Comentariile membrilor:

 =  Multă căldură
Daniel Ionuț Vasile
[05.Aug.09 08:50]
Astea au fost superbe, sparg rutina, linearitatea. Ai o materie spirituală deosebită, de ficare dată când le citesc, textele tale, mă gândesc, nu știu dacă am dreptate, dar așa îmi vine în minte, la contrapunct. Adică, în concepția mea, umorul tău ascunde dincolo de cuvinte un sistem etic solid pe care inevitabil îl opui tuturor acestor situații imaginare, din acest contrast, rezultând și comicul intențional în sine, în sensul că, uite domnule, mutația asta a realității, sau chiar a imaginarului vezi cât de decalată față, nu numai de ideal, dar și de normalul cel mai prozaic, poate să fie? Și în momentul în care alții s-ar lua cu mânile de cap, tu te pui pe râs, ceea ce este poate mult mai sănătos. Ceea ce încerc eu să te întreb, și ți-ș fi recunoscător dacă mi-ai putea răspunde se referă la natura contrapunctului, ce anume conține sistemul tău etic? Cum vezi viața asta și mai ales, cum percepi conceptul de mântuire? Poate este o întrebare banală, dar totuși, vroiam să te întreb asta fie și cu riscul de a-mi face o imagine proastă...

 =  A ta fostă bellmary(nă)
Maria Prochipiuc
[05.Aug.09 09:11]
O poveste minunată adusă din realitatea de început a cuplului primordial, o realitate ce poate fi numită biblică, fiindcă ceea ce era atunci nu s-a schimbat cu nimic la realitatea din zilele noastre, doar că ai uitat sau poate nu ai aflat de acest experiment devenit realitate, că, atât bărbații cât și femeile chiar dacă poartă acea piele de ,,porc,, (metaforic spus) au început să le crească coarne, la unii câte 3-4 rânduri de pot intra în cartea recordurilor (metaforic se numesc țapi încornurați), iar ele sunt țepe, nu numai pentru ei, ci se înțeapă între ele, adică, ielele...

Acum mă întorc aici, ca orice poveste are în ea o parte reală dar și una ,,inventată,, povestea e structurată respectând întru totul regula - tema, motivul, mai ales motivul e bine ales, există și un laitmotiv- scrisoarea de final, care aduce dulceață poveștii, nu chiar a rămas omul așa neajutorat …. În rest am citit cu multă plăcere, dar ca să rămân toată ziua cu această stare încearcă să mai răspunzi și la apeluri, fiindcă am un motiv ce te interesează, poate pui de o nouă poveste de pe undeva de prin Canada…îmi înțelegi tu umorul meu sec!Sâc!

 =  Porci și... mântuire
Rodean Stefan-Cornel
[05.Aug.09 10:03]
Carmen,
Datorită evoluției tale spectaculoase pe site din ultima vreme, iată că, deși m-am trezit devreme, am ajuns la textul tău destul de târziu.
Nu te mai laud de data aceasta, spun doar că rândurile scrise de tine mai sus mi-au plăcut.
Dar, ca specialistă în porci, în problemele feministe și în cele de cuplu, te rog să mă lămurești într-o problemă:
- am auzit adeseori cum cuvântul "porc" este asociat cu "noroc" (oamenii foarte norocoși s-au născut "în zodia porcului" sau, au un "noroc porcesc");
- pe de altă parte, același cuvânt ("porc"), într-o formă sau alta, te duce cu gândul la un om ticălos (adică, un "porc de câine"), la altul bețiv (care s-a îmbătat "ca un porc"), la unul nerușinat (de-a dreptul "porc"), la un lucru făcut de mântuială (care este o "porcărie), la o murdărie generalizată (tot o "porcărie") ș.a.m.d.
- întreb atunci: nu cumva, prin niște artificii logice și prin exploatarea unor ambiguități lingvistice (la care se cam pricep porcii de bărbați), s-ar putea spune că o femeie este norocoasă dacă și-a găsit ca bărbat ticălos, bețiv, nerușinat, care face lucru de mântuială și trăiește în murdărie?
Poate nu este chiar nevoie să răspunzi acum la această întrebare, dar spun sincer, cu mare interes aștept răspunsul la întrebarea domnului Daniel Ionuț Vasile, deoarece și eu sunt foarte curios cum percepi tu conceptul de mântuire, și mai ales dacă mai ai vreo speranță că te vei mântui vreodată...
Cu deosebită prietenie,
Cornel

 =  Erată și sugestie
Rodean Stefan-Cornel
[05.Aug.09 10:15]
În loc de "dacă și-a găsit ca bărbat" se va citi "dacă și-a găsit un bărbat".
Și dacă tot am revenit, scoate repede o epigramă cu poanta "vecina de sub noi, sau cu vecinu de deasupra", în sensurile din proza de mai sus (pe care, cel puțin eu, nu am mai întâlnit-o în epigrame), că altfel, nu peste mult timp iar o să pierdem vremea cu comentarii la epigramele altora, în care spunem că parcă am mai auzit undeva poanta...
Cornel

 =  Ionutze, Marie, Cornele! Bun asa rau! :)
Atropa Belladona
[05.Aug.09 20:25]
Dragi comentatori, m-am fofilat eu cat m-am fofilat, dar imi dau seama ca n-o mai pot da cotita si trebuie neaparat sa raspund intrebarilor filozofale( vorba unui prieten prezent chiar aici in pagina) cu care Domniile Voastre m-ati incoltit. V-ati gasit si textul sub care s-o faceti, dar v-ati gasit si persoana pe care s-o puneti la gandit adanc!
Asa-mi trebuie, daca ma dau experta in zootehnie matrimoniala!
Deci, s-o luam in ordine:
Despre contrapunct, poci spune ca o mare iubitoare de muzici si buna cantareata, mai ceva decat corul gastelor Junonei care-au salvat Capitoliul, despre contrapunct, deci pot ca sa spun ca treaba , fie ea in scris, casnicie sau viata, se misca, dupa principiul: el mormaie, eu chiui, sau, eu chiui, el mormaie. Si, uite-asa, se creaza o armonie muzicala, demna de tot contrapunctul.
Daca nu va satisface raspunsul, puteti ca sa-l inlocuiti cu formula Ba da/ Ba nu, ca tot acolo ajungem.
Despre sistemul etic, pot ca sa spun ca el exista bine infipt undeva, dar n-are sens ca sa intram in amanunte...
Iar mantuirea...ei, aici e aici si sper eu ca pana acolo, mai am timp s-o studiez, deoarece momentan sunt ocupata cu bantuirile!

Asa ca, draga Ionute, nu cred ca ai tu ce risca, eu fiind ceva mai in varsta decat tine, pe deasupra si foarte maritata!
Oricum, cata vreme ma citesti din cand in cand, si mai gasesti si cate ceva care sa te amuze, eu spun ca n-ai ce risca. Poate, doar timpul alocat lecturii?!

Draga bella si mereu tanara Marie, iaca, is bune si lipsurile la apel, ca altfel, cum as fi avut eu bucuria sa imortalizez in pagina mea, in plin august, semnul pur si muove rece al zapezilor decembriste?!

Draga Cornele, sper ca la framantarea cu mantuirea, te-am mantuit pe ziua de azi cu raspunsul meu inteligent de mai sus. Depre intrebarea cu artificiiloe porcilor de barbati, raspunsul meu e DA! DA NU...Sunt sigura ca m-ai inteles.
Asa si, parca mai ziceai sa scot ceva...un iepure din joben, cumva?!:))

Va multumesc mult si sper ca nu v-ati suparat pe mine pentru "raspunsurile epocale".
Dar eu sunt serioasa o zi da, o zi, nu! Astazi, NU!
Punct. Si contrapunct, de la capat!

va pup.
io

 =  Stil inconfundabil
Vali Slavu
[05.Aug.09 20:31]
Dragă Atropa,
aceeași nebună acum și în vecii vecilor,

Dacă textele de mai sus nu ar fi fost semnate, aș fi recunoscut stilul tău de la o poștă. Ar fi multe de spus, dar mă limitez la a te felicita. Nu de alta, dar vorba ta, poate ai treabă și eu te rețin.

Amin!

 =  Vali :)
Atropa Belladona
[05.Aug.09 21:17]
Vali, soro, iti multumesc mult si, sa stii, pentru cititorii mei, intotdeauna voi avea atata timp, cat vor dori ei!:)

Cu prietenie,
io, nebunelea :)

 =  Răspuns
Daniel Ionuț Vasile
[06.Aug.09 10:22]
Așa este, poate fi și asta o atitudine, de ce nu? Fiecare cum dorește și lumea să meargă cum s-o nimeri...

 =  Mare bucurie am!
Constantin Iurascu Tataia
[07.Aug.09 10:01]

Nu-mi dau seama pe ce meleaguri am hălăduit că nu am citit acest nou text extraordinar de bun în ziua cînd l-ai postat. Minunată alegorie ai realizat pornind de la basmul clasic. Aici recunosc talentul incontestabil al lui Atropa și măestria ei de a broda jocuri surprinzătoare ale verbului. Ultimele texte (acesta și cel din serialul cu Bulă) mi-au creat o mare satisfacție cerebrală. Să-ți țină Dumnezeu harul ca să mai delectezi pe contemporanii tăi cu astfel de sclipitoare texte.

 =  Tataia cel generos
Atropa Belladona
[08.Aug.09 10:21]
Sunteti prea generos cu aprecierile, dar ma bucur mult ca v-a placut!Si, mai ales, ca va am de cititor constant!

Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !