Comentariile membrilor:

 =  :)
dumitrita paladi
[14.Jul.09 15:02]
asa, daca in clasa a 8-a aveai o astfel de imaginatie atunci nu ma mir cum ai ajuns sa scrii un astfel de text:) eu as zice ca cea mai fericita visatoare:D strofa 3 ma duce cu gindul la visul lucid, insa prima imi pare ca-i cea mai reusita:)

 =  Da acord
Liviu-Ioan Muresan
[14.Jul.09 15:42]
cu Dumitrița. De fapt, prima parte e un poem de forță. Îmi place, ar trebui postată separat.
LIM.

 =  and then?
alice drogoreanu
[14.Jul.09 15:50]
inițial am citit uneori ei vin să mă ia pentru măsuri nu misiuni și zău dacă nu chiar și așa era perfect valid
în context cu impunerea controlului total
mă gândeam la modul serios dacă nu cumva e un transfer de ambele părți
ce zici?


hmm
la ultima strofa rima aia involuntară îmi pare ironie pură
iar aici "și eu mor
mor de noapte" cred că ai vrut să spui noapte de noapte

 =  Alice
Liviu-Ioan Muresan
[14.Jul.09 15:53]
"mor de noapte" mi se pare cea mai interesantă construcție. Mor e în loc de dorm. Așa e foarte reușită.
LIM.

 =  2unlimited
alice drogoreanu
[14.Jul.09 15:56]
liviu și eu m-am gândit la asta, ca la schimbul de noapte cumva
da' claudia știeee

 =  Alice
Laurentiu Ion
[14.Jul.09 16:00]
"mor de noapte" mi se pare cea mai bengoasă construcție. Mor e în de loc dorm. Așa e foarte reușită.
LI

adică bre, vine cam așa: "dorm de noapte"
hai, în fine

eu păstrez doar prima parte, până la a două steluță adică
căci dincolo ai băgat iarăși cu vise, îngeri și demoni
poți mai mult de atât, mai lasă-le pe astea, spun eu
cum vrei

 =  re-uri
Claudia Radu
[14.Jul.09 16:30]
Dumitrita, multumesc pentru semnul lasat, pentru prima oara, in pagina mea. nefericirea vine din neputinta de a putea controla realitatea, la fel de bine cum o faceam "in vis"

Liviu, da, de fapt sunt 2 poeme si un fel de numitor comun - acel "they", prezentat ca o renuntare, in final. De acord ca prima parte este mai buna, dar nu o pun separat, am impresia ca as pierde sensul/constructia.

Alice, sa ma ia pentru masuri ii face pe "they" un fel de croitori...supremi :)), ceea ce n-ar fi deloc rau si nu stiu de ce mi-am amintit de "arhitectii" din Dark City. la "mor de noapte" - sintagma e voit asa (de-asta este si sintagma), vad ca Liviu i-a gasit explicatia, ma bucura lucurul asta. initial gandisem ca tine, constructia mi-a fost sugerata, apoi mi-am dat seama ca sensul e perfect (si ca tot e vorba despre filme, mi-a amintit de Nochnoy Dozor - in traducere "Garda de noapte", desi e vorba de cu totul altceva acolo - alt film decat al meu)

Va multumesc tuturor.

 =  re-uri
Claudia Radu
[14.Jul.09 16:32]
am mai trimis un comentariu, dar s-a pierdut, cine stie, l-or fi luat ei :))

asadar:

Dumitrita, ma bucura prezenta ta in pagina mea. Nefericirea vine din neputinta de a controla (si) realul atat de bine.

Liviu, da, de fapt sunt 2 poeme si un numitor comun, acel "they" prezentat ca o renuntare in final. De acord ca prima parte este mai buna, dar n-am sa renunt la partea a doua pentru ca pierd constructia/sensul.

Alice, povestea ta cu masurile mi-a amintit de "arhitectii" din Dark City, interesant. La "mor de noapte", daaaa, Liviu a gasit explicatia cu acel dorm. (Laurentiu - a explica nu inseamna a inlocui, sintagma aceea nu e locutiune sau mai stiu eu ce) si m-am bucurat cand am vazut ca ai revenit cu un comentariu cu acel "schimbul de noapte". Am scris in comentariul care s-a ratacit: initial gandisem ca tine, constructia mi-a fost sugerata, apoi m-am gandit la Nochnoy dozor - in traducere "Garda de noapte" - chiar daca este cu totul alt film decat al meu.

Laurentiu, tonul tau ma deranjeaza, serios. Nu esti in masura sa-mi tii lectii si sa vii cu "poti mai mult de-atat", crede-ma. Nu m-am ferit si n-am sa ma feresc de "clisee". Istoria literara cu ale ei curente/stiluri/epoci exista cu un rost: acela de a fi o marturie a bogatiei omului-creator. Cum nimic nu-i nou sub soare, teama asta de vechi, evitarea, e complet nejustificata. Conteaza sa creezi un context nou in care un "cliseu" sa aiba forta de a se decliseiza. Poti sa zici ca nu e cazul acestui text, pot fi de acord, nefiind vorba de o reusita (asa cum o vad eu pe ea - reusita), dar lasa-ma te rog cu ingerii si demonii mei. as putea sa te intreb cum adica "iar"? "căci dincolo ai băgat iarăși cu vise, îngeri și demoni" Ai vazut tu sa fi abuzat de acesti termeni? eventual de "vis", dar asta nu ma face sa bag capul in pamant de rusine, pentru ca visul e un motiv folosit in mai multe curente literare, nu vad de ce l-as evita. In fine, ti-am acordat prea mult spatiu pentru raspuns. Toate cele bune.

Va multumesc tuturor.

 =  vezi că-n loc de varză poți folosi și-o minge
Laurentiu Ion
[14.Jul.09 16:52]
nu am spus eu că ar fi bine să te ferești de clișee
ba chiar, eu mereu am spus că până și din clișee faci poezie
acum, depinde ce fel de și mai ales cât de des le folosești
cu demoni am mai citit, cu vise la fel
nu prea cu îngeri, cred

&
nici nu știu cum de mi-am permis eu să aspir la subsolul tău
adică genul ăsta de sărit în sus ca feedback or ca reacție
de fapt ca ce vrei tu, mă lasă rece
și nu mă refer neapărat la explicațiile tale, ci la modul în care ți-ai început commul
adică poa' să vină și nenea ionel de pe deal să-ți spună că aici e ceva care lui nu i-a plăcut și tu nu trebuie să-i spui că el nu e în măsură
zici pas, mulțumesc etc
chestie de bun simț pentru că în fond, și ăla ți-e cititor, așa idiot șamd cum e
nici că am să te mai citesc or comentez, nu că ți-ar păsa

să nu-mi răspunzi, nu vreau să mă cert cu tine
am încredere că nu

 =  "sa nu-mi raspunzi"
Claudia Radu
[14.Jul.09 17:08]
Laurentiu, nici eu n-am chef sa ma cert cu tine, dar n-am sa-ti las satisfactia ultimului cuvant. Plus ca mi te-ai adresat usor imperativ, de parca ai fi stapan pe deciziile mele. Respect orice cititor, de-asta si explic, desi uneori n-ar fi cazul. Dar faze de genul "poti mai mult", "ai bagat iarasi", "mai lasa-le pe-astea" nu cred ca sunt chestiuni carora sa le raspund altfel. Never. Ma faci sa rad cu "demoni ai, vis ai". =)) Pe langa cati demoni sunt in literatura, contributia mea e minora. Cum adica n-am cu ingeri? Si demonii sunt ingeri, nu stiai? Te citez "depinde cat de des le folosesti". Cat de des am, hai, spune! Cred ca asta e a doua poema cu demon(i) (eventual a treia). De vis, n-am se renunt niciodata sa cred in fascinatia visului si in valentele lui cretaive. Reciteste-ti, te rog, primul comentariu si vezi cine/cum/cand. Apoi: a nu sesiza nuanta ironica - prin plasarea in context - e o problema, una care tine de (doar) receptarea formei.

si cam atat.

+ claudia
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
bine eu recunosc, in usoara si poate micuta gratuitate pe care o are, mie mi-a placut foarte mult prima. cred ca este din cauza aerului autentic si a atmosferei pe care o da. am avut senzatia ca autoarea e langa mine si-mi zice lucrurile alea, ceea ce este un sentiment placut. iar orice lucru care iti da o emotie merita tinut minte si evidentiat. m-am identificat pret de cateva momente. de asemenea, mi-am adus aminte de felul in care povesteam lucruri identice cu niste amici, demult de tot.
fetele insa au fost cele mai bune ascultatoare :)

apropo, de ce esti cea mai nefericita visatoare de pe pamant ? astept un raspuns detaliat. ai putea sa visezi de exemplu baluri mascate cu costume frantuzesti de epoca, peruci s.a.m.d stii la ce ma refer. ( stii ? )

 =  claudiu,
Claudia Radu
[30.Jul.09 17:17]
part 1: bine eu recunosc ca e autentic si ma bucur ca tie ti se pare ca mi-a iesit.
si ca iti place.

part2: realitatea nu presupune acelasi control. asta ar fi cheia.

detalii: cu masca sau fara masca?

 =  imi place, sa n-o mai lugesc
Dorian Duma
[31.Jul.09 22:43]
Claudia are o voce catifelata, poemele ei sunt catifelate, asta e un poem care imi cade bine la lectura. E catifelat.
Am mai intalnit ideea visului ca poarta pentru lumile paralele si am meditat la ea si am ajuns la concluzia ca iata ceva in care cred. Partea a doua e ca o coada ce mentine directia si echilibrul.

 =  Curat, parfumat, natural catifelat
Claudia Radu
[06.Aug.09 22:28]
DoDu, la asta cu visul m-ai dat gata. despre catifelare: cand am citit comentariul tau, ma uitam la o reclama cu "flori catifelate":))). multumesc pentru "directie".

Maria-Cristina,
ma bucur ca ti-a placut.





Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !