poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2436 .



Canonul Evei
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [unome ]

2003-06-17  |     | 



Credeam in anii care ne-au despartit,in clipele supreme in care n-ai fost alaturi de mine decat cu gandul... pentru ca inca mai credeam in minunile spiritului, care isi construieste fiinta si aura pe ganduri frumoase si iubire.
Odata am avut puterea si curajul sa strang cioburile din sufletul meu si sa le asamblez intr-o alta nemarginire, intr-un alt model de a simti si a gandi. Si am mai putut o vreme sa mai visez, sa mai infrunt totul, sa pun hotar tuturor hotarelor. Cosmarul ma inconjura din toate partile, dar tu-mi erai in suflet si lupta era incununata de victorie.
Am avut putere, am avut curaj, am fost printre nemuritori si poeti si, mai ales, n-am fost singura. Incepusem sa am victorii si in lumea cea mare, sa cunosc omul minunat din mine si sa-l ajut sa traiasca pe cat de profund se putea. Si gustul victoriei tu mi l-ai dat, si placerea vesnicului "a fi" tu mi-ai soptit-o de mii de ori in ureche. Fiecare pas era un pas spre tine, chiar daca el ducea spre lumea cea mare. Calea mea interioara era calea femeii catre barbat, calea Evei catre Adam, drumul Cosanzenei catre Fat-Frumos, drumul credinciosului catre dumnezeul lui si a copilului catre mama sa. Mare asinguratate inca nu ma putea invinge; cu ea ma luptasem cel mai vajnic.
Dar acum, cand sunt atat de singura, pana si toate victoriile trecute, prezente si viitoare sunt greu de dus in carca. Singuratatea musca pe la colturi, strange, mangaie si fecundeaza cu nesimtire..., singuratatea inchide usi fara a o face altii..., singuratatea e canonul Evei.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!