poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3722 .



***
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [pescarush ]

2004-11-19  |     | 



Hoinaresc pe strazile pe care acum cateva zile mergeam amandoi tinandu-ne de mana in gand. Strazi ce se taie in unghiuri drepte si sangereaza cumplit in lentilele semafoarelor ,strazi ce se intersecteaza, dar mai ales, sunt parale.
Stiu ca nu ai cum sa fii acolo. Ca pana si urma pasilor tai a sters-o vantul rece ce bate neincetat de doua zile dinspre munti. Urma saruturilor tale arde insa pe buzele mele neincetat, produce mancarimi insuportabile si tristeti secundare ce nu fac bine la inima.
Limbile ceasului de la mana incearca frenetic sa se prinda una pe cealalta, sa se atinga, sa se inclesteze, sa se tatoneze sau sa se impunga reciproc. Inserarea nu se lasa asteptata prea mult si ma izbeste de dupa colt, gata sa ma darame.Imi cer scuze si trec mai departe. Din cand in cand o lacrima in coltul ochiului stang reflecta lumina neoanelor colorate ce au invadat strada. Oamenii trec pe langa mine, isi dau coate si isi spun " Waw, ce piercing interesant. Precis trebuie sa fie un diamant". Zambesc ironic si le doresc sa nu trebuiasca vreodata sa simta durerea unui asemenea implant.
E frig, tare frig. In fata mea, un cinematograf imi face zambind cu ochiul. Ma hotarasc sa ma incalzesc putin si intru, fara macar sa ma uit ce film ruleaza. E pustiu. Nici macar la casa de bilete nu e nimeni. Bat in geam de cateva ori si apare in sfarsit cineva. Seamana izbitor cu tine Acelasi zambet, aceasi ochi minunati...Total bulversat imi gasec locul in mijlocul unei sali goale. Filmul trebuie sa inceapa in curand. Rontai cateva floricele cu aroma de frustrari si singuratate si astept rabdator sa treaca reclamele. O doamna care slabeste intr-o zi cat altele in zece si un individ ce scapa de chelie folosind ceaiuri chinezesti ma enerveaza suficient incat sa uit de tine.
Incepe filmul. Si nu mica imi e mirarea cand vad in distributie numele noastre. “Oare cum e posibil?” ma intreb intrigat si curios.
E totul pe ecran. Prima noastra intalnire, cand era sa ma confunzi cu altcineva si sa te pierd definitive inainte de a te fii avut vreodata. Primul tau sarut , numarat in ani lumina de placere, remuscari si tresariri dureroase. Prima data cand ti-am vazut periculos de aproape ochii aceia inuman de frumosi si zambetul acela atat de copilaros. Prima data cand a fost prima data..
Clipe minunate, de care imi aduc aminte cu placere. Momentul despartirii noastre insa nu vreau sa-l retraiesc. Dar trebuie. Catuse nevazute ma leaga de scaun. Si vad incaodata cum te-am lasat acolo in multime, fara macar sa mai intorc odata privirea. Si vad incaodata cum chipul tau devine tot mai sters si se pierde printre celalalte.
Ma revolt. Urlu:" Sa opreasca dracului cineva filmul asta ". Dar nu vine nimeni. Si eu realizez ca sunt de fapt acasa, in fotoliu si ca mintea mea a inceput sa rememoreze, odata, si incaodata, filmul intalnirilor noastre.


.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!