Comentariile membrilor:

 =  intre doua sedinte
Sandra Hanna Segal
[02.Oct.05 19:06]
Cu un ciorap murdar nu se face primavara. Asta-i. Dar pot sa spun ca azi, intre doua sedinte de departament mi-am satisfacut curiozitatea de lighioana simpatica, inclusa in comunitatea literara pe cale virtuala. A fost o zi productiva.
Acum, o mica divagatie pe tema rasistului, in Carpati si aiurea.
Comparativ cu rasistii din America de Nord (da, exista si detesta cam tot ce nu se trage din parinti de origine britanica, germana, scandinava, sunt tepeni si fitosi), rasistii romani nu sunt productivi. Vorbesc mult, trag chiulul la servici, nu respecta standardele. Au propria lor intelegere despre cum trebuie executata o instructiune, cum trebuie interpretata o regula si daca exista 8 diferente intre desenul piesei si piesa lucrata de ei, asa a vrut soarta. Rasistul anglofon-teuton detesta rasistul est-european. Il considera de fapt copilul unei rase corupte, care n-a creat niciodata nimic de valoare si cu un dispret suveran vara sub pres cam tot ce n-a reusit sa cumpere sau sa asimileze. Rasisti fiind si unii si altii, fiecare considera ca tribul lui a descoperit roata, focul, scrierea si prezervativul extensibil. Oricum, in prezent rasistii nord-americani si vest-europeni mananca mai bine decat rudele lor din Balcani. Au mai multe case, masini, influenta, conturi in banca si dinti in gura. Au certificate si diplome care sa ateste ca sunt bine pregatiti in meseriile lor, sunt membri in asociatii profesionale, cand corup o fac acoperindu-se mai bine cu hartii si cand publica o fac citand din surse si adaugand o sectiune de referinte. In concluzie, d-le Galateanu, fiecare cultura isi are rasistii pe care ii merita.

Cu respect,
Lighioana

 =  jignitor
Joe King
[14.Apr.05 08:28]
Cu permisiunea voastra as vrea sa adaug ca cei care au omorat evrei in pogromurile din Romania, ii faceau " jidani " inainte sa-i omoare miseleste . Sa se inteleaga de ce e jignitor cuvantul asta. Unii nu inteleg de ce .


 =  Panseluțe și ciorapi murdari
Lory Cristea
[14.Apr.05 08:48]
As vrea sa devin adult intr-un spatiu in care sa nu conteze ,,ce e `` cel de langa mine, am prieteni nemti, unguri, habar n-am de originea lor, mi-o amintesc doar cand sunt strigati la catalog...dar eu visez, noi ne uram intre noi, ardelenii, moldovenii, regatenii s.a.m.d (nu vreau sa extind si la etnii), traind asa, mi-e tare teama ca e inevitabil sa te contaminezi. Poate de-aceea suntem marginalizati afara...nu stim sa ne respectam intre noi, nu putem cere sa fim respectati. E doar o parere.

 =  fara patima
nastasoiu mihai
[14.Apr.05 14:28]
Comportare = comportament, asa cum este determinat, nu prin principiu, ci prin crestere.
Recordare, Jesu pie
Quod sum causa tua via.
Ne me perdas illia die
Adica:
Te rog, aminteste-ti, sfinte Mantuitorule
Mainile nesabuite ti-au dat
Lovitura de moarte. Iarta asa o comportare.
Daca suntem crestini trebuie sa iertam cu o conditie; sa ne amintim si de holocaustul comunist si sa tratam problema corect. Cu obiectivitate, fara patima. Ceea ce nu ma astept de la dumneavoastra domnule Galateanu.

 =  Ba exista!
loredana ioana tudor
[14.Apr.05 17:29]
ma leg de : "nu cred ca exista oameni fara nici un tel in viata in aceasta tara(...). sa vrei binele tau si al familiei tale nu e un tel romantic, filosofic sau elegant. este un tel simplu, nobil in simplitatea lui". Si zic: ba exista!!! Si inca impardonabil de multi! Iar rezumarea la teluri bazale, care antreneaza doar resurse bazale, nu mai e scuzabila prin sintagma "ce vrei, de unde nu-i nici Dumnezeu nu cere!".Insa, in Ro plansul de propria mila a devenit sport national; e mai mult simplu sa te ascunzi dupa ireale bete-n roate puse de altii, decat sa iti asumi urcusul... nu cu patima spun asta (desi asa pare), ci cu convingerea celui ce a experimentat chiar pe propria piele acest "sport", apoi urcusul...greu, greeeu, da' se poate:-)

 =  românia buburuză
Alin Pop
[14.Apr.05 17:43]
Văzută de afară, România este o buburuză care se studiază la lupă și descoperă ce multe pete are
o țară de perdanți făcând politică de cafenea în Cișmigiu.

am și io ceva rude plecate, am mai fost și io pe ici pe colo și știu că e așa. doare, dar e al naibii de adevărat. ok, nu mai pierd timpul p'aici, mă duc să fac foarte puținul pe care-l mai pot ca să se schimbe ceva, măcar în milimetrul meu pătrat

 =  Cine spune,ăla este...
Eugen Galateanu
[02.Oct.05 19:06]
Ce să iertăm, domnule Năstăsoiu ? Evreii omorâți la Iași în 1940 ? Sau să-i iertăm pe ucigașii lor ? Nu prea cred-nici măcar nu i-am pedepsit.

 =  Doamna Lazăr, nu !
Eugen Galateanu
[02.Oct.05 19:06]
Americanii sunt în primul rând americani. După aceea sunt orice altceva- noi suntem așa cum a spus-o Caragiale- rromâni.Așa că ,doamna Lazăr, înapoi la carte!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !