poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5512 .



Posta redactiei
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Nic ]

2002-10-08  |     | 



Rubrica de scrisori si publicitate gratuita


Stimati cititori, ca in fiecare saptamana, voi incerca sa raspund scrisorilor primite din intreg judetul nostru si sa inserez anunturile dvs. publicitare.

Voi incepe cu Dl. Ciocanel S. din comuna Sfantul din Scaieti.
Iata problema domniei sale:

“Draga Rubrica

va scriu,care stiu ca ajutati oameni, ca mia spus si varu tache care avea un Porc de criciun dekraciun sal vand la noi la targ si nu, la dat ca ierea prea slab si scump el, vrea sa sa duca-cu bani in Strainatate sasi ea Rasa mai buna de Porc de carne si mata iai dat ajutor la Plu la Reclama intrecare acuma ca are, multi Porci si primaru si cosilieru, zice ca fura porumb da el ii da la Porci, numai porumb dupa tarlaua lui nu de la alti cum a zis da la primarie ca nui, adevarat si noi asa vrem sa spui-mata la ziar la primaru.
Sarumana Ciocanel”

Stimate dle. Ciocanel, din pacate eu nu va pot ajuta pentru ca nu-mi permit sa-l numesc porc (?!), intr-un ziar de circulatie, pe primarul unei comune, mai ales ca nu-l cunosc! Dar va pot face o vizita de Craciun.

Urmatoarea scrisoare vine de la dl. Irinel Madone din Dosu Mare

“Draga Rubrica,

sunt un cititor intim al ziarului si rubricii pe care o tineti. Parerea mea este ca dvs. nu prea intelegeti problemele oamenilor din mediul rural si nici pe cea a taranilor si le dati sfaturi epileptice de cel mai elementar consens (vorbind din punct de vedere). Va impaunati raspunsurile cu multe cuvinte anestezice pe care nu le pot intelege decat oamenii educati.
Cu respect,
Irinel Madone”

Da, cred, dle. Madone!

“VAND CLEI DE OASE. ” Mielu din comuna Siroita, prima pe dreapta dupa cimitir.

De la Frecatei am primit scrisoarea d-nei Mirela Papusa:

“Draga Rubrica,

afla ca sotul meu cu care am trei copii si numai Dumnezeu stie cum i-am crescut ca el e un betiv al dracului si chiar mai acu’ o saptamana m-a rupt in bataie c-a scapat capra in curtea lu’ alde Marinas de-a facut prapad si trebuie sa platim paguba ca asta ne mai lipsea acum cand credeam ca ne-am mai chivernisit si noi putin cu banii de i-am luat pe rosii si ardei ca toata vara am fost o zi la cules o zi la piata de umblam chiauna da cap da nu mai stiam cum ma chiama si el numa la carciuma la alde Broscoi sedea sedea-i-ar numele pa cruce ca mi-a mancat zilele de cand eram tineri si umbla dupa mine prin sat da mamica zicea ca-i sticlesc ochii ca lu’ tac’su care la o nunta a dat gata singur 30 de chile de vin si acuma nemernicu dracu s-a-nhaitat cu Niculina Popovan poama dracului da umbla vopsita si sa da cu parfum si umbla pa tocuri cu gand sa ia ia toti barbatii din sat nesatula dracului si a fugit cu barbatu meu si toti banii din casa ca altu mai de soi nu a gasit gasi-i-ar masa oasele pa drum da cioflenga amarata pai sa pune ia cu mine proasta dracului ca ma duc dupa iei si-o iau da paru ala vopsit si-o dau cu capul de toti stilpii firar mama iei a dracului! “

Atatea drame au loc in lume! Draga D-na Mirela lasati razbunarea si vedeti-va de gospodarie si de copii dvs. ca sotul se va intoarce cand se vor termina banii.
Cautati sa nu afle unde tineti economiile si ardeti-i mancarea din cand in cand.

“VAND LUMANARI DIN CEARA ALBA, COLECTIE DE MASTI AFGANE, LEMN DIN CRUCEA SFANTA, MATANII. LE DAU IEFTIN SAU SCHIMB CU TRABANT.” Mosor Ion, sat Cuculesti.

De la dl. Hector Malaiata din Buburuzii de Sus:

“Draga Rubrica,

Acu’ mai an am luat in arenda de la un vecin al meu o bucata de faneata dupa care sa hranesc Iapa. Vecinu nu voia decat numa sa am grija de loc ca el a plecat la oras sa sa pricopseasca si chiar a facut ceva cheag cu o carciuma pa strada mare si am auzit ca tine si femei goale da’ io cred ca’s numa vorbe ca e om serios si l’ar bate Nevasta de asa rusine. Acu fo’ doua luni a venit la mine nelu a lu’Gurita sa-l iau partas la faneata ca’mi da lapte de la vaca lui daca’l las sa pasca si el vaca lui pa faneata. Io n’am vaca asa ca am zis bine. Numa ca al naibii om, ca altfel nu pot sa’i zic, s’a apucat sa spuie in stanga si’n dreapta ca el a cumparat terenu la vecinu si nu ma mai lasa sa pasc Iapa pe cea faneata. Asa ca io m’am dus la Politie sa ma plang ca nu ma lasa sa pasc Iapa. Acu’fo 2 zile a venit Politia s’a gasit pe faneata numa canepa de-i zice indiana si nu-i bine sa fie prin fanetele oamenilor ca’i de rau cu Politia ca nu e voie. Si Politia l’a luat pe sus pe a lu’Gurita ca prea zicea ca’i faneata lui, sa’l ieie la intrebari de cum devine cu canepa. Alde Gurita a zis intai ca nu’i adevarat cu canepa si pe urma a dat vina pe mine ca’i faneata mea si el nu stie nimica. Acu Politia ma tot intreaba pe mine da’ io nu stiu ce-i cu canepa aia ca mereu a fost acolo si io am luat faneata numa ca sa consum cu Iapa. Asa ca va rog sa scrieti dvs. de tarasenia asta sa afle tot satu cine e vinovat.
Saru’mana,
Hector Malaiata”

Draga dle. Malaiata, eu sunt convinsa ca nu aveti nici o vina in tarasenia cu canepa dar nu stiu daca asta va convinge si politia.


VERMUT DE ROSII. VAND. CUMPAR STICLE DE 1L. Lacuta Ion sat Bolovanesti.


Pe saptamana viitoare!

.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!