Comentariile membrilor:

 =  Ce dureros,
Mihai Balaes
[30.Jun.05 16:04]
Poezia ta mi se pare ca vine ca replica la cea am scris eu.E frumoasa, dar arata realitatea in cea mai urata postura a sa, si trebuie sa recunosc ca asta doare.
Te citesc,
Mihai

 =  Da, doare
Valeria Pintea
[30.Jun.05 16:44]
Cat au durut toate clipele in care am scris-o! Dar ce bine ca totul trece!

 =  Eminescu e o ea
Bogdan Geana
[30.Jun.05 16:48]
Un poem blestemat de locuri comune. Nu ai facut nici cel mai mic efort ca sa iti emancipezi acest poem, care nu este altceva decat un text popular cu semnatura de autor. Poate pe viitor incerci sa fii mai personal. Durerea e de inteles, dar daca te doare ca pe Eminescu, da-mi voie sa te strig Eminescu! Nu ai in acest caz nici un drept să te simți nici jignit, nici luat peste picior.

Bogdan Geana

 =  Nu prea am inteles
Mihai Balaes
[30.Jun.05 18:09]
Bogdan, comentariul tau imi este adresat mie ? Daca imi este adresat mie, iti sugerez sa imi citesti poezia, si sa imi zici acolo parerea ta. Nu consider ca stii motivul pt. care am scris ce am scris, si nici nu a vrut sa se inteleaga ca am scris-o ca repros (repet, toate astea sunt valabile numai daca imi este adresat mie comentariul).

 =  my comment
Octav
[30.Jun.05 23:26]
imi plac poeziile frumoase si clare :). Aceasta e una din ele. Ma bucur ca nu iti ascunzi sentimentele. Te citesc cu multa placere. Bafta mare Valeria. :)

 =  Valeria
Musat Dana
[30.Jun.05 22:59]
Valeria, poezia ta calca usor pe urmele simplitatii. imi inchipui k s-a nascut din durere, dar in momentul in care te doare... parca arunci cu flacari reci din tine cu care spargi barierele necunoascutului. Ai putea sa incerci si o relatare gnoseologica, in care sa ne ametesti cu durerea ta. Dar, deocamdata, aici e prea putin subliniata ideea de durere. Nu iese in intampinarea lectorului, sa te faca sa plangi cu dsufletul, sa te incarci cu suspine.
Mai lucreaza. Eminescu a fost mai mult decat atat. Chiar daca mie nu imi place.
drag, dana

 =  gnoze si asceze :-)
Sonea Roxana-Crina
[01.Jul.05 03:43]
Acum explica-i 'gnoseologic'. :) Valeria, incearca sa ai idei originale. Creaza noi unghiuri in a aborda probleme. Nimeni nu poate vedea din toate unghiurile o problema, deci gaseste unul diferit, al tau. Pot sa fie simple, dar sa fie originale. Daca nu reusesti din prima... cineva mi-a spus odata "cu cat mai ambiguu, cu atat mai bine". :) Cauta in tine, Dana zice bine, durerea deschide ochi. Gaseste raspunsuri!

 =  Am inteles
Valeria Pintea
[01.Jul.05 13:04]
Stiu prea bine ce vreti sa spuneti Dana si Roxana (sau Crina:)). Poeziile acestea sunt scrise cu destul timp in urma si recunosc ca majoritatea nu sunt foarte bune. Care sunt mai bune, nu sunt asa ca m-am straduit eu, ci pentru ca asa au iesit. Am mai zis, nu sunt poeta, nici nu incerc sa fiu. Am facut si eu niste incercari, pe care nu am de gand sa le schimb, pentru ca nu incerc sa ating un ideal in poezie. Scriu si acum, mult mai diferit, spre surprinderea mea chiar, nu mai folosesc rime de foarte mult timp, dar inca nu sunt hotarata sa pun pe site acele "poezii", daca le pot spune asa. Am scris ce simteam si inainte, dar parca sufletul meu abia acum se vede in poezii. Va multumesc oricum ca simt o incurajare din partea voastra. Dar sa fim sinceri acum, cati de aici de pe site scriu intr-adevar pe placul tuturor?

 =  destul de slab
Laura Aprodu
[01.Jul.05 13:16]
cu regret îți spun că suferința reală nu duce neapărat la calitate literară. cu alte cuvinte, cred că a durut, dar produsul final e ușor pierdut din terenul calitativ. rimele, de exemplu, sînt mai mult decît facile (mine-tine, ceri-ieri, greu-meu), ai zice că mai lipsea doar mare-soare ca tabloul să fie complet. în plus, mi se pare că erau suficiente prima și ultima strofă, restul e redundant și superflu. cu alte cuvinte, eu aș mai încerca să revin asupra textului (nu asupra stării!) și l-aș cizela, că loc e, slava Domnului! succes!

 =  Citit și plăcut
cernea lucian
[01.Jul.05 13:31]
Ca întotdeauna sunt zgârcit în laude, dar nu pot spune că nu mi-a plăcut..o poezie scrisă simplu, curat, și cel mai important (cred eu) din suflet....
Aștept și altele
Ca întotdeauna
Cu mult respect
Al dvs sincer

 =  Laura,
Valeria Pintea
[01.Jul.05 15:27]
Nu are rost sa repet. Am scris mai sus de comentariul tau si e valabil si ca raspuns la comentariul facut de tine. Nu revin asupra niciunui text. Le-am scris cum am simtit. Ar fi ca si cum as inventa ceva, nu ar mai fi o stare descrisa. Nu am scris nimic ca sa placa unuia sau altuia. Indiferent cat de slab e un text, e o parte din mine, chiar daca poate nu am stiut sa fiu pe placul unora si chiar nu ma intereseaza acest lucru. Folosesc cuvinte simple da, macar ma intelege toata lumea. Si cine vrea sa simta ceea ce am scris, o simte indiferent de felul in care scrisa poezia. Cine e deschis sa simta suferinta altuia o simte chiar daca ceea ce citeste nu e calitate literara, cum spui tu. Nici nu ma asteptam sa fie. Apreciez oricum parerea ta si in parte sunt de acord cu ea. Dar asta nu ma va face sa schimb ceva ce tine de trecut.

 =  Lucian,
Valeria Pintea
[01.Jul.05 15:30]
iti multumesc. Crede-ma ca in cuvintele tale am simtit mai multe laude decat merit. Aproape ca ma simteam vinovata ca am suferit. :) Sau mai bine zis ca am exprimat cum am stiut ceea ce simt.

 =  exact după sufletul meu
Filiuta Andra
[01.Jul.05 17:59]
cât de mult se mulează aceasta poezie după sufletul meu... trăiesc fiecare vers cu lacrimi. cât de mult poate să doară...

 =  Multumesc Andra
Valeria Pintea
[01.Jul.05 20:25]
Ma bucur mult Andra ca exista oameni pentru care nu conteaza doar ca o poezie sa aibe o anumita calitate literara. Inseamna mult pentru mine ce mi-ai scris.

 =  poezie vs. sentiment, valeria
Laura Aprodu
[03.Jul.05 12:18]
daca asta e parerea ta despre cum trebuie exprimata o stare, e ok, dar nu o mai incadra la poezie, ci la personale. in felul asta, nimeni nu mai poate avea pretentii de ordin estetic sau literar. in rest, numai de bine, tristetea si durerea sint sentimente general umane. poezia, insa, nu.

 =  Ica
Stefan
[03.Jul.05 22:30]
Mulțumesc de popasul făcut la mine.
Te-am citit și eu și cel mai mult mi-a plăcut "Așteptare" și "Ploaie", nu mă întreba de ce pentru că nu voi ști să îți spun, poate pe acestea le-am simțit mai bine.
La aceasta de mai sus nu ar merge oare mai bine în strofa a III-a versul 3 în loc de "Vei constata că-n noaptea..." "Vei învăța în noaptea ce apare/Că m-ai pierdut..." ? Că respectivul de era în stare să constate cum stau lucrurile nu mai pleca deci e nevoie să învețe.
Îți admir munce la textele introduse în biblioteca, nici nu știam că I.L.Caragiale a scris poezii.
Numai bine, om mai vb. noi.

 =  Imi place
Liviu Florin Căpitan
[02.Oct.05 19:06]
îmi place foarte mult ceea ce scrii tu și într-un fel pot să spun ca ne asemanam ca si stil, cel putin in ceea ce priveste "melodia" și mesajul ce intră la suflet.

 =  Un "tot" frumos!
Schipor Elena Stefania
[02.Oct.05 19:06]
Frumos, draga mea! Dar foarte trist. Ma regasesc in randurile tale intr-o oarecare masura. Bine ca timpul vindeca...desi nu mai suntem aceiasi... Eclat.

 =  Intr-adevar,
Valeria Pintea
[08.Aug.05 12:03]
Durerea ne schimba. Chiar daca nu o mai simtim dupa un timp, noi deja am devenit mai altfel. Desi, cred ca putem invata mult din asta. Poate vom fi mai atenti data viitoare. Poate... Multumesc Eclat.

 =  Intr-adevar,
Valeria Pintea
[08.Aug.05 12:17]
Durerea ne schimba. Chiar daca nu o mai simtim dupa un timp, noi deja am devenit mai altfel. Desi, cred ca putem invata mult din asta. Poate vom fi mai atenti data viitoare. Poate... Multumesc Eclat.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !