Comentariile membrilor:

 =  Victor
Liviu-Ioan Muresan
[10.Dec.18 14:27]
o imagine ce trece dincolo de surîsul hiroșimei. E mai recentă și are alt gust. Poate era chiar necesar un astfel de text în literatura română. Imagini bine definite, nu știu dacă la ei sînt chiar preoți, pentru înțelegerea noastră e OK. Mă bucur că am intrat aici. Aceeași satisfacție pe care ți-o redă Victor Țarină.
LIM.

 =  LIM
Victor Țarină
[10.Dec.18 14:27]
Liviu, nu știu dacă e neapărat vorba despre Hiroșima. Mulțumesc pentru semnul de lectură.

Victor

 =  semn
Doru Emanuel Iconar
[23.Sep.09 16:27]
M-a impresionat ultima strofă. Tocmai am vizionat niște imagini pe net, copii plângând și apoi, absolut întâmplător am intrat la acest poem. Impactul ultimelor versuri este șocant.
Nu știu dacă este vorba de Hiroșima sau nu, mai degrabă este imaginea oricărui conflict, de orice fel. Pentru că, de câte ori se neliniștesc vremurile, copiii sunt primele victime.

Doru Emanuel

 =  Doru Emanuel
Victor Țarină
[10.Dec.18 14:27]
Doru, sincer sa fiu mă simțeam cumva vinovat pentru duritatea ultimei strofe. Dar când e vorba de un subiect atât de grav...cum zici *Primele victime sunt copiii*.

Multumesc de trecere
Victor

 =  semn
Vali Slavu
[23.Sep.09 21:48]
Chiar dacă, lecturând ultima strofă, m-a dus gândul la "Corul copiilor uciși", e evident că "Hiroșima" în versurile tale este un pretext pentru a prezenta aspecte neplăcute ale existenței noastre. În fond, fiecare tragedie poate căpăta amploare de "hiroșimă".

 =  Vali Slavu
Victor Țarină
[10.Dec.18 14:27]
Poate am fost vecini dupa 85 că am locuit și eu in Vulcan. Am lucrat la Mina Paroșeni. Si de aceea am urmărit cu așa interes articolul despre mineri si alte lucrări bineințeles. N'am lăsat semn dar completey acum că pe vremea mea era o rușine să nu lucreyi in minerit și cred ca la mineri cu toate mineriadele exista frustrarea că nu ei au făcut Revolutia.
Mulțumesc pentru semn
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !