Comentariile membrilor:

+ binefacerile transcendentului
Maria Prochipiuc
[18.Jun.09 09:48]
Volumul poartă un nume bine definit, există o simbioză perfectă între imagine și numele volumului. De când am văzutimaginea m-a incitat să pătrund dincolo de copertă, dar cum suntem mult prea departe, m-am mulțumit doar cu ceea ce știu despre poezia poetului. Un articol bine regizat, pornind de la prezentarea cărții, a poemelor și desigur, vorbind despre volum, implicit spui totul și despre autor: ,,Ionuț Caragea este un constructor de esențe care asemenea unui zidar priceput, folosește cofrajul la îmbrăcarea pereților iar conținutul pereților se constituie într-un cofraj pentru alți pereți, așa se înalță edificiu poeziei acestei cărți… Poezia lui Ionuț Caragea este una cu volum care se susține în toate cele trei dimensiuni ale unei creații de artă: conștiința, sublimul și transcendentul… Ionuț Caragea ne învață că totul este o creare de pretexte și că suntem siliți permanent să pretextăm existența noastră prin tot ce facem, iar pretextele noastre să fie puternic întemeiate,,

Pentru realizarea acestui articol, dar și pentru faptul că poezia lui Ionuț Caragea are consistență poate fi trecută prin ochiul criticului, toată aprecierea mea.

 =  pretext ca exist
Snowdon King
[18.Jun.09 18:51]
Veritabila surpriza!
Deunazi ma plangeam ca mormanul meu de volume a disparut si ca ma simt tradat de cartile mele, cele care m-au indepartat de propriile poezii. Iata insa ca departarea ca si pretext al apropierii si necunoscutul ca si pretext al cunoasterii imi demonstreaza ca ma insel. Eu nu sunt tradat de carti si nici de cititori. Roata se invarte ca si pretext al destinului.
Nu recomand experienta negrului sacerdot, este greu sa intri in acea dimensiune dar cel mai greu este sa iesi... Spatiul este atemporal, atemporalul ca si pretext al vesniciei, lirica fara repere temporale tinde spre vesnicie.
Baudelaire a pus foarte bine accent pe atemporalitate si s-a batut si cu pumnii in piept. A fost inteles si apreciat cu intarziere. Dar nimic nu a fost pierdut.

Am de fiecare data o imsensa satisfactie sa descopar cititorul din spatele anonimatului si cat sunt in viata ii voi spune multumesc, tie, cititorule!

Multumesc domnului Pleopeanu Petrache pentru dezlegarea acestui puzzle intunecat si multumesc Mariei Prochipiuc pentru gestul frumos.

 =  Ionuț
Eugenia Reiter
[18.Jun.09 18:52]
felicitări și din partea mea, Ionuț.

și sper să nu se supere domnul Petrache că am atașat foto de la coperta volumului.


 =  multumesc Eugenia Reiter
Snowdon King
[18.Jun.09 20:15]
Multumesc Eugenia Reiter. Multumesc de asemenea si pentru comentariile din pagina poetei Vanda Florea prin care ma sustii. Poate ca voi posta texte si pe aici, asta daca vei considera ca se merita. Ne mai si criticam, ne mai dam si mana, asa e in lumea literelor. Numai bine.

 =  toate cele bune!
GHERMAN ADRIAN
[19.Jun.09 00:05]
da... nu vad nimic postat de domnia voastra. Daca "maestrul" initiatic este google totul trebuie sa fie free. Nu? Cam asta cred sa fie filosofia dupa care ghideaza maestrul "google".

 =  Adrian Gherman 2
Snowdon King
[19.Jun.09 01:22]
Am postat volumul integral in pagina mea de autor, pentru o mai buna vizibilitate. Numai de bine si lectura placuta.

 =  din nou împreună...!
Plopeanu Petrache
[20.Jun.09 16:30]
Dragii mei,
vinovat de ceea ce se produce aici este Ionuț Caragea. Fără scrisul său nu am fi putut vorbi!

Maria,
percepția ta literară critică a identificat nunumai frumusețea poeziei lui Ionuț Caragea ci și ceva care vorbește în articolul meu. Mulțumesc pentru ceea ce ai spus și pentru ceea ce nu ai spus, pentru că de multe ori scrisul nostru se prelungește într-un dialog virtual ce interlocutorul...Onorat de atitudinea ta!

Ionuț,
poezia ta - și cred că eu sunt tardiv în aprecieri, alții făcându-le anterior mie - este una a artistului serios, care nu este interesat de mode și care scrie poezie pentru că simte poezia! Am lecturat și am încercat să pătrund în poezia ta la fel de serios și de aplecat asupra cuvântului. Tu poți spune dacă m-am apropiat întrucâtva de poezia ta sau nu!

Doamna Reiter,
mulțumesc pentru așezarea copertei foto, încă nu știu cum să procedez pentru a trimite eu însumi imagini ilustrative. Mulțumesc pentru interesul acordat activității mele!

Adrian,
ți-a răspuns Ionuț Caragea, postând întreaga carte pe site, în pagina lui de autor

Tuturor numai bine
Cu stimă deosebită
PP
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !