Comentariile membrilor:

 =  super poezie neamule.....citeste, nu rata!
Lory Cristea
[05.Aug.05 11:58]
,,singurele lucruri care i-au rămas scuipatul
și marea bale amestecate cu praf
noapte cu spume și zile încinse mâine``

,,vinul după cel ce-l bea
femeia după cel ce-o fute
și lumina care noaptea ne inundă trupurile``


frumos frate!..asta da arta, cred ca esti aspirant la urmatorul Nobel pentru literatura...iti dai seama ca ma simt asa de mica in fata unora ca tine...titani ai literaturii....shit!


 =  curiosity (killed the...)
roxana eichel
[05.Aug.05 17:07]
sunt foarte curioasa ce s-a intamplat cu acest text si cu nivelul autorului, probabil ultima regula pe site este aceea ca judecatile de valoare ale domnisoarei loredana cristea, aparute ca reactii la niste comentarii la ineptiile sale, atrag dupa sine caderea in dizgratie a nefericitului...sunt foarte curioasa cand se va depasi pe aici desuetudinea unui gen de autori "calofili" si cand duritatea unor imagini precum cele citate in comentariul de mai sus nu va mai fi perceputa pur si simplu ca vulgaritate. personal gasesc vulgare remarcele despre acest stil si nu stilul in sine, sunt curioasa cand autorii adulati prin zona vor fi in stare sa scoata din imaginatie ceva de felul "foamea
acelor ochi împinsă ușor la celălalt capăt
se strecura afară și nu te găsea
obișnuitul somn al câmpului
de floarea soarelui pe care nu ai adresă
nici nume, doar vin un cosaș neîndemânatic
cu secera sa picurând în căldura amiezii", si asta nu e decat un pasaj bun, primul pe care mi-a cazut privirea, al textului despre care vorbim...

 =  curiozitate
nichita victoria
[02.Oct.05 19:05]
eu i-am dat nivel in noiembrie 2004 si tot eu i-am scazut nivelul acum cateva zile.
acest lucru NU are nici cea mai mica legatura cu Loredana Cristea. daca te uiti cu atentie autorul nu are decat un singur text. restul sunt retrase, actiune care, iar, NU are nici o legatura cu Loredana Cristea.
deocamdata dorinta lui este sa ramana la nivel 0.
poate ca, daca vrea, Andrei iti va oferi un raspuns mai detaliat desi, cred eu, ti-am spus ce era de spus.

toate cele bune

 =  veniti aici!
maria balan
[05.Aug.05 17:53]
da, ma surprinde lipsa comentariilor in subsolul acestui poem, desi cititori au fost ( fac abstractie de reflexul... jenant al loredanei cristea). nici macar ideea ca week-end-ul a inceput nu ma poate consola. l-am citit si l-am primit fara false pudori.nu indraznesc sa cred ca, inainte de a deslusi substanta si frumusetea acestui poem, cineva s-ar simti victimizat de curajul unei anume exprimari.
veniti aici!...in lanul de floarea soarelui, pasind in urma tatalui.
"deși nu vorbea deși nu se
mai mișca ci se uita la mine cu
cei mai frumoși ochi pe care i-am
văzut vreodată"

+ Text memorabil, doamnelor, domnișoarelor și domnilor ...!!
Mihai Leoveanu
[10.Dec.18 14:27]
Un text memorabil, chiar dacă displace unora. Violența de limbaj poate reprima o stare de spirit? Pun această întrebare pentru simplul motiv că, dincolo de două erori gramaticale (NU MÃ POT DESPÃRȚII și NU AM PROFEȚII ÎMPREUNÃ) , poezia invită la meditație și introspecție. Este, de altfel, unul din cele mai profunde texte pe care le-am putut citi pe poezie.ro, un site din ce în ce mai minat de producții obscure. Întrebare pentru Editor și cenzori: nu vi se pare că mergem la vale din ce în ce mai repede?

 =  amuzant
nichita victoria
[02.Oct.05 19:05]
... este ca acelasi text a stat pe site acum 3 zile si NU l-a bagat nimeni in seama. absolut deloc.

eu ma bucur ca Andrei l-a repostat aici, sub semnatura lui. el stie asta, deja.

 =  gaura neagra
ion toma ionescu
[05.Aug.05 21:54]
Se joaca cu noi,acest poet pe care-l salut. Dincolo de "nivelul" care nu-i apartine, aici colcaie pestilential poezie adevarata.Jenanta opacitatea celor care distribuie stele...

 =  Tot nemodelata ramane...
crivineanu alin-iulian
[02.Oct.05 19:06]
Avem cu totii dreptul de a ne da cu parerea insa uneori acest drept ar trebui luat.Nu inteleg cum poti arunca atata venin fara temei.Ranchiuna este apanajul oamenilor meschini.Suflete mici cu pretentii mari.E imposibil sa nu vezi pasajele de poezie adevarata ("nu se va mai schimba locul cu cearta, moartea cu poarta").Evident ca are si parti mai slabe dar am citit sute de poezii mai proaste decat aceasta."Pumnii se modeleaza dupa ceea ce lovesc...femeia dupa cel ce-o fute".Am spus demult ca e nemodelata domnisoara dar nu m-a crezut nimeni!

 =  Super
Stanica Ilie Viorel
[06.Aug.05 12:55]
Prind sentimentul ce ma incearca , dau un copy-paste (cu voia ta) ...o dementa, o putere si o realitate care face sa incolteasca chiar si stalpii de floarea soarelui.

Multumesc pentru asa ceva..

 =  foarte frumos
Mușat Dana
[06.Aug.05 17:22]
"într-o zi ca această căldură interminabilă
în râpile de la capătul locului nu
se consumă nimic doar celălalt tată" sau
"dacă ar fi așa nu am mai profeți împreună
deși noi când nu trăiam eram pur și simplu
doi oameni separați diferiți din care a rămas
camera ai căror pereți te ajung și-ți apasă
ca niște pumni lovind creierii înmulțindu-i"
Frumos, atat pot spune. Stiu ca asta nu e comentariu si ar fi trebuit sa ma abtin, dar nu pot.
Foarte frumos.
drag, dana

 =  parere
Adina Batîr
[06.Aug.05 21:10]
Mentionez ca am o stima deosebita pentru domnul Leoveanu care nu s-a simtit jenat de anumite exprimari curajoase si a punctat foarte bine esenta lor, receptandu-le ca stari de spirit. Asa percep si eu poezia - redarea starilor. Cat despre comentariul lui Lory Cristea.. se poate evita cu usurinta, intrucat e evidenta indarjirea acesteia impotriva autorului. Cum e evidenta pentru multi dintre noi si retragerea textelor sale anterioare.
M-a acaparat cu totul primul fragment, ca o legatura puternica intre doua taramuri ale sinelui. Sentimentul de intrerupere a evenimentelor stabileste o conexiune profunda cu mine ca cititor, asta deoarece imi creeaza pe retina o viziune asupra ceea ce se intampla indeosebi in interior...

 =  adaos
Adina Batîr
[06.Aug.05 21:13]
..."cum e evidenta pentru multi dintre noi retragerea textelor sale anterioare", de asemenea motivul

 =  .
Adina Batîr
[06.Aug.05 21:18]
..sau "cauza" sa iasa bine si acordul. oricum, intelegeti voi.
scuze de a doua revenire.

 =  amuzamentatie
Stanica Ilie Viorel
[06.Aug.05 23:15]
am reintrat ca sa recitesc poemul si am citit si comentariile...
am ales sa citesc acest poem datorita titlului...fiind sub influenta unui camp plin cu floarea soarelui pe care l-am intalnit cand veneam de la mare...l-am si fotografiat...am descoperit un poem puternic...
despre autor?...nici nu stiu daca am mai citit ceva scris de el...
aceasta interventie e o reactie umana la ceea ce a scris Nichita Victoria
ce este amuzant?

 =  Strigatul catharhic al lui Andrei Gheorghe
Adriana Medgea
[07.Aug.05 00:12]
Din poemul D-lui Andrei Gheorghe se inalta CA UN STRIGAT CATHARHIC demnitatea nepereche a suferintei pestilentiale, asumate in exercitiul de creatie. In prima parte insa, mi-a atras atentia mai mult sentimentul secular de obida al taranului roman, ceea ce imi aminteste de creatiile unui Goga…
Intentionat nu ma voi opri asupra imperfectiunilor (nu putine la numar!) acestui demers liric – intru cat ele au fost deja semnalate… Ca un contrapunct (sensibil) la ‘’nervii polemici’’ pe care i-a declansat textul in cauza, ma voi multumi sa scot in evidenta cateva imagini de o profunzime si plasticitate cutremuratoare:

‘’ai văzut
combinele înclinând în soare oase
de floarea soarelui cu un râs metalic’’… ‘’până în partea cealaltă a locului nostru acum vândut
cu oasele lor cu tot’’ Este vorba, evident, de OASELE (LOR) STRAMOSESTI!

‘’locurile acestea cu bolovani trepidând
ca niște bucăți de carne sub un satâr
sunt făcute din lovituri de satâr’’

‘’dacă nu taci de doina asta un dor îți va țâșni
pe gură pe ochi și prin unghii’’

‘’i-au rămas scuipatul
și marea bale amestecate cu praf
noapte cu spume și zile încinse mâine’’

‘’mirosul de vin și barba de pușcăriaș
ca-n terapia băloasă a unor seringi
neîndemânatice’’

 =  sa incepem sa ne cunoastem
Andrei Gheorghe
[08.Aug.05 10:19]
:)buna dimineata tuturor, nu ma asteptam sa fiti atat de multi, va multumesc pentru comentarii si pentru "apararea" pe care mi-ati construit-o aici. vineri cand am vazut comentariile don'soarei care a descins printre primii aici, cam in camp deschis iesind, dar asa e felul ei am decis sa nu-i raspund, textul meu si alti cititori urmau, in ideea mea, sa o faca pentru mine...:) au fost in pagina mea in mod sigur 69 de texte, unul dintre ele a fost refuzat permanent, am avut atunci o disputa, dar textul a ramas in continuare refuzat, am retras textele acum o luna plictisindu-ma la culme tocmai faptul ca "mergem la vale", cum bine spunea mai sus mihai leoveanu, personal nu ma intereseaza o asemenea directie si ma bucur ca textul acesta v-a adus pe toti acestia pe care a reusit sa va aduca in pagina mea, exact aceasta este si ideea, nu am agreat niciodata comentariile facute doar de dragul de "a lasa un semn" din incapacitatea de a spune ceva, de a interpreta. am inteles ca sunt prin text cateva greseli, in masura in care nu se justifica aceasta ortografie, voi corecta greselile. in rest, textul poate avea parti care sa fie "mai putin bune" este posibil sa revin asupra lor sau sa scriu altceva care sa nu mai contina "balast", "umplutura" sau sa fie cat mai putine aceste fragmente. urmeaza sa incep o zi sau mai multe zile in care sa va citesc si, eviudent, sa va comentez pentru ca nu putem sa nu fim critici.
observ cu acest prilej ca m-am inselat, vineri aveam cel putin doua perspective, exita posibilitatea sa vina sa se pronunte pe text cativa oameni cu discernamant sau sa apara o invazie de cetateni cu discernamantu' in formare, faptul ca acestia nu au mai aparut aici sa-mi mai scrie ceva "din sufletel" mi-a demonstrat ca stam bine.

 =  Subscriu!
Anda Andrieș
[08.Aug.05 11:10]
Nu-i o paginã, se știe,
Pentru lumea pudibondã.
Ai un loc în panoplie
Dacã nu ești... foarte blondã!

:)) Sper cã nu te va supãra acest catren, el vine sã susținã ceea ce au spus antevorbitorii!

 =  alright i was a bit wrong
roxana eichel
[08.Aug.05 16:16]
trebuie sa revin putin pe aici si sa spun ca numai dintr-o neatentie am considerat ca nivelul pe care il are in prezent pagina lui andrei are legatura cu un anume comentariu pe care l-a facut la un text al loredanei cristea sau cu parerea ei despre acest text, a fost doar un impuls de nervozitate din partea mea. mentin insa restul afirmatiilor in ziua primului meu comentariu din pagina aceasta.
in legatura cu textul nu imi ramane decat sa constat inca o data aici prezenta unei interioritati sufocante exact ca in miezul unui lan de floarea soarelui pe o canicula dureroasa "ca-n terapia băloasă a unor seringi
neîndemânatice".
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !