Comentariile membrilor:

 =  cu scuzele de rigoare...
Alex Oberlander
[24.Mar.05 23:41]
ce pacat, o poezie atat de frumoasa si eu mi-am uitat cuvintele pe undeva si acum trebuie sa le folosesc pe astea de rezerva, pe astea proaste si aride si ce pacat ca trebuie sa folosesc acum si aici pentru ca nu trebuia acum si aici, nu la aceasta poezie, pentru ca pentru aceasta si pentru tine aveam pregatite cuvintele acelea bune si cu inteles si cu mister si cu lumina si umbre si caldura si tot ce mai trebuie si ce pacat este...

 =  Silvia, ție, Ela
Ela Victoria Luca
[23.Sep.05 01:23]
E ceva ce miră și lasă necuvinte. E ceva ce lasă în urmă cenușă parcă. E ceva ce nu se prinde în firea ta.
acestui ceva însă i se adaugă în final o mică minune:

și a zâmbit
murind
la numai câteva clipe
de izbucnirea orizontului în lacrimi de lumină


Doar acest final e o poezie în sine.

Drag,
Ela

+ Bun
Albu Vladimir
[25.Mar.05 10:23]
Un poem foarte bine structurat in jurul unor idei, dar "experimentand" si o stare pe care eu o percep ca fiind mult mai autentica.
"mi-aș ascunde rănile ca un pompei dezgustat
plictisit de atâta durere
și le-aș spune că sunt alergică la fericire
la experimente"
Alergia de care vorbesti sta cumva in teama de a trai, din experienta faptului ca orice mar frumos are pe acolo pe undeva si un vierme si ca vei fi nevoita sa mananci si partea stricata doar pentru a putea apoi arunca la gunoi cotorul?... la gunoi sau poate cainelui acela care inteligent fiind va sti cum sa rezolve o asemenea problema, majora doar pentru noi oamenii. Mi-a placut.

 =  orizont in lacrimi
Bianca Iulia Goean
[25.Mar.05 11:51]
Las si eu semn la marginea orizontului izbucnit in lacrimi de lumina, cu ochii impaienjeniti de frumusetea si delicatetea acestui poem, pe care il simt mult prea aproape. drag, Bianca

 =  Bravos națiune, încă o ată, tot muzele te saltă!
Ioan-Bogdan Florescu
[02.Oct.05 19:06]
Tocmai îi scrisesem lui Horia Gheorghiu, că nu-mi place “Concert”-ul lui, când am dat de o “Alergică la fericire”. Și am văzut că azi pot să ador, pot să mă transpun, să mă legăn, să călătoresc pe pana vrăjită. Tocmai de la tine, o opusă nouă, eilor? De la voi, iată, încă o dată, un crâmpei de rai, un popas de fericire! Eu am azi, însă, alergie la nefericire. Ce bine că și aici ne opunem. Dar dacă ai pune indicatoare printre cuvinte sigur aș conduce mai bine prin grădina slovelor tale meșteșugite și puse la treabă. Bravos națiune, încă o ată, tot muzele te saltă!

 =  ploaia nu mai are dirijor
o poezie care se mentine la acelasi nivel cu celelalte pe care le-ai scris. gasim prospetime, originalitate, inedit, o constructie buna, putere de sugestie. ma opresc aici fiindca lumea stie deja asta. :)
aceasta poezie transmite o tristete surda iar sfarsitul este de dimineata sau de amurg.
incantat sa te citesc
drag
Costin

 =  citind de trei ori un poem plin de veacuri :-)
Dan Popescu
[02.Oct.05 19:06]
Titlul este deosebit, esența poemului în egală măsură. Imi permit sa citez versurile care m-au făcut să resimt pentru o clipă o mică parte din trăirea ta:
"mi-aș ascunde rănile ca un pompei dezgustat
plictisit de atâta durere"
minunat spus!
Și îmi mai permit să fac o remarcă, deși poate nelalocul ei, neștiind dacă este vorba de o licență asumată de către tine sau de o simplă eroare gramaticală - fac referire la sintagma "apropo", după știința mea, aceasta provenind din franceză, dar neacceptat deocamdată ca neologism împrumutat în limba română, el păstrându-și forma inițială, "a propos".

Cu respect și încântare de a te citi,

 =  Sublim.
Madalin
[02.Oct.05 19:06]
Sublim.

P.S.: APROPÓ (1) adv., (2) apropouri, s.n. 1. Adv. Fiindcă a venit vorba (de asta); bine că mi-am adus aminte. 2. S.n. Aluzie (adesea răutăcioasă) la adresa cuiva; propunere făcută cuiva pe ocolite. [Var.: apropóu s.n.] – Din fr. à-propos.

 =  nu știam... - dar omul învață cât trăiește
Dan Popescu
[26.Mar.05 20:18]
Cu mulțumiri pentru căutătorii dicționarelor și cu scuzele de rigoare față de poetesă.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !