Comentariile membrilor:

 =  Abația
Florin Hulubei
[25.Feb.05 20:39]
Stimate domn Herinean,

Și eu mi-am umplut adolescența cu lecturi din Asimov, Klein, Herbert, Van Vogt, dar cu greu am putut afla vreun scriitor bun de SF din Romania. De aceea semnalarea acestei trilogii ma face sa vreau s-o citesc neaparat. Multumiri pentru sugestie si promit că, dupa citirea ei, vom mai putea discuta.

Cu respect
Florin Hulubei

 =  Fara legatura
DoDu
[02.Oct.05 19:06]
Am citit fragmente din volumul Abatia, cand inca nu era terminat, fragmente publicate pe o lista de discutii SF, cu pareri pro si contra, critici, etc
Bineinteles ca mi-am facut rost de cele doua volume.
Am asistat la modificarea unor parti ale sale.
La un moment dat m-am implicat, cu Dan Dobos si altii la un proiect comun, un fel de saga SF. Cineva a pus la punct geografia, cartografiind planeta (baza), altii s-au ocupat de structura fintelor ce populau habitatul, istoria lor, tipurile de societati, cultura, stiinta, etc
O gramada ne-am ocupat de povestea in sine. Nu stiu ce s-a mai ales de proiect, mi-am intrerupt brusc activitatea pe internet (doi ani?)
Da, SF-ul e o literatura a ultimei sute de ani cu adepti in numar crescator exponential. Nu mai mira pe nimeni.
Ca tot se amintea de Arthur C Clarke pe aici, recomand albumul lui Mike Oldfield "The songs of distant earth" dupa un roman cu acelasi titlu al autorului pomenit. Romanul sau preferat, cum mentioneaza chiar Arthur C Clarke.

+ Pledoarie pentru SF
Ghinea Nouras Cristian
[02.Mar.05 10:15]
Radu, am încercat să-ți scriu de ieri, dar computerul meu m-a refuzat din răsputeri, așa că a trebuit să-i explic toată noaptea legile lui Isac Asimov, de care nici acum nu pare prea impresionat. În primul rând, atunci când scrii despre SF, atmosfera este esențială - și ce atmosferă ai creat aici la început, cu trenul de la miezul nopții, gara pustie și o librărie situată undeva într-un no man's land. Ai avut o întâlnire cu totul specială cu Dan Doboș și ne-ai transmis și nouă dorința de a-l cunoaște. Mai ales atunci când îl compari cu Gerard Klein, care m-a bulversat pur și simplu cu ai săi "Seniori ai războiului" (capul unei colecții SF remarcabile, urmat de romanul - mai bine zis nuvela - lui Isaac Asimov, "Soarele gol" și alte cărți remarcabile). Mi-a plăcut mult articolul tău, pentru că sunt unul dintre marii fani ai SF-ului, un individ care devenea brusc extrem de nefericit dacă într-un an nu reușea să-și procure "Almanahul Anticipația" sau cărțile de gen care apăreau în diverse colecții. Crescut cu Arthur C. Clarke și Van Vogt la căpătâi, preferând pe Serge Brussolo "Fefeleagăi" recomandată de programa școlară, nu pot decât să salut demersul tău în favoarea SF-ului străin sau autohton. Am hotărât să-ți scriu (din păcate, o fac atât de rar...) pentru că zilele acestea am avut o revelație. Am citit despre reeditarea volumului "Figurine de ceară" al lui Mircea Opriță și mi-am amintit că am acasă o ediție mai veche. O lecturasem mai de demult, fără vreo impresie deosebită. L-am scos din raft ca pe o curiozitate și m-am pus pe citit... și n-am mai lăsat cartea din mână până n-am terminat-o, pe la 4 dimineața. Aveam o senzație de fericire extraordinară: aceea a descoperirii unui mare autor SF, extrem de original, pe care l-am citit în sfârșit cu alți ochi.
O revelație pe care le-o doresc tuturor (inclusiv mie) la întâlnirea cu Dan Doboș!

 =  tot SF
Radu Herinean
[02.Mar.05 10:45]
Salutari Cristian.. si celorlalti (prea putini) care sunt inca interesati de science-fiction.
mentiunea despre "figurine de ceara" vine perfect. Cred ca duminica voi face un nou drum la medias dar voi avea grija de data asta sa plec cu romanul in geanta de la Bucuresti. Volumul comandat pe www.abatia.com inca nu mi-a sosit asa ca voi avea sper sansa sa termin pana la intoarcere cartea lui Mircea Oprita si daca reusesc sa ma mobilizez poate chiar sa scriu despre ea, daca nu o vei face tu inainte (hint!)

 =  Cenaclu SF la bordul unei nave adevărate
Ghinea Nouras Cristian
[02.Mar.05 10:55]
Wow, abia aștept. Mă bucur mult că suntem pe aceeași lungime de undă. Eu am cochetat destul de mult cu SF-ul, în studenție frecventam un cenaclu de profil - "Sirius", care funcționa la Lugoj. Am citit proză fantastică în mijlocul prietenilor de la cenaclul HG Wells din Timișoara și m-am simțit foarte bine, ca acasă, acolo.
Știi unde-și țin timișorenii SF-iști ședințele de cenaclu?! Evident, pe o NAVÃ, că altfel n-ar mai fi science fiction! Este vorba de vaporașul "Pescărușul", care face plimbări pe Bega. HG Wells organizează și un Revelion SF, tare simpatic. Poate-i cunoști pe câțiva dintre cenacliști: Antuza și Silviu Genescu, Laurențiu Nistorescu, de prietenul Dușan Baiski nu te mai întreb...

 =  creste exponential
Roxana Crina
[22.Apr.08 15:06]
3 ani mai tarziu, descopar si eu articolul, m-a naucit comparatia cu Asimov si Herbert, TREBUIE sa fac rost de Blestmyl Abatiei! Multumesc.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0