poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2405 .



REIKI - Intelepciune si putere
proză [ ]
cap 5

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [liozmr ]

2007-02-22  |     | 



CAPITOLUL 5
Nivelul II Reiki
AL DOILEA GRAD

Nivelul I plus vindecarea la distanță. Acest nivel ne învață trei din cele patru simboluri tradiționale
utilizate in Reiki. In general aici are loc o creștere
a puterii. Practicianul poate, de asemenea, să vindece
la distanță.
Solicita atingerea a 2 stadii de armonie.
Transmiterea energiei are ca ajutor aplicarea mentală
a simbolurilor, simboluri care, fiind chiar vizibile
pentru oricine nu sunt accesibile oricui, sunt
protejete și nu funcționează decât prin acordaje
specifice. Spre deosebire de primul nivel, acest nivel nu este indicat si nici nu este accesibil oricarei persoane care a terminat nivelul I. Sunt unii care nici nu simt nevoia și sunt altii care încă nu sunt pregatiti pentru el. De fapt acest nivel trebuie „meritat”. Desigur, nu maestrul sau o comisie decid; această decizie nu este o chestiune de bunavointa, ci mai degraba de maturitate. Cei care vin la acest curs sunt nu vin din curiozitate și mai mult dintr-un sentiment interior de necesitate. Nivelul II ne ajuta sa ne „adancim” in noi si ofera solutii superioare pentru descoperirea sinelui si integrarii acestuia. Racordarea de la acest nivel duce la o circulatiei sporita a energiei dar, pe langa planul fizic, isi exercita influenta si pe plan emotional si mental. In urma acestei initieri ies in evidenta in primul rand schimbarile sufletesti, spre deosebire de schimbarile fizice de la nivelul I. Nivelul II ne ajuta sa ne traim viata constienti, fara incordare/tensiune si sa ne apropiem de fiinta noastra reala interioara. Dar inaintarea pe acest drum se poate face doar de unul singur.
Simbolurile reiki nu pot face rău, nici celui ce-l
desenează greșit, fizic sau în imaginație și nici
celui ce-i este aplicat.
Simbolul este o forta-energie legata de forma, de o creatie unica. In Europa cel mai cunoscut simbol este cel al crestinatatii – crucea. Puterea simbolului cruce, incarcatura acestuia nu vine din lemnul sau fierul din care este fabricat, ci din credinta oamenilor. Din acea incarcatura cu care a fost inzestrat de milioane de oameni capata puteri tamaduitoare.” Exista insa multe alte simboluri, unele cu incarcatura pozitiva, altele cu incarcatura negativa.
Simbolurile Reiki creaza legatura cu Constiinta Universala. Ele sunt niste „coduri cosmice”, cu ajutorul carora se poate canaliza energia Reiki peste timp si spatiu. Impreuna cu initierile, aceste simboluri fac posibile pentru practicanti tratamentele/canalizarile de energie dincolo de timp si spatiu.
Invatarea simbolurilor Reiki se face la nivelele de grad II si III. Ele sunt invatate in timpul cursurilor, ca sa poate fi vizualizate oricand, in orice imprejurare.
Precticantii liniei traditionale considera aceste simboluri secrete, de acea ele nu pot avea nici o urma scrisa!
Simbolurile gradului II sunt: simbolul fortei (cresterii fortei), simbolul vindecarii spirituale si simbolul vindecarii la distanta. De fiecare simbol se leaga o mantra care mareste puterea/eficienta vizualizarii.

Simbolul 1-

CHO KO REI – pune puterea aici, declanșează și amplifică emisia energetică a ființei tale.
Deschide accesul la energia universală, simbol ce
poate fi folosit ca protecție, în tratament se aplică
întâi terapeutului după care se aplică pacientului.
Asocierea desenului, a imaginii se face, 1-2
se pronunță CHO KO REI, 2-3 se pronunță CHO KO REI, la
3-4 CHO, 4-5 KO, 5-6 REI, în final se pronunță CHO --KO -REI pe ansamblu. În cazul în care terapeutul capătă experiență și vizualizează CHO KO REI global, se pronunță CHO KO REI de trei ori, pentru terapeut,
pentru pacient, pentru activare.

Simbolul 2-
SEI HE KI –Este un simbol cu care se lucrează la nivel mental și emoțional, simbolul armoniei, asigură și protejează emisia ta informațională. Am cheia de la subconștientul tău. Este, în general cel mai puțin folosit dintre simboluri dar pentru cei ce-l folosesc este foarte util și puternic.

Simbolul 3-

HEN SHI ZEI SHO NEN - asigură și protejează emisia ta informațională. HEN SHI ZEI SHO NEN înlătură impuritățile ce pot diminua emisia telepatică a subiectului și îl protejează pe acesta de atacurile malefice din jur. Când aplici HEN SHI ZEI SHO NEN tu însuți devii un focar de emisie energetică pură. Este bine să-l folosești după CHO KO REI. Fără CHO KO REI, comparația mea se referă ca la o ființă fără cap. Sau este ca și cum capul tău ar încerca să trimită niște gânduri care încă n-au apărut.

Prin HEN SHI ZEI SHO NEN- Pod între timp și spațiu, îți extinzi efectul lui CHO KO REI oriunde dorești și pentru orice durată. Totul depinde de ceea ce îți pui în gând înainte de folosirea codificării. Practic, îți propui să realizei un lucru, apoi aplici CHO KO REI și HEN SHI ZEI SHO NEN, sau CHO KO REI și SEI HEI KI, sau CHO KO REI și alte simboluri secundare. În continuare, vei începe să tratezi bolnavul, sau vei aștepta efectul acțiunii tale declanșatoare de reușită. Se folosește pentru tratament la distanță



















.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!