poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1094 .



pasul de defilare
proză [ ]
fragment armata

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [ionel florescu ]

2004-07-03  |     | 



-Astazi, veti invata elementul de baza al armatei romane, pasul de defilare!! Voi, cretini si gandaci demni de strivit aveti onoarea, privilegiul sa invatati acest lucru primordial in armata romana!
Accentueaza fiecare vorba si se plimba printre soldatii plutonului 2 care au incremenit pur si simplu.Cizmele caporalului stralucesc de curatenie iar hainele sunt impecabile, sunt regulamentare.
-Grupa 1 va incolonati in dreptul bancilor si eu va voi arata cum se bate pasul de defilare.Soldat Ionete ia o baza!
Cand soldatul aude comanda porneste in fuga pana la locul desemnat si cu mana ridicata sus striga baza. Ceilalti trebuie imediat sa se incoloneze in spatele lui respectand cu strictete ordinea din pluton.
-Pasul de defilare, se bate ridicand piciorul astfel incat talpa sa cada perpendicular cu solul iar mana dreapta se coordoneaza cu piciorul stang si invers. Palma o tineti intinsa si mana va fi dusa pana in dreptul paftalei! Ba tu unde te uiti?
Soldatul nu are timp sa reactioneze ca se si trezeste cu o ploaie de pumni in cap.Si asta nu e totul. Primii trei pornesc pasul de defilare si de frica incurca mainile, sau nu ridica picioarele asa cum ar fi regulamentar. Vai ce ploaie de pumni si de injuraturi! De fapt dupa prima grupa toti sunt batuti temeinic si cu mult sarg.
-Dumitrescule ce bati aici covoarele lui maica-ta? Arati ca o gasca ciufulita de accelerat, tine mainile pe langa corp! Piciorul sus! Capul drept ratatule! Capul drept daca vrei sa pleci acasa anul asta!
Andrei bate groaznic pasul de defilare si in formatie se rade dar se rade mai mult de frica. Daca rade caporalul e bine sa rada si ei caci oricand le poate veni momentul.
-Ce ai moaca asta de terminat?
-Permiteti sa raportez ma simt rau.
-Da crezi tu ca imi pasa? Ba aici e unitate militara nu casa de odihna! Ce daca iti curge sange din nas? Crezi ca ma impresionezi?
Ca sa-i demonstreze ca-l doare fix undeva ii mai da si doua palme peste cap incat soldatul cade pe ciment.
-Du-te la infirmierie ca am eu grija de tine ceva mai tarziu! Dispari din fata mea! Dispari pana nu te joc in picioare!
Asa cunoscu Andrei infirmeria unitatii 01729 de fapt o camera mica, 2/3 cu doua paturi suprapuse, in rest nimic, a doar sala de tratamente si aia o camera cu un televizor si un stetoscop pe o masa.In patul din dreapta un soldat acoperit pe jumatate cu o patura.Cand Andrei intra in asa zisul salon celalalt deschise ochii.
-Un favorit al caporalului nu? Iti dau un sfat, transfera-te din unitate ca altfel o sa mori aici.Iar daca mori nimanui nu-i va pasa! Nimanui! In fond nu ai fi primul sau ultimul care o mierleste aici.
-De ce se poarta asa?
-Nu sufera soldatii slabi de inger si e un dezaxat notoriu, fratele meu la prins acu 2 ani la Bucuresti la regimentul de parasutisti si abia a scapat de el.
-De ce esti aici?
-Am epilepsie si trebuie sa ma duca la Pitesti, spitalul militar, trebuiau sa ma duca de mult dar...

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!