poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2335 .



Cezarul
scenariu [ Film ]
Scena 1

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Kaelyn ]

2005-05-30  |     | 




CEZARUL


Scena 1


Plaja Marii Negre, in zona taberelor de la Navodari. Zi caniculara, pe la sfarsit de august.
Marea da semne de oboseala. Valurile ii sunt lipsite de vlaga. Par a fi amortizate de dogoarea soarelui. Cateva barci se zaresc in largul marii.
Mai inspre mal, tineri si nu numai, inoata imbatati de farmecul apei, plutesc pe colacuri de cele mai variate desene si culori, sau pur si simplu, se plimba prin apa, fie in cautarea cuiva , fie de placere. Pe fetele lor se citeste veselia, placerea de a fi liber, de a disfruta razele solare. Atmosfera este degajata. Chicotele multimii dau un aer de vacanta.

Un tanar ( catre un altul, aflat mai in larg): Sa iesim. ( potrivindu-si glasul) Ceilalti au plecat in camera.

Un salvamar fluiera, facand semn de retragere catre micii aventurieri aflati dincolo de limita de iesire in larg. Din mare acesta trebuie cautat cu privirea deoarece se pierde in multimea de pe plaja. Pare a fi mai degraba un om in miniature.
Pe mal, unele dintre cele mai originale castele sunt ridicate de copii energici, implicati in munca lor arhitecturala. Fiecare isi deosebeste opera sa prin creativitatea de care a dat dovada. Nici una nu pare sa semene cu cealalta. In plus, cei care nu s-au incumetat sa inalte, fac forme din nisip, aducand ca auxiliare frumoasele scoici.

Un copil ( cu un rasfat in glas si gest): Da-mi si mie galetuta… ( aprins) Da-mi-o! ( da sa o smulga din mainile unui alt copil, cu ceva mai mic ca el)

Nisipul e acoperit de prosoape de plaja cat cuprinde, de genti, de obiecte personale. Un trup feminin, de culoarea maslinei, acoperit in partile esentiale de un costum de baie roz pal, zace sub razele soarelui. Tenul ii straluceste sub uleiul de plaja pus din plin. Trupului ii da o alura de perfectiune. Pare a fi o persoana de cincizeci – cincizeci si cinci de kilograme si aproximativ un metru saptezeci inaltime. In mana stanga, usor intinsa la treizeci de grade, dincolo de suprafata prosopului, preumbla printre degetele fine o moneda. Pare a fi un cezar. Jocul este interupt de aparitia unei umbre care se aseaza peste degete, moneda, o parte din nisip si trup. Umbra se lasa incet peste prosop, evidentiind rotunjimea coapselor fetei care sta la plaja.



.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!