poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1678 .



O alta zi
proză [ ]
televizorul nu se aprinde de dimineata

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [mikistr ]

2004-06-13  |     | 



Din nou nenorocita de alarma de la celular: 06.45. Se trezi ca-ntotdeauna cu un chef nebun de a injura dar abtinandu-se pentru ca eliberandu-se de vise se intorcea in lumea reala, in care trebuia sa se comporte bine. Din nou de simti tradata de regulile la care devenise atata de sclava, de somnul care o prindea atat de greu, dar care devenea apoi apoi prea scurt, de gestul mecanic de a inchide alarma si de a intinde mana dupa telecomanda televizorului. Aprinse televizorul cu ochii inca inchisi si se tranti la loc in perne, pentru o alta portie de somn dar ascultand stirile de dimineata incepea deja sa se gandeasca la ce nebunie o astepta afara. Afara din somn si din casa.
Știrile zilei: atentat terorist in alta parte a lumii, departe oricum de ea, un alt prizonier omorat si filmat in direct, presedintele Americii care face a mia declaratie la presa, aceleasi lucruri in fiecare zi ca un film prost facut fara personaj principal dar cu o gramada de personaje secundare care se misca haotic, pentru ca regizorul e beat intr-un colt. Incepea sa creada deja in conspiratia mondiala care nascocea in fiecare noapte cate o stire, pentru ca ciudat, stirile noi apareau intodeauna dimineata si tineau toata ziua, iar a doua zi deja erau alte stiri noi, despre acelasi subiect.
Apoi dintr-odata se schimba subiectul si deodata toate stirile se fixeaza pe subiectul zilei, dar totul atat de periodic, asa de precis incat nenaturalul, se gandi fata, ar trebui sa sara in ochi oricui."Ca doar nu sunt numai eu care deschid televizorul de dimineata?". De exemplu: intr-o dimineata nu stiu care canal de stiri anunta ca un pitbull a atacat pe cineva intr-un parc - imediat dupa aia pentru o saptamana, doua parea ca toti pitbulli din lume decid sa faca o actiune in masa si sa atace toate categoriile de varsta si sociale: copii, batrani, femei, sportivi in parc sau impiegate care se intorc acasa de la serviciu.
Subiectul anului 2004: Terorismul, care la fel ca pitbulli a izbucnit deodata in toate cele patru vanturi, de la insulele pierdute in ocean, pana la metropolele aglomerate europene. Bineinteles americanii sunt subiectul propozitiei, pentru ca acolo unde se intampla ceva important si de actualitate, sigur e mana lor, chiar daca e in defavoarea sau contra lor. E orasul lor cel mai important cel mai lovit, sunt prizonierii americani cei mai cautati si cei mai urati de adversari. pentru ca se pare ca adversarii lor au invatat sa se foloseasca foarte bine de uneltele nascocite de unchiul Sam impotriva unchiului Sam : televiziunea, cele 5 minute de celebritate, chiar daca teroristii au fetele acoperite de cagule, ce conteaza - sunt in direct.
- La naiba nu se mai poate lenevi in fata televizorului dimineata! exclama fata si se ridica din pat incruntata. "sau poate sunt eu care exagerez dar nu mai suport sa mai deschid televizorul de dimineata pentru ca ma introduce direct in miezul zilei, chiar inainte de a ma fi dezmeticit din somn."
Inainte de a iesi pe usa isi compuse o fata surazatoare si destinsa si-o fixa bine cu autosugestie in minte si deschise usa.Realitatea o intampina ca intodeauna ranjind: "Tragi mereu de timp dimineata!"

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!