poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1199 .



Cucoșul vestise o nouă zi III
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Ben_Gal ]

2007-06-05  |     | 



Continuare

Acum se puteau întoarce acasă. Era și timpul. Goloverajul Asociației Pugilistice desemnase din oficiu un alt pugilist drept Campion al Lumii la categoria Semi-grea. Managerul se supărase și ceru un match între Ionel și noul Campion.
Managerului acestuia îi priise foarte toată afacerea cu Ionel. In decursul timpului alți manageri cercaseră să-l atragă pe Ionel în plasa lor oferindu-i mai mulți bani. După Contract Ionel ar fi putut pleca oricînd, dar rămăsese pe loc. Nu era de felul lui să-și trădeze "tovarășul". Nu-i vorbă că managerul și-ar fi putut permite să-l plătească mai bine, dar Ionel nu ceruse niciodată prea mult. Cu timpul Managerul ajunse la o situație financiară de invidiat, dar nici Ionel nu era sărac.
În așteptarea aprobării meciului, Ionel și Mihai se puseseră pe treabă și durară un fel de Studio pentru Dina. De mică arătase mare dragoste pentru muzică și acum rugase să i se cumpere un pian.
Casa a nouă de piatră bună era și în milocul singurei camere, o odaie de vreo 40 de metrii pătrați, trona acum un pian cu coadă. O minunăție era pianul acesta. Fabricată din lemn de molid îi era tăblia. Molidul fusese adus din Scandinavia, acolo copaci cresc cu încetineală. Crescuse molidul acesta în perioda "Micei ere Glaciare" din secolul XVII și fusese doborît de o furtună cu vreo cincizeci de ani înainte de a se fi făcut pian. Exteriorul era alcătuit din lemn negru și greu de mahon și sunetul pianului avea o tonalitate caldă și puternică.
Dina nu căpătase de la operația ei decît o anumită abilitate motorică și nu mai puțin important, putința de a comunica cu familia ei.
Mai toată ziulica Dina era în casa cea nouă exersînd după ureche la pianul ei.
Ionel, care era un afon total, o asculta, totuși, cu mare plăcere. Tot așa și Mihai, numai că ultimul era înzestrat în ale muzicii și nu odată forma pereche cu Dina.
Într-o bună zi, Managerul își anunță venirea.
"Uite, Ionel cum stau lucrurile. Noul Campion spune că va boxa cu tine numai dacă îl vei învinge pe cel clasificat imediat după el.
Am programat meciul în două săptămîni de acum".
Și veni și ziua meciului. Oponentul lui, un tînăr cam de vîrsta lui Ionel, era de mic în branșă. Tatăl lui fusese la un moment dat Campion Mondial la Categoria grea.

Va urma..





.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!