Comentariile membrilor:

 =  despre vlad tepes
Monica Ioana Bălan
[05.Feb.05 10:38]
Cred ca ar fi fost si mai interesant daca prezentai putin si realitatea istorica, adica faptele de arme ale lui Vlad Tepes (domnitor 1448, 1456-1462, 1476).
Cat despre povestirile germane, ele au fost scrise la cererea sasilor din Transilvania carora Vlad Tepes le-a luat privelegiile. Negustorii din Brasov si Sighisoara treceau muntii si cumparau produsele direct de la producatori, astfel ca atunci cand negustorii Tarii Romanesti veneau in Transilvania sa-si vanda produsele, nu mai aveau cui si, deci, nu mai aveau cu ce sa contribuie sa vistieria statului. Asa ca sasii, in semn de razbunare, au raspandit povestile germane in care Vlad Tepes era considerat vampiri, povestiri care au ajuns atat de exagerate ulterior.
Un lucru care iarasi nu se ia in considerare este ca in perioada aceia istorica in alte tari se practicau pedepse la fel de dure de la asderea pe rug pana la jupuirea de viu.
Ar mai fi foarte mult de spus, dar ma opresc aici.

 =  Pt Monica
Popa Ana Maria
[02.Oct.05 19:06]
Si eu cred ca mai trebuie evidentiat la acest articol... multumesc de sfat si am sa o iau ca atare... Oricum e primul meu articol aici.. asa ca acum am vazut si eu cum stau lucrurile... Numai de bine!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !