Comentariile membrilor:

 =  ...
Costin Tănăsescu
[12.Jan.05 19:34]
cat de frumos ai incheiat aceasta poezie! Felicitari!

 =  simplu, tie
Ela Victoria Luca
[23.Sep.05 01:23]
Poezia ta picura lin.
Se poate chiar auzi cum se stringe litera dupa litera, altfel adunindu-se si reiesind din tine tacind.
Ce simplitate decantezi din trairi, trairi ce nu pot fi nicicind atit de limpezi decit acolo unde spiritul le da transparenta.
Drag, Ela

 =  Costin , Daniela
Albu Vladimir
[12.Jan.05 20:10]
Costin, Daniela... va multumesc pentru citire si vorbele lasate aici... aceasta e o poezie mai speciala... un dar.

 =  ochiul atingand vraja
simona marcu
[12.Jan.05 20:12]
Magicul ultimului vers aseaza ordine in lucruri, intregeste cuvinte, mangaie departarea.
Ea trebuie sa fie tare fericita...
Cu mult drag, pentru o poezie speciala.
Mi'raj

 =  Cuvinte intregite altfel
Albu Vladimir
[12.Jan.05 20:27]
Mi'raj bucuros de trecere... cand ea e fericita imi canta sufletul desirand fire de luna spre un tarm virgin dincolo de poarta prin care imi trec cuvintele de putere.

 =  Către stele ne trecem alungiți :)
Florin Andor
[12.Jan.05 20:51]
privirea
piatra în formă de pană
din capul unghiului

... frumoase nuanțe Vlade ... la bună citire :)

 =  Florin
Albu Vladimir
[12.Jan.05 20:57]
Multam Florine... tu ai vazut intre nuante.

 =  Cu ea departe, un cântec :)
Florin Andor
[12.Jan.05 21:22]
floarea
dezlegare de petale
în esențe cifrate

vraciul
ochiul scos din orbită
de cealaltă parte a baricadei

... mi-au plăcut mult nuanțele tale ... mă iartă că am încercat o percepție proprie în două inele suprapuse, inegale ... la bună veghere :)

+ frumos dar
Elia David
[12.Jan.05 22:12]
Uite niste versuri care m-au facut sa mai lipesc o steluta pe cerul asta necuprins al tau. Frumoase versuri, Vladimir. Suave. De o simplitate fara cusur. Un dar adevarat, ce nu are nevoie de ambalaj... Nu m-am putut abtine sa nu-l ating si eu un pic.:)

 =  Principiul pasului pe loc
Măduța Florin
[13.Jan.05 09:02]
Același registru cabalo-magico-sentimentaloid care-i vine Arhontelui ca mâinii o mânușă. Prima strofă stabilește contextul. Privirea Arhontelui, dedat la tandrețuri și socoteli obscure („într-o gematrie a mângâierii”) întâlnește o samă de litere, musai sfinte, participînd astfel la un act de înnobilare („mi se unge”).
Mai departe, floare privirii (cu vagi nuanțe de răceală minerală) se topește în înfloriturile de stil, prelingându-și frumusețea peste rochia negră (adică moartă) a cărții (bănuim). Atingerea acestei frumuseți umple de viață paginile cărții sacre, din care transpare un vraci tămăduitor (personificare a înțelepciunii a toate vindecătoare) care însănătoșește lumina (ochilor, adică sufletul) rătăcit prin lume. Cu alte cuvinte, happy-end în manieră new-ageistă.

 =  Florin, Lia, Florin M.
Albu Vladimir
[13.Jan.05 13:43]
Florin... inegale zici... probabil ai dreptate caci ne masuram sabiile dar nu si sentimentele... ar fi un act caraghios :)
Lia... stiu ca acesta este registrul in care te regasesti si in care m-ai cunoscut... multumesc pentru ca ai trait clipa alaturi de mine.
Florin... ai interpretat relativ corect prima strofa... ideea mirungerii, a binecuvantarii ascunsa sub o haina pre-crestina... insa apoi te pierzi cautand sa legi strofele intre ele fara a avea acces la simbolurile personale care au tocmai acest rost... floarea e vie, e deschidere de petale, migrarea viului inspre negru nu aduce in lumina marea trecere ci necesitatea negrului tocmai pentru a evidentia albul aripii... poemul nu e atat de abstract pe cat pare,versul este pentru o femeie deosebita.
Multumesc Florin pentru interpretarea ta si efortul de a patrunde incomodele mele versuri... cat despre happy-end poate ne va zice raza cand va trece pragul acelui "acasa".

 =  Intrebare
Gabi Schuster Cărărușă
[13.Jan.05 15:50]
Incetisor, intreb si eu: ce este "gematrie", eu as fi citit geometrie.
Fara putinta de scapare, se pare ca esti indragostit de o poetesa, pentru ca privirea ramine mieroasa in multimea de litere ce asteapta mingiierea prelinsa pe rochia neagra mirosind a flori :)))

 =  Gematrie
Măduța Florin
[13.Jan.05 17:55]
E o metoda de lectura a cartilor sacre scrise in ebraica. In mare, consta in acordarea unei valori numerice fiecarei litere si calcularea sumei literelor din cuvinte. In felul acesta lectorului i se revleaza (ori relveleaza, nu-mi dau seama) tot soiul de adevaruri fundamentale (si absconse) la care n-are acces orice muritor de rind, ci numai initiati de felul lui Vladimir.

 =  parere
dediudanut
[13.Jan.05 18:08]
domnul maduta a fost destul de amabil sa ne documenteze si
pe noi despre intelesul cuvantului gematrie...multumim..
cei ce au citit poezia sunt sigur ca nu stiau..in fine..
vladimir,ma simt un pic complexat cand te citesc...reusesti
sa exprimi multe in cat mai putine cuvinte..incerc si eu,dar
fara succes,deocamdata...multa bafta...

 =  Gabi, Florin si gematria
Albu Vladimir
[13.Jan.05 18:22]
Se spune ca primele table ale legii sparte de Moise dupa revenirea din muntele cel sfant contineau principiile cabalei... desi izvoarele o percep ca fiind o stiinta eminamente orala... invataturile erau transmise "la ureche", soptit in cadrul unui lant initiatic maestru-discipol. Ideea de baza este ca toate literele (nu oricare ci doar cele din alfabetul ebraic vechi) pot fi transpuse in cifre, au valoare numerica, cuprind in ele in potenta sensuri ocultate. Torah este o suma de adevaruri ce pot fi citite pe mai multe nivele de interpretare nu numai literal... si nu ma refer musai la hermeneia ci la un act magic de armonizare cu divinul... IHVH se arata omului in dimensiunea sa imanenta, chiar feminina in unele scrieri, ca si Shekina, fara insa a arata "chipul" cel ce nu poate fi privit... daca vorbim de Ain, de marele prag, netrecutul hotar, apoi de metatron, demiurgul etc... idei preluate mai tarziu in traditia gnozei... chiar de sephiroti lucrurile au sens. Permutarea litereleor in cadrul unui cuvant al textului sacru a capatat dimensiuni aparte regasite in parte in forma relativ scrisa dar incifrat in cele doua nuclee talmudice. Florin M. nu sunt un initiat deci ironia ta e demna de o cauza mai bune... ideea e ca folosirea acestui termen aici in dimensiunea lui simbolica desigur are sens...exprima ceva... deci are un rost si nu e folosit ca sa arate Vladimir ca a citit despre gematrie.
Gabi ai intuit tu ceva, cumva...

 =  aripi de culoare
Adria Ana
[13.Jan.05 18:23]
Undeva departe un cantec... un cantec de petale. Imi tin palmele intinse sub ploaia de petale din strofa a doua.

 =  Danut
Albu Vladimir
[13.Jan.05 18:26]
Danut... tu esti unul dintre oamenii care nu vin cu prejudecati pe textele mele si asta e un lucru demn de remarcat... atunci cine are nevoie de complexe?... oamenii se masoara in albul inimii si nu in multimea cunostintelor.
Esti oricand binevenit aici.

 =  Ana
Albu Vladimir
[13.Jan.05 18:29]
Ana... cat de bine inteleg femeile estetica departarii... multumesc pentru perceptia ta.

 =  Laudabil
Andu Moldovean
[13.Jan.05 18:37]
Fara discutie laudabila incercare a lui Vladimir de a exprima ceva in cuvinte putine. Acest "ceva" este un sentiment puternic in cazul de fata, este vindecarea, sau mai bine spus dorinta de vindecare, care este deseori mai importanta decat vindecarea insasi, cu atat mai mult cu cat vindecarea este o consecinta a practicii durerii repetate.
Nu-mi place:
"floarea
își prelinge frumosul
", poate ca ar fi mers sa-si "prelinga" altceva :-) sau poate daca e sa fie "frumosul" atunci sa si-l "lepede", stiu si eu?
As mai vrea eu poeme din astea, dar cred ca nu o sa primesc curand...
Cu drag,
Bobadil.

 =  Andu
Albu Vladimir
[13.Jan.05 18:55]
Andu... tu vorbesti de boala iar eu sunt sanatos tun :)... ori poate boala a devenit adevarata mea natura... iti zic insa ca ce traiesc eu nu imbolnaveste ci purifica ceea ce deja ne posteaza in alt registru al interpretarii... scindat eram dar cioburile incep sa se inchege alcatuind o forma superba... deja nu-mi mai pasa daca vreun inger beat ma va sparge iarasi :)
Ce sa-si prelinga floarea aceea Andrei daca nu frumosul... frumosul care doare... floarea naste frumosul doar in prezenta omului care se bucura de el si ii da nume devenind estet.
In ceea ce priveste randul din finalul comentariului tau am inteles ce vrei sa spui... stiu ca zarurile imi arata numai fetele hidoase ale ghinionului dar atat timp cat sunt inca in aer de ce sa nu imi inchipui ca as putea castiga? Sa traiesc cat rostogolirea zarului pe masa verde zambind crupierului cu nonsalanta.
Multumesc prietene pentru cuvintele tale.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !