poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2863 .



Lasitate
proză [ ]
scurt dialog

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Angel Heart ]

2004-10-29  |     | 




De ce ti-e frica? Toti murim candva. Unii mai tarziu, altii mai devreme…

Dar sfarsitul e acelasi. Vad filme care mi se par penibile, vad lucruri care mi se par caraghioase, pe care nu le-as purta niciodata. Si imi amintesc de trecut. Eram mica si cand le vedeam, mi se pareau minunate. Imi doream sa le am, traiam pentru ele. Acum imi dau seama ca totul este o iluzie. Viata este o iluzie. Nu contam nici cat negru sub unghie in acest univers. Te-ai gandit vreodata ca Universul ar putea fi o molecula de praf intr-o lume pe care noi nici macar nu ne-o putem imagina? De ce atatea schimbari? De ce? Daca nu ar exista timpul, totul ar fi bine.


Lumea este intr-o continua schimbare, iar cei carora le este frica de schimbari sunt niste lasi. Dar tie nu-ti este frica de schimbari sau de timp. Ti-e frica de maturizare. Ai avut o copilarie prea scurta. Si totusi in sufletul tau, undeva se afla copilul care ai fost odata. Ti-a fost atat de frica de maturizare incat nici nu ti-ai dat seama cand a trecut timpul. Se zice ca cu cat ti-e mai frica de ceva, cu atat acel ceva o sa te ajunga mai repede. Faptul ca timpul trece atat de repede te face sa vezi in viitor doar moarte. Trebuie sa inveti sa-ti traiesti viata din plin, sa te bucuri de fiecare clipa pe care o ai si mai ales sa crezi in ceva. Trebuie sa lasi mostenire acestui pamant un copil, un copac si o casa. Dar mai ales trebuie sa crezi in ceva. Trebuie sa crezi in Dumnezeu.


Dar cred in Dumnezeu!


Nu trebuie numai sa le spui celorlalti, sa reciti o rugaciune si sa te duci la slujba. Trebuie sa crezi tu pentru tine. Oamenii in ziua de azi au incetat sa mai creada desi tot ce le-a mai ramas este credinta. Le e foarte greu sa creada cand sufera de foame. Dar in Biblie … ai citit Biblia?


Nu, dar am vrut sa ma apuc.


Ar trebui s-o citesti. In Biblie spune “la bine si la rau”. La urma urmei, tot oamenii si-au lasat semenii sa moara de foame.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!