poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1147 .



copilul si armata
proză [ ]
fragment

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [ionel florescu ]

2004-06-29  |     | 



Soldatul Dumitrescu lua pozitie de drepti in fata plutonierului care il calca pe piciorul drept injurandu-l de mama si facandu-l in toate felurile.Ce putea sa-i faca nebunului? caporalul era nebun si gata.Se uita la el cu o figura tampa lucru ce il inerva pe gradat.
-Ba, tu o sa te impusti aici in unitate iar eu nu pot decat sa te imping la asa ceva. De ce? Pentru ca tu esti cel mai prost soldat din cati am vazut pana acum.Nu esti bun de nimic si nu cred ca am vazut un lesinat mai mare! Nu cred ca am vazut un dobitoc mai mare. De ce plangi? Crezi ca ma impresionezi?
Se intoarse catre ceilalti si zise jucandu-se cu o bucata mare de lemn cu care lovea din cand in cand:
- Voi credeti ca daca plangeti ma impresionati? Credeti ca daca v-au parasit prietenele ca pe nefericitul de Dumitrescu, imi pasa? Nu imi pasa! Un an sunteti ai mei, un an fac ce vreau cu voi si ma doare undeva daca va lasa pasarile de acasa sau daca sunteti bolnavi.Tara nu se apara cu dragoste, tara se apara cu sange si sudoare iar eu am sa va dau sange si sudoare din plin!.Masca de gaze, arma, lopata de infanterie sunt iubitele voastre 365 de zile ba! 365 de zile! Ce faceti figurile astea de tampiti? Pozitia pentru lupta culcat!
Se arunca la pamant si caporalul trece printre fiecare lovind cu piciorul acolo unde i se pare ca soldatul sau soldatii nu sunt intinsi perfect. Si are unde lovi nu gluma!
- 15 flotari! 1!
Andrei se stradui sa faca flotarea cum trebuie dar cazu ca un sac de cartofi spre disperarea gradatului.
- Ba tu nu esti in stare sa faci o flotare? Ba te joc in picioare auzi? Ce naiba cauti aici in armata? Drepti!
Pentru ca soldatul Dumitrescu nu e capabil sa faca nici macar o flotare, deseara spalati bocancii la plutonul 3 si vreau apa din vecee sa fie incalzita! Va arat eu armata!

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!