poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 943 .



armata
proză [ ]
fragment

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [ionel florescu ]

2004-07-01  |     | 



-Vrei scrisoarea ai? Da mai bine cu limba! Hai! Ce asa se da? Netotule! Fa-o mai cu viata! Assaaa ba! Assa! Sa simti ca esti soldat al armatei romane!
-Acum.. pot avea scrisoarea?
-Deseara la apelul de 8 o voi citi in fata companiei! Sa stie si ei ce dobitoc si fraier avem in unitatea noastra!
Copilul incepu sa planga si nu se putu opri sub nici o forma. De la o vreme plangea cu lacrimi mari cat fluviul Dunarea si noptile devenisera lungi, foarte lungi pentru el.
Poti sa plangi ca o fetita, il lua de mana si-l duse la geam:
Vezi gardul ala? Ala de duce la drum? Ei, tu o sa treci gardul ala doar cand am sa vreau eu! Doar atunci! Si dupa cum vad tu o sa-l treci cu picioarele inainte, adica mort!
Apelul de ora 8.
Ca la un semnal curtea unitatii se umple de oameni in verde si nebunia incepe in adevaratul sens al cuvantului. Fiind vara ,la unitatile militare se dau sticle cu apa minerala , cate una pe cap de soldat dar nimeni poate bea atata apa, nimeni. Normal ca atunci cand te saturi de un lucru iti vin idei. Soldatii arunca sticlele pe platou, in colegii lor mai slabi, le arunca aiurea si curtea geme de sticle de plastic, 2 litri.Ca raspuns la plictiseala unii isi fac treaba mica chiar cand ofiterul de serviciu coboara steagul, normal in hizlelile celorlalti, lovesc cu pumnul pe la spate, aprind hartii prin spatele neatentilor si doar urletele caporalului Timaru ii domoleste.Ei stiu ca gradatul e nebun si le va face viata amara daca il supara.
Se termina apelul si caporalul striga:
-La dormitoare fuga marss! Dumitrescule tu nu! Stai drept! asa se sta drept ba? asa te-a invatat mata acasa? Te-a parasit aia de la Bucuresti ba! Ha , Ha, Ha! Te-a lasat de izbeliste ba! Fraiere! Esti un fraier ba! Culcat! Vrei sa citesti? Taraste-te! Taras ma! Taras ma, mai iute, mai iute!Taras ca te bat de te omor auzi? Jur pe ce am mai sfant ca te joc in picioare!

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!