Comentariile membrilor:

+ dan foley's pub
emilian valeriu pal
[29.Jun.09 14:57]
Cred s-ar fi putut lucra la unele imagini din poem. La fel cum s-ar fi putu lucra si la text. Dincolo de unele mici imperfectiuni, mi se pare un colaj reusit, relaxant, versurile se muleaza excelent pe acompaniamentul muzical. Asta cel putin in opinia mea. E, intr-adevar, o fisura, chiar daca pe alocuri, facila, dar reuseste sa impresioneze, mai ales prin tacerea care urca ascutita de undeva din pamint, intr-o asteptare azi inutila.

 =  ...
Ioana Geacăr
[29.Jun.09 17:14]
Reușit experiment! Nu știu cine e D.V. al fotografiilor, sper să nu ne facă pb, dar pe viitor ai putea să folosești imaginile tale, sau ale unui artist fotograf cu care ai vrea sa colaborezi.
Nu sunt toate imaginile grozave, dar felul în care le-ai combinat e deosebit de inspirat! Se completează foto și versuri și chiar creează împreună sensuri noi, pe care textul singur nu le degaja. Dacă ar fi fost și poemul dedesubt, mi-aș fi amintit mai repede. Totuși remarcabile sunt imaginea (si cuvintele)cu zâmbetul bătrânului, cu perechea pedalând și repetiția obsesivă pentru sugestia mișcării încete pe un plan orizontal, și, mai ales, aceea cu privitorii în sus în care versul îi adaugă și cealaltă perspectivă, unind limitele, pentru că privitorii, "noi", cei de jos suntem deodată prin vers și sus.
Felicitări, Paul!

 =  exp
Ligia Pârvulescu
[29.Jun.09 17:50]
Mi-a placut melodia, versul cu linistea pus pe imaginea cu bicicletele, modul in care e facut sa sugereze miscarea. Pozele, daca n-ar fi insotite de versuri, nu mi-ar spune mai mult decat niste poze obisnuite. Experimentul asta merita niste foto mai artistice. Per total insa e reusit, si repet, cred ca mult face melodia.

 =  .
Sebastian Breștin
[29.Jun.09 19:29]
foarte frumos și cu rezonanță puternică e primul slide cu tacerea. Foarte bine. Al doilea la fel de bine potrivit.
Apoi cel cu marea ... nu mai zic. Combinarea textului cu imaginea, e întradevăr o reușită extrodrinară. Nu de multe ori am trăit ceva de genul.

observ că mai ai asenemea creații, am să le urmăresc.

cu ce lucrezi, flash?

 =  perceptii...când se rup tăceri între noi...
ioana matei
[29.Jun.09 21:14]
aici spatiul și timpul parcă sunt definitiv prizonierii unei mari (foarte bine prinsă starea!) singurătăți...iar tăcerea se metamorfozează după chipul și asemănarea ei...astfel "tăcerea e doar o fisură" dinspre liniște...între pământ și...necuprins...

 =  răspunsuri
paul blaj
[29.Jun.09 21:46]
Emi,
cred că ești amabil, însă ai dreptate, e ceva relaxant. nu mă reprezintă versurile, nici imaginile, nici melodia. poate doar combinația lor, produsul final - și asta într-o mică măsură. m-ar fi interesat părerea colegilor de site despre "din tot întunericul disponibil (remix)", dar îmi asum și această postare ca pe un experiment, cum bine spun Ioana și Ligia.
Ioana,
aprecierea ta mă onorează. am datorii morale (trebuia să scriu despre "Dolor", cartea poetei Angela Nache Mamier încă din primăvară și nu am avut timp, dar sigur îmi voi face)de aceea înțeleg foarte bine cum e să fii aglomerat în activități iar pe lângă acest fapt să ai un ochi luminos și pentru ceea ce contează. Ai dreptate în observațiile tale și acestea mă ajută. Pozele sunt ale unui prieten, nu vor fi probleme, doar mă știi. Iar faptul că simți îmbinarea ca fiind frumoasă mai mult decât părțile mă încântă pentru că, după cum spuneam anterior, aceasta e viziunea mea despre videopoem. Mulțumesc mult!
Ligia,
chiar ar merita ceva cu fotografii profesioniste, însă ultimul val cere chiar înregistrări video artistice, de care sunt sigur că știi,dublate de versuri etc. Tocmai de aceea mă flatează faptul că ai remarcat gentil și sufletește această postare. Iar dacă suntem pe aceeași lungime de undă melomană, nu pot decât să fiu măgulit și să îți mulțumesc.
Sebastian,
mă bucură cuvintele tale sincere. a fost creat într-un moment de relaxare și dacă are efect pozitiv și-a atins scopul. lucrez cu proshow.
Ioana,
mă ajută orice hermeneutică pe această postare. drept pentru care pot să-ți spun că îmi și place aceasta a ta. Mulțam fain.

 =  magnific dintr-o tacere o reinviere a iubirii prin om
Iakab Cornelia Claudia
[30.Jun.09 00:12]
inuntilitatea unui batran care a uitat de ce zambeste


inuntilitatea unei taceri ce ridicandu-se ascutit din pamant, devine un morman de sunete pentru nimeni.

cutremuratoare imagine a ceea ce batranul{simbolic, poate fi oricare dintre voi}nu a simtit fiind marginit de griji. cutremurator e faptul ca el nu a simtit chiar maretia vietii. se simte insa dragostea celui ce ii vede grijile. el ii ofera prin intelegerea lipsei insasi ceea ce ii lipseste: familiaritatea cu spatiul vietii.

acestea fiind zise in mod subtil tacerea a fost fisura, a lasat sa se intrevada.

foto si vers: "linistea calatoreste precum noi "marcheaza al doilea capitol al videopoemului.
tacerea a trecut de spatiul trist. acum ofera mai mult.
o mama cu doua fete, ele reprezinta incantarea ce aduce liniste.deja e clar: e un mare poem de dragoste. " la fel de necunoscuta ca asteptarea" si totusi cineva vede...iata aici dovada.
linistea e simpla, aici se suprapune prin unghi insasi tacerii"ar privi in sus"
e personificata :devine amintire, constientizare
se trece la al treilea capitol, iubirea trecand prin fazele de tacere, intelegerea grijilor, liniste, incantare, simplitate, devine capabila sa inteleaga ce a pierdut: pe EL, devine capabila sa inteleaga ca o drama te face sa pierzi omul ce te-a avut in suflet. aflata insa in sufletul poetului acesta devine alt om ce o poarta si o trece peste drame. totul a inceput ascultand pamantul...

suntem ornati frumos ca si iubirea, venim tot din pamant odata cu ea, dar abia in acest poem am intalnit-o dezvaluind tacerea. prima coperta: era inutil, nimeni nu o astepta, a doua incheie, ea a fost auzita.

constructia videopoemului sugereaza mai mult.

 =  as fi putut sa tac, dar... poate conteaza
silvia caloianu
[30.Jun.09 01:05]
alunecoasa panta - videopoemul (care sa comporte, intr-adevar, o valoare artistica). nu pot minti ca ceea ce vad aici e pe gustul meu. a te incuraja, a te lauda - acum - ar inseamna sa iti fac rau. si, nu ai nicio vina ca...

de "efectele" astea... prin care treci de la o imagine la alta... nici nu stiu ce sa zic... e ora tarzie.


 =  revin
Iakab Cornelia Claudia
[30.Jun.09 01:36]
si mie mi-se pare ca din punct de vedere al montajului e ceva simplist, parca tot lipseste un liant intre cadre, parca tot ai vrea sa gasesti poemul scris dedesupt. dar ramane o bijuterie, fara investitie tehnica pretentioasa.

 =  erata
Iakab Cornelia Claudia
[30.Jun.09 01:38]
parca dedesubt. si pentru mine e tarziu...

 =  hmm
Anaid Siana
[30.Jun.09 02:47]
foarte frumoasa idee a videopoemului
rezoneaza mult versurile cu imaginilie si melodia de fundal
experiment reusit, desi trist, m-a intristat, mi-a transmis o stare de neputinta a ce se intampla in lumea asta
te felicit pentru reusita! bv

amical, Dia

 =  răspunsuri
paul blaj
[30.Jun.09 10:10]
Cornelia,
faptul că ție îți spune mult această "combinație" nu e meritul meu, ci a ceea ce este în tine. îți mulțumesc pentru răbdarea exegetică, ce la rândul ei poate fi valabilă, veridică, veritabilă.
Silvia,
uite, să devin confesiv, mie îmi plac experimentele lui George Serediuc în acest domeniu patronat elegant de Gelu Vlașin și nici eu nu m-aș încuraja pentru simplul fapt că nu sunt adeptul extazului:) uite, la acest moment de relaxare (slideul) am ținut cont de câteva lucruri minore, însă totul este gândit,succesiunea diversificată a fotografiilor, chiar și intrările și ieșirile textelor, imaginilor, pentru că mă bazez pe sugestie. Dar nu asta vroiam să îți spun. Am și imaginile, [ar fi trebuit fotografii profesioniste ca ale Ilincăi Bernea, (imagini care au și ideea în ele și de care sunt îndrăgostit foarte) sau Alice Drogoreanu], și textul și fondul sonor prozaice, adică banale. Și marele dezavantaj că nu e nimic nou în ceea ce este aici. Doar ideea și senzația de relaxare contează în videopoem din păcate.
Și da, contează părerea ta. Credeam că ai observat asta. Cu totate că nu știu cât voi merge pe exprimarea aceasta artistică. Mulțam frumos și aștept cu nerăbdare opiniile tale odihnite...

Dia,
ce să fac? să deschid o sticlă de șampanie când îmi e pe moarte cineva drag?(acela a fost contextul actului creativ) & mă bucur că ai spus ce ai simțit. unele tăceri sunt fisuri, dar fisurile pot fi astupate. rămâne de văzut cum poate fi astupată cea mai mare fisură, moartea. mulțumesc pentru ceea ce nu merit.
la fel de amical,
paul

 =  imi plac
ștefan ciobanu
[30.Jun.09 17:43]
pozele. si textul. o singura observatie: imaginea poposeste prea mult cu textul. cam atat. in rest... bravo:)

 =  m-ar fi interesat
paul blaj
[30.Jun.09 22:45]
ce ai simțit, Ștefan. dar poate că ai simțit bravo:)

 =  paul
Carmen-Manuela Macelaru
[01.Jul.09 07:26]
muzica relaxantă, liniște, da, multă liniște, imagini plăcute, rupte din viață, nimic fabricat, nimic artificial.
chenarul albastru-turcoaz în pagina ta de blog este de-a dreptul foarte frumoasă, are aceeași linie în toate clipurile, aici pe pagina asta fadă, nu mai are același efect. singura observație care o am, este la poza cu bătrânul, poză remarcabilă de altfel, dar versul care se mulează pe imagine este explicit. aș fi mizat pe imagini puține, 4,5 mai multe efecte și versurile de rigoare. azi am să încerc să lucrez cu programul de la tine, să fii pe fază pentru că sigur voi avea nelămurii. cel mai mult mi-a plăcut scrisul care cade brusc de la etaj.

 =  cred
paul blaj
[01.Jul.09 19:08]
că versul l-o fi scris evanescence (săraca) în bring me to life pe vremuri... că eu nu știu la care te referi...
tehnic, apreciez că îmi spui în cunoștință de cauză (și lucrat în program) cam cum ar fi trebuit...
în rest ai zis de bine și m-am supărat. trebuie să fii mai exigentă. știu că poți, ma cherie. dar dacă așa simți tu...


 =  ...
Mihalcea Maria
[02.Jul.09 23:02]
chestia asta (clipul) chiar te face să aștepți... care după părerea mea, e ceva inutil.
versurile acelea, exprimă doar așteptare...și tăcere, îți golește complet capul de alte gânduri cum ar fi: oare am să descopăr ceva la final? ceea ce am descoperit era ceva care deja știam și simțeam și... eu cred că v-a ieșit foarte bine din moment ce doreați să exprimați tăcerea și așteptarea chiar exagerată, numai că nu pare ca o fisură, ci mai degrabă o fundătură, din care nu scapi.

 =  idem "...."
eugen LOVIN
[09.Jul.09 01:45]
morman de sunete - frumos spus
...
asta e noua moda in poezie? pe youtube?
daca da mie imi place
primeam zeci de pps-uri(power point) cu imagini si pilde si invitatii de a le trimite la cel putin 15 preteni ca sa imi se implinesca nu stiu ce dorinta
genul asta de poazie este totusi valabil.
pozele si muzica sunt o problema. Drept de autor, ceva? Intreb nu dau cu paru...
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !