Comentariile membrilor:

 =  ...
serban georgescu
[29.Jul.05 19:57]
Mishto rau!

Daca vin cu trenul unde trebuie sa cobor?

Si incantatia copiilor pentru ploaie e frumoasa. Imi aduce aminte de Paparuga lui Phoenix (e pe site):

"Păpărugă, rugă,
Ia ieși de ne udă,
C-o galeată de-apă
Păstă lumea toată...

Păpărugă, rugă,
Ia ieși de ne udă,
C-o galeată de-apă
Păstă lumea toată...

Ploaie, Doamne, ploaie,
Locu' să să-nmoaie.
Ploaie, Doamne, ploaie,
Locu' să să-nmoaie...

Bumburel de-argint,
Varsă-l pre pământ.
Ploiță curată,
Ce-i din cer lăsată,
Cucuruzile, cât grădinile,
Cucuruzile, cât grădinile.

Păpărugă, rugă,
Ia ieși de ne udă,
C-o galeată de-apă
Păstă lumea toată...
Ploaie, Doamne, ploaie,
Locu' să să-nmoaie.
Ploaie, Doamne, ploaie,
Locu' să să-nmoaie..."

Chiar asa: locu sa sa-nmoaie. Nu?

 =  Serbanului :)
Lory Cristea
[29.Jul.05 20:02]
Multumesc mult Serban de citire, ai avut rabdare sa citesti tot?:), eu ma mandresc cu locurile astea.
cu drag - Lory

 =  raspuns tot lui Serban
Lory Cristea
[29.Jul.05 20:04]
daca vrei sa vezi toate astea coboara la Petrosani, si-apoi dupa ce termini de vazut partea in care stau eu, ia-o spre Tara Hategului, e la doi pasi:), daca te tin picioarele te duc eu prin munti:)
Lory

 =  Rocky Mountains
Sandra Hanna Segal
[30.Jul.05 05:53]
Acum va scriu si eu despre Jasper si Banf ca sa vedem care pe care:)

acum, fara gluma, am fost in Retezat si o bucatica din inima mea inca mai cutreiera pe acolo... muntii astia inalti si stancosi sunt destul de asemanatori cu Rocky Mountains, care sunt si ei presarati cu lacuri glaciare foarte frumoase, rauri, cascade, etc.

 =  Hanelle :)
Lory Cristea
[30.Jul.05 08:46]
Abia astept sa citesc Hanelle ceva scris de tine, indiferent despre ce scrii, cat despre sufletelul tau, vino odata sa-l cautam impreuna, luam cortul si campam in Poiana Narciselor, am eu o banuiala cum ca acolo l-ai lasat:)
drag de tine - Lory

 =  Despre Daci si Muntele Retezat
carmen mihaela visalon
[02.Oct.05 19:06]
Draga Lory,
Interesant eseul tau- aducator de aer proaspat de inaltime si de legenda. Imi aminteste de o "terie ezoterica" a lui Melfior Ra-care sustine ca Muntele Rarau este Tibetul Romanilor, iar Muntele Retezat-Himalaya noasta. Autoarea, la care am facut referire, afirma ca muntele nu este un munte, ci o piramida, in care se ascund secrete ce in curand se vor iesi din lumina. Pe scurt teoria este urmatoarea: pe pamant exista o cruce telurica benefica cu 4 brate- fiecare dintre ele fiind terminat printr-o piramida. Prima, si cea mai importanta, este piramida lui Kheops: sau a Luminii Celeste. Aici este depozitat tezaurul civilizatiilor disparute. Cea de-a doua piramida-ca marime si importanta este Muntele Retezat, care ascunde comoara fizica si spirituala a lui Decebal; urmatoarele 2 piramide: din Turcia si din Italia, sunt mai mici ca dimensiune si mai putin bogate in "artefacte spirituale". Pentru ca, timpul ma preseaza, si nu mai pot continua, iti las un site in care sunt niste informatii suplimentare legate de scola de initiere din reteazat.
http://www.gk.ro/sarmizegetusa/inedite/taina_muntelui.htm

 =  Mihaelei :)
Lory Cristea
[30.Jul.05 23:18]
Carmen. iti multumesc pentru link, o sa ma interesez despre ce este vorba, desi, recunosc, nu am auzit despre piaramida, si suna foarte interesant, inca odata multumesc. Eu am reusit sa bat muntii, in lung si in lat, si sa ascult legendele localnicilor, dar promit sa cercetez ceea ce tu mi-ai semnalat.
cu drag - Lory

 =  Lory,
carmen mihaela visalon
[31.Jul.05 17:06]
Cred ca nu nu am fost eu clara. Teoria ezoterica, la care am facut referire, nu sustine ca: "undeva, in munte ar exista o piramida"; spune clar- Muntele, nu este un munte, ci Piramida Nordica, care, are ca punct terminal o platforma de 19 m." Culoarele Piramidei, protejate energetic, conduc spre diverse sali: Sala Sarcofagelor-unde sunt pastrate cristale in care sunt inmagazinate informatiile atlantilor, un Muzeu, unde se pot "viziona", scene din viata cotidiana a locuitorilor continetului disparut; un Planetarium, care, infatisaza universul, conform dispoztiei planetare la timpul scufundarea atlantidei; o sala de consilui, unde zeul dac isi primeste vizitatorii, in scopul initierii; Camera Luminii, spre care conduce un culoar incandescent. etc, etc,
Daca afli ceva referitor la credintele localnicilor, legate de acesta teorie, te rog sa-mi dai de stire.
Cu drag,c

 =  Mihaelei / raspuns
Lory Cristea
[31.Jul.05 20:41]
Mihaela, este surprinzator ceea ce-am citit acolo si bineinteles incitant, va trebui sa caut sa citesc mai mult pe aceasta tema, si sigur ca am sa incerc sa stau de vorba cu cei mai varstnici locuitori in legatura cu aceasta Scoala de Initiere. Eu am incercat sa citesc cartile lui Corut, care mi s-au parut greoaie si nefericit amestecat in ele, misticul, istoria si spionajul, asa ca am hotarat sa le las pe mai tarziu.

,, Astfel Melfior Ra descrie prima SCOALA DE INITIERE, din interiorul Muntelui Retezat, scoala existenta si in prezent, in a carei interior se poate patrunde numai prin dedublare, deci implicit printr-un anumit grad de INITIERE OCULTA.``
http://www.gk.ro/sarmizegetusa/stramosii/index_stramosii.htm



 =  Lory draga,
carmen mihaela visalon
[31.Jul.05 21:01]
Recunosc, nu am citit site-ul pe care ti l-am lasat. Dar, nu vad legatura cu cartile lui Corut. (Am citit si eu una si am decis ca este un autor care nu ma intereseaza. Asa cum nu ma intereseaza Celan.)Nu suntem compatibili.Punct. Despre Melfior Ra, nu stiu ce sa-ti spun. Faptul ca are "fan-cluburi", imi ridica multe semne de intrebare. Pe de alta parte, o parte din informatiile pe care le-am gasit in cartile Ei, completeaza alte lecturi semnate de autori in care eu am toata increderea.



 =  Bravo, Lory!
Panainte Elena
[02.Oct.05 19:06]
Este într-adevăr un eseu foarte frumos și pozele sunt frumosase. De asemenea mi-a placut constructia eseului și faptul că ai adăugat acele legende...Sper că nu te vei opri aici și vei mai adăuga alte eseuri despre munții tăi.

 =  Elenei :)
Lory Cristea
[01.Aug.05 10:03]
Multumesc Elena, intentionez sa nu ma opresc, si sa continui sa va fac cunoscute aceste locuri de-o frumusete rara din tara noastra.
cu drag - Lory

 =  Sunt atâtea frumuseți pe care nu le cunoaștem
Nicolae Diaconescu
[01.Aug.05 13:50]
În anul patru am stat o lună în Petroșani, am făcut practica la centrala termoelectrică Paroșeni. Într-o duminică m-am hotărît să urc pe Retezat.Niciun coleg n-a vrut să meargă, toți erau plictisiți, preferau restaurantul..așa că am pornit de unul singur, fără echipament, fără mâncare, fără apă...aveam doar un ceas la mine. Era o zi fără un nor pe cer. , Am tot urcat, am întâlnit o stână, un cioban mi-a cântărit un kilogram de brânză în palme și cu forțe proaspete am ajuns sus pe un platou.M-am rezemat de o stâncă și ore în șir am contemplat măreția acelor munți.Acolo sus sunt vipere, asta am aflat-o ulterior,dar spre norocul meu n-am întâlnit niciuna.Probabil că dacă aș fi avut atunci informațiile prezentate de tine mai sus, aș fi descoperit și alte frumuseți,dar neavându-le păstrez în memorie doar ceea ce am "descoperit" de unul singur. Uneori mai călătoresc cu gândul pe acolo și azi am avut bucuria să retrăiesc cu nostalgie "atmosfera" Munților Retezat datorită ție.

 =  Nicolae Diaconescu
Lory Cristea
[02.Aug.05 11:52]
Ma bucur daca v-am readus in memorie amintiri placute, si va cred ca n-aveti cum sa uitati toate acestea:), se spune ca cine bea apa din Jiu, fie si o singura data, ramane legat sufleteste de munti. Multumesc de citire.
cu drag - Lory

 =  Altceva...
mihaila ana vivianda
[02.Oct.05 19:06]
Iti recomand o carte... Este despre mineri, minerit, legende, viata...
Este scrisa de I.D. Sarbu si se numeste Povestiri Petrilene.
Nu se gaseste in librari, dar am incredere ca ai s-o gasesti...

 =  altceva...probabil ca un comentariu pe text
Lory Cristea
[10.Aug.05 00:21]
Cartea despre care vorbesti, in ce scop mi-o recomanzi?, pentru ca despre mineri si minerit stiu din familie, sau era doar pentru a reimprospata memorii?...dar pentru ca esti din Petrosani iti pot recomanda si eu o carte aparuta recent ,,Lupeni `77 Sfanta Varvara versus tanti Varvara``, scrisa de doi scriitori valorosi din Hunedoara, Mihai Barbu si Marian Boboc.

 =  scriitori valorosi?
mihaila ana vivianda
[10.Aug.05 22:16]
Nu vreau sa ne batem in carti. Cred doar ca o sa-ti placa acea carte... Seamana foarte mult cu legendele/povestirile relatate de tine, care de altfel mi s-au parut f. interesante.
Nu stiu cum se masoara valoarea scriitorilor, dar ma indoiesc ca cei 2 scriitori relatati de tine sunt scriitori valorosi. Poate ca sunt dar depinde pentru cine...Pentru mine cu siguranta NU! Nu neg insa ca ideea cartii poate fi geniala...

 =  da...scriitori valorosi
Lory Cristea
[10.Aug.05 22:27]
Ana, ar fi bine sa ne batem doar in carti:), si in idei, nu este insa intentia mea, cartea pe care ti-am recomandat-o este o carte document, care scoate la iveala niste adevaruri istorice, si este bazata pe extrasele din dosarele de urmarire penala intocmite atunci...nu vreau sa intru in polemica spunandu-ti ca Mihai Barbu este doctorand in literatura al Univesitatii Babes Bolyai, pentru ca este profesorul meu de la liceu si as fi acuzata...se poarta doar:)...cartea despre care mi-ai spus o voi gasi eu...fii sigura:) multumesc .
Lory




Autorul acestui text nu mai acceptă comentarii la acest text
(sau şirul de comentarii a fost oprit de un editor)