la un personaj anume, recte un scriitor recunoscut pentru agresivitate și mitocănie. Ce-ar fi să-i dau titlul "Lui Vadim"?
:)

 =  Personajul e potrivit...
Gârda Petru Ioan
[16.Sep.09 21:41]
... dar la titlu cred că mai trebuie lucrat.

 =  Nelu
Dan Norea
[16.Sep.09 21:50]
să înțeleg că ai niște sugestii?
:)

 =  Nu neaparat
Gârda Petru Ioan
[16.Sep.09 22:09]
Ma gandeam că, în general, statuile se fac după...

 =  *antiepigramă*...
ioana matei
[16.Sep.09 23:26]
drog...

o venă se tot plânge... în zadar...
"hei, domnule, eu sunt o capilară!"
și acul, filosof, înțeapă iar...
"hai, ciocu' mic, e-o chestie similară!...

 =  2
Cantoriu Alexandru
[16.Sep.09 23:26]
Mi-as da si eu cu parerea, dar sunt pe dinafara. A doua epigrama mi-a placut.

 =  Trec concluzii similare/ Prin catrene capilare
Laurentiu Ghita
[17.Sep.09 09:03]
Sincer, mie amândouă mi se par foarte bune. Ba,chiar,îndrăznesc să o creditez pe prima cu un plus. Imaginea e bestială. Aici ar putea cârcoti unul sau altul că am criticat ceva similar la epigrama lui Nelu Gârda.Nu prea e același lucru!
Aia e scatologică, asta e de Stan și Bran!

 =  Încă o dată
Rodean Stefan-Cornel
[17.Sep.09 11:52]
Dane,
Deoarece văd acum că ai reluat discuția aici și pentru că mi te adresezi direct și spui că nu înțelegi primul reproș (de fapt nu era un reproș ci doar o justificare), mai spun: în epigrama discutată eu am înțeles că subiectul principal este podoaba capilară (și apoi ajungem la scris); deci, podoaba capilară, albită de porumbei, este "acidă", ca și scrisul lui.
Și, pentru că mai văd un catren postat aici, spun doar că poanta mi se pare foarte bună (ca la cea discutată, de altfel), dar expunerea temei și pregătirea poantei mi se par mai clare ca la cealaltă; în schimb, sunt două mici imperfecțiuni de ritm ("dacă", ar trebui accentuat pe prima silabă, iar "nu ai" ar fi fost mai bine să aibă accentul pe "nu"); rezolvarea ritmului ar fi fost să se transforme totul în trohaic (Când pe cap... Toată-i albă... N-ai înțelepciunea... Cauza e doar...).
Oricum, felicitări pentru ideile de poante, foarte bune, clare, în condițiile destul de grele date de tema impusă. De asemenea felicitări pentru clasare și scuze încă o dată, dacă te-am subevaluat.
Cornel

 =  Da
Dan Norea
[17.Sep.09 21:08]
Mulțumiri pentru aprecieri și felicitări! Cât despre comentariile postate, repet, n-au alt scop decât acela de a demonstra cât de subiectivă e etapa de apreciere a valorii unui text. Ceea ce se vede cu ochiul liber în literatura mare (comparați cele câteva istorii ale literaturii române, unde critici reputați au păreri complet diferite) e valabil și la un catren, unde teoretic poți măsura și puncta științific prozodia, construcția și poanta. Să fii în juriul unui concurs de epigramă nu e deloc o treabă ușoară, oricum ai da premiile tot vei fi înjurat și acuzat de părtinire, bisericuțe, reciprocități.

Cornel, o mulțumire specială pentru sugestiile excelente pentru prima epigramă,


 =  ...
Vali Slavu
[17.Sep.09 21:44]
S-au spus atâtea despre epigrama ta, că nu știu ce aș mai putea adăuga eu. Mi-a plăcut, nu foarte mult, de fapt la această ediție nu a fost nici o epigramă care să-mi cadă cu tronc. A fost pe locul III în preferințele mele.
Mă bucur pentru tine că ai obținut locul I. Felicitări!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !