poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1414 .



Voma
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [anaaremere ]

2003-03-15  |     | 



I se spunea Voma. Si asta pentru ca de cand se stia i se facea rau din orice. Un miros mai ciudat si gata...La inceput porecla i se paru cruda si planse mult in baie aplecat asupra closetului cu lacrimi amestecate cu boratura fierbinte si multicolora, dar apoi se obisnui si chiar incepu sa-i placa.
Ce mai, era unic,chiar se recomanda cu mandrie Voma in timp ce din coltul gurii i se scurgea un lichid de diferite culori, in functie de ceea ce mancase. Masa lui deveni un subiect comun de pariuri. In visele lui de glorie se vedea asemuit cu cursele de cai...Pasiuni dezlantiute, femei frumoase si tone de boratura. Devenise o mica vedeta.
Ziua de 23 martie se anunta a fi o zi ca oricare alta. Autobuzul era supraaglomerat. Caldura isi spunea cuvantul, iar cei care nu foloseau deodorant erau peste tot. Era momentul lui de glorie. Isi simti stomacul revoltandu-se. Un nod ii urca incet in gat.Inchise ochii. Senzatiile erau astfel mai intense. Ca un indragostit in asteptarea iubitei el fremata anticipand ceea ce avea sa se intample. Incepu sa vada stele verzi. Un val de transpiratie il cuprinse dintr-o data si picioarele incepura sa-i tremure. capul ii vajaia. Se simtea stapanul lumii. In curand toti il vor privi scarbiti, fara sa stie ca astfel aduc un pios omagiu unicitatii Sale.
...cand totul se estompa, senzatia de greata trecu si nimic. era uluit;prima lui infrangere ii radea in fata. Colegii lui inlemnisera. Parea ca timpul sta in loc. Orobil. Rusinat vru sa fuga, sa dispara, dar constata ca nu are unde. Stigmatul rusinii era de acum intiparit pe fruntea lui imbrobonata de sudoare. RUSINE! Pareau sa strige toti. Ochi acuzatori il inconjurau din toate partile.
Din ziua aceea viata lui se schimba. Deveni un anonim, un ins oarecare. Steaua lui apusese.
Trist si nebagat in seama trai o viata monotona pana la varsta de 31 de ani cand fu prins de femeia de serviciu in timp, ce-si baga degetele pe gat. Atunci avu parte de-o revenire efemera. Doi ani mai tarziu va fi gasit mort in apartamentul sau in toaleta, inconjurat de flacoane goale de vomitive.
La cimitir un prieten tinu un discurs banal si apoi Voma trecu definitiv in nefiinta.
Poate ca azi, langa tine exista un pusti care vomita din orice salveaza o viata! Indiferenta te face complice

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!