Comentariile membrilor:

 =  croncaneala
Dorian Duma
[29.Jul.09 07:45]
Spumos, inspirat si destul de acid. Cred ca ai avut o zi buna.

 =  DoDu !!
Atropa Belladona
[29.Jul.09 07:53]
DoDule, nu stiu cum a fost ziua aia in care-am scris textul de mai sus, dar stiu ca ziua in care tu imi adresezi un cuvant ( oricat de acid ), e cu adevarat una...BUNA!
io

p.s. A dracu' telepatie!

 =  pana mea
emilian valeriu pal
[29.Jul.09 08:45]
Rid ca prostul de unul singur sise intreaba colegii ce am. Voiam sa spun ca ai uitat ceva. Aia care nu mai au loc Senat au la dispozitie Parlamentul European.
Ca tot veni vorba uite un banc adaptat care circula acuma:

Parlamentul European, in sedinta de urgenta a adoptat o noua unitate de masura.
Se numeste Bekalul si masoara gradul de prostie din om.
Pentru cantitati enorme exista o unitate superioara: Kilobekalul. Simbol cunoscut: 1 BK
Pentru suspeciile din categoria Bekalului, exista o unitate inferioara: Vanghelul. Simbol cunoscut: Vg.
10 Vangheli=1Bekal.

 =  am citit papagalul, așteptăm povestea despre buhe
Călin Sămărghițan
[29.Jul.09 08:47]
Am și eu în curte o plăsucă din aia de sârmă în care pun semințe de vin păsările. Și vine o dată papagalu' ăsta, dă toate păsăruicile deoparte, se pune pe băț și zice colorat: ”auzi nenicule, nu mi le și desfaci?”

Faină povestea. Poate scrii odată și despre ornitorinci, nevăstuici sau, mai bine, despre buhe, ce zici?

 =  Papagalo Romale
Gârda Petru Ioan
[29.Jul.09 09:19]
Subspecie cu penaj monocolor foarte gălăgioasă și imposibil de ținut în colivie. Din păcate suferă de o boală numită bumerangipsită, care îi face să revină din când în când de unde au plecat.
Am preferat să-mi aduc această umilă contribuție decât să te tot laud.
Pot, totuși, să spun că ai un papagal...

 =  Fabula în proză
Dan Norea
[29.Jul.09 10:25]
Carmen, cred că tocmai ai deschis o linie nouă pe agonia: fabula în proză. Iată, deja ți se sugerează noi personaje.

Dacă vei continua, sfatul meu e să ții aproape de politică. E adevărat, peste 50 ani nu mai sunt subiecte actuale, dar pentru moment au mare impact.
Ceva de genul:

"Papagalul șef Traianus a încercat să-i facă pe parlamentari să strige „Ave Traianus, papagalli te salutant!”, dar aceștia s-au în-chordata și l-au sus-pendata. Astăzi, o bună parte a celor în-chordați au zburat din papagaliera parlamentară."

Felicitări!
Norică-fan


 =  Ordine prin cele două camere
Virginia Popescu
[29.Jul.09 10:34]
Dragă Atropa,
eu dacă aș putea, te-aș angaja să faci ordine prin cele două camere...
Cu siguranță că de clonțul tău și-ar lua zborul toți papagalii și toate papagalițele...
Doamne păzește de cei (cele) pe care ți se pune pata!

Îți urez multă inspirație în continuare!

 =  De data aceasta sunt cârcotaș
Rodean Stefan-Cornel
[29.Jul.09 15:18]
Dragă Carmen,
Ca să nu creadă cineva că ne-am înțeles să ne lăudăm reciproc, în acest comentariu îmi voi scoate la iveală spiritul critic, "cârcotaș".
1. Încă de la începutul textului tău pornești de la premise false și afirmi că a avea papagal este un semn de prosperitate. Din contră, eu știu că cei care "au papagal" sunt, de regulă, nevoiași; nu ai auzit niciodată că "Vorba lungă este sărăcia omului?".
2. Apoi, spui că puii de papagal învață de mici să dea din plisc de la adulți, dar omiți să precizezi ceva foarte important: că, la maturitate, în mod paradoxal, tocmai după ce le crește ciocul, papagalii din subspecia "Polliticus", le impun tuturor celorlalți să facă "Ciocu mic!".
3. Vorbești de papagalii care au zburat peste graniță și cu acest prilej le discriminezi pe papagalițe și nu spui o vorbă despre faptul că ele duc faima țării peste hotare; de ce nu amintești de faptul că papagalițele din România ajunse acolo sunt printre cele mai bune "păsări de noapte", că "păsăricile" românești aduc o mare parte a venitului național, sub formă de euro trimiși în țară?
4. Faci clasificări, vorbești de specii și subspecii și uiți de o subspecie foarte numeroasă; cum poți fi atât de superficială, încât vorbind de papagalii care tezaurizează bijuterii, să nu spui nimic de subspecia "Papagallo Rromanes", sau "Papagallo Rromes" (în românește această specie este trecută și în DEX, la pag. 746 și se numește "papagal-țigănesc")?
Mă opresc deocamdată, că am fost prea dur și știu că ești o fire sensibilă!
Cornel

 =  Raspunsuri de la Coco...
Atropa Belladona
[30.Jul.09 07:35]
Emiliane, bun bancul, nu-l stiam! Iar tu sa stii ca si io te iubesc, nu numai sora-mea Ina! Se pare ca ai mare succes la noi astea, duse cu sorcova...:)Cred ca de la zburatoarele de la mansarda ni se trage afectiunea asta, dar si alte afectiuni, si-apoi, cine se-aseamana, se aduna cu fulgi si pene, cu tot!

Domn Calin, retin ideea, io ma gandisem sa scriu doar de cotofene, sticleti, curcani, dar voi scrie si despre buhe! Dar, trecand la lucruri mai serioase, am observat din putinele comentarii lasate de Dvs. in subsolul paginii mele, un deosebit simt al umorului si talent in construirea frazei umoristice! V-ati gandit vreodata sa incercati genul? Cred ca ar fi o frumoasa surpriza pentru cititorii Dvs.!

Nelu, tu ii zici Romale, eu i-am zis Arapina...Si nu, nu ma lauda, ca-mi creste nasul, de n-o sa-i mai vad lungimea! Sper sa nu ma urasti atat de mult, incat sa-mi faci asa ceva...:)

Norica, as tine io aproape de politica, doar ca nu ma pricep la asa ceva si nici n-o gust...Dar ideea ta e demna de retinut! Ca toate ideile ce vin din partea ta!

Virginico, nu prea mi se pune pata, umblu cu Vanish-ul la mine! Si-apoi, aparentele insala...:)

Cornele, dar ce carcotas ai fost de data asta!:) Adevarul e, ca ai dreptate, dar tratatul meu de ornitologie n-ar mai fi fost scurt, ci o adevarata lucrare stiintifica, demna de-o teza de doctorat! Si-apoi, tu nu ne dai vorbele alea intelepte, omonime sau nu, tot cu taraita, de ne lasi sa salivam cu saptamanile, asteptand continuarea?!
Ia, zi, cum e? :)

Va multumesc tuturor, pentru lectura si comentarii!

Cu prietenie,
Coco- Matraguna
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !