poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1181 .



REIKI-Intelepciune si putere
proză [ ]
cap 2

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [liozmr ]

2007-02-22  |     | 





CAPITOLUL 2
Istoria Reiki




Intr-un fel, Reiki are o istorie unică.
Majoritatea cărților despre Reiki redau istorii
similare și acestea sunt prezentate în continuare. Nu pretind că sunt o autoritate în istoria Reiki. In loc să consum efort în dezbaterea trecutului și a căilor exacte prin care Reiki a venit la noi, găsesc mai folositor utilizarea energiei și experimentarea
adevărului realitații tuturor lucrurilor. Aceasta nu
înseamnă că istoria nu este importantă. Ca ființe
umane tindem să (re)acționăm pe baza trecutului, deci este natural să dorim să știm de unde vin lucrurile.
Toate istoriile despre Reiki provin din poveștile
transmise mai departe de D-na Takata. Lipsa de
documente duce la apariția scepticismului. De exemplu, admiterea înregistrărilor la Universitatea Loyolla ar trebui să fie valabile pentru Dr. Usui, dacă într-adevăr acesta a predat aici, deși William Rand afirmă că o asemenea cerere s-a dovedit nefolositoare. Există, de asemenea, descoperirile recente ale lui Dave King din Edmonton Alberta care în timp, ce călătorea în Japonia, a descoperit o linie de practicieni Reiki care învățaseră de la Usui și care nu îi aprobau pe Dr. Hayashi sau D-na Takata. Mai multe lucruri interesante sunt predate pe această cale.
Având rădăcinile în Japonia celui de al doilea
război mondial, nu este surprinzător că o parte din
documentație s-a pierdut. Aparent, supraviețuitorii
Dr. Hayashi au pierdut în război resursele ce le
permiteau să continue clinica fondată de el și
probabil s-au oprit din practica Reiki. Dacă D-na
Takata nu ar fi învațăt Reiki înainte de război și nu
ar fi adus în America, această tehnică de vindecare s-ar fi putut foarte bine pierde. Nu putem decât să sperăm că practica, studiul și intuiția vor aduce înapoi orice cunoștintă sau practică pierdută.
Cunostințele pierdute, în special, proba ce
susține următoarea istorie, duce la apariția
scepticismului. Totuși, Reiki vorbește pentru ea.
Energia este reală și ușor de experimentat. O dată ce ai experimentat energia, în special, dacă ești un practician Reiki ce a atins armonia, rămâne mereu cu tine și este foarte ușor de demonstrat adevărul.
Oricare ar fi adevărul și realitatea redate de
povestea de mai jos, abilitatea de a practica Reiki
așa de ușor vine de undeva și este, pentru mine,
ultima dovadă că această cale de a dezvolta calitatea mea de vindecare este înțeleaptă. Reiki este un cuvânt japonez care înseamnă “Viață Universală –Forță – Energie”. Partea Ki
este același cuvânt cu Chi sau Qi, cuvânt chinezesc pentru energie care subliniază totul. Reiki este un sistem care
canalizează această energie către cineva în scopul vindecării. A fost descoperită de către Dr. Usui spre sfârșitul anilor 1800, un profesor sau poate un adept al școlii creștine din Japonia.




Dr. Mikao Usui: Dr. Usui a fost un mesager alcreștinismului în Japonia, deși era japonez. Era capul Școlii creștine de băieți din Japonia. Intr-o zi unii studenți l-au întrebat dacă el crede în miracolele pe care le-a făcut Isus (vindecări, etc.). Fiind un mesager al creștinismului el a răspuns
“Da”. Ei au întrebat dacă știa cum a făcut
Isus miracolele, el a spus “Nu”. (Este interesant că din povestea lui Dave Kings reiese că Usui era Buddhist, nu creștin cum spun Dr. Hayashi si
D-na Takata. Aceasta dă credibilitate afirmației că
unghiul “creștin” a fost adăugat în timpul
călătoriei în Hawaii a Dr. Hayashi pentru a o face mai acceptabilă de către publicul din America.)
Cu aceasta el a rezolvat modul în care Isus a
vindecat. Aceasta l-a determinat să plece într- o
călătorie de-a lungul mai multor ani. A studiat mai
întâi la școlile creștine din US, căci unde altundeva să învețe despre Isus, dar fără rezultate. In școlile creștine metoda nu era cunoscută. I s-a sugerat să studieze scrierile budhiste căci Buddha, de asemenea, vindeca. Aceasta i-a luat mai mulți ani de studiu la o mănăstire în Orient. Nicăieri nu a reușit să afle răspunsul. In Japonia a vizitat multe temple întrebând despre modul în care vindeca Buddha. La fiecare templu, preoții spuneau că sunt mai interesați de vindecarea spirituală decât fizică. Într-o mică mănăstire a găsit o veche scriere sancrită din India (sau poate Tibet. Cercetarile lui Diane Stein sugerează că el a găsit să invoce pe Medicul Buddha, invocarea acestui Buddha este o practică comună în buddhismul tibetan). După alți câțiva ani de studiu, a simțit că a ajuns la o înțelegere și că mai departe avea nevoie de meditație. Și-a declarat intențiile preoților de la această mănăstire de a posti și a medita timp de 21 de zile pe un munte din apropiere si că dacă nu se va întoarce, să vină să îi ridice corpul. S-a dus pe munte și a adunat 21 de pietre cu care să numere zilele. In fiecare zi el arunca o piatră pentru a număra zilele. In cea de a douăzecea zi, nimic nu se întâmplase și el a aruncat piatra zicând, “ei bine, asta este, ori primesc răspunsul în această noapte, ori nu îl mai primesc niciodată”. Noaptea, la orizont, a văzut o mingie de lumină venind spre el. Primul instinct a fost să fugă din calea ei, dar a realizat că ar putea fi exact ceea ce a așteptat, așa că a rămas nemișcat și a fost lovit în frunte. Lovind, mingea l-a luat cu ea într-o călatorie și i-a arătat baloane de toate culorile curcubeului în care se aflau simbolurile Reiki, aceleași simboluri din scrierile tibetane pe care le studiase dar pe care nu reușise să le înțeleagă. Văzându-le, acum din nou, le-a înțeles perfect.
După această experiență, el a coborât muntele și de atunci a fost capabil să vindece. In prima zi și –a vindecat o unghie ruptă, propria înfometare, durerea de dinți și boala lui Abbots. Acestea sunt cunoscute ca primele miracole.
El a dorit să vindece și pe alții și și-a
petrecut următorii șapte ani vindecând oamenii săraci și cerșetorii din Tokyo, trimițându-i și la preot pentru a-i ajuta să își găsească de lucru și să îi scape de sărăcie. După cei șapte ani, el a observat fețe familiare, fețe ale celor pe care îi vindecase cu mult timp în urmă și care reveniseră pe stradă. Întrebîndu-i, ei s-au plâns că viața în afara orașului cerșetorilor era prea grea și că era mult mai simplu să cerșești pentru a-ți câștiga o bucată de pâine. Ei renunțaseră la darul vindecării, ca și când nu ar fi avut nici o valoare.
Aceasta l-a întristat mult pe Usui și s-a
întors la mănăstire. El a ințeles că o dată cu
vindecarea nu i se oferise și recunoștința. Căci el se concentrase pe durerile fizice făra a avea de a face cu problemele spirituale. Oamenii nu înțeleseseră valoarea darului ce le fusese oferit.
Dr. Usui s-a întors la mănăstire pentru a
reflecta și a hotarâ ce are de făcut. După o perioadă el și-a dezvoltat niște precepte. El își făcuse un plan să călătoreasca prin țara din sat în sat. În fiecare sat, el se așeza într-un loc public în timpul zilei, ținând aprinsă o torță. Când oamenii veneau și îi spuneau că nu are nevoie de o torță aprinsă în miezul zilei, el a răspuns că el îi caută pe aceia care sunt interesați să se îmbunătățească pe ei înșiși. In acest mod el a călătorit predând și vindecând, lucrând și cu vindecarea spirituală ca și cu cea fizică.
In timpul acestor călătorii el l-a întâlnit
pe Dr. Chujiro Hayashi, un comandant de navă în
rezervă. El provenea dintr-o familie de prestigiu. L-a întâlnit pe Dr. Usui în piața ținându-și torța aprinsă, anunțându-și prelegerea de la un templu din apropiere.

Dr. Hayashi a fost foarte impresionat de sinceritatea și puterea de convingere a Dr. Usui. Cand Usui i-a propus să îl însoțească în călătoriile sale, Dr. Hayashi a acceptat. Și au călătorit astfel predând și vindecând. După ce Dr. Usui a murit, Dr. Hayashi a devenit conducătorul Reiki.
Dr. Hayashi și-a deschis o clinică în Tokyo aproape de Palatul Imperial. Acolo avea opt paturi așezate într-o cameră mare și câte doi practicieni pe pacient. Unul trata capul, iar celalalt trata zona stomacului, apoi amândoi se ocupau de spatele pacientului. Ei vindecau în clinică cât și acasă la oameni bolnavi când erau chemați.
Pentru a deveni un practician Reiki în acea
vreme, trebuia să fii acceptat de maeștri din
organizația Reiki și în al doilea rând să promită să
utilizeze Reiki zilnic și să se ofere voluntar câteva
ore în clinică.
Fran Brown (unul din cei 22 de maeștri) crede că
Dr. Hayashi și-a dezvoltat o metodă de tratament din utilizarea specifică a mâinilor peste corp. Fiind de construcție militară și de aceea, mai organizat, Dr. Hayashi ar fi preferat o metoda organizată de
tratament. In adăugare o metodă de tratament
organizată permite acoperirea completă a corpului și organelor.
Dr. Hayashi a murit marți, 10 mai 1940. Aceasta era exact înainte de al doilea război mondial și era clar că Japonia va intra în război. Fiind ofițer în rezervă, Dr. Hayashi știa că va fi chemat să își facă datoria și că, atunci, va deveni responsabil de moartea multor oameni. El nu dorea acest lucru și a hotărât să își curme viața. El a trecut conducerea D-nei Takata (poate deoarece ea nu se afla în Japonia și atunci era relativ în siguranță și capabilă să continue practica).

D-na Hawayo Takata s-a născut în Hawaii, pe
Kauai, în ajunul Crăciunului în anul 1900 din părinți japonezi. In 1930 ea a mers în Japonia să își viziteze familia și să îi informeze de moartea surorii ei. În timpul călătoriei, ea s-a îmbolnăvit foarte rău și a fost spitalizata. Doctorii se pregateau să o opereze și în timpul pregătirilor ea a auzit o voce care spunea “nu este necesară operația”.
Atunci, s-a ridicat de pe masa de operație și a
întrebat “există o altă posibilitate?”
Doctorul avea o soră care fusese vindecată de
dizenterie la clinica Dr. Hayashi și i-a sugerat să
vorbească cu sora sa. Astfel, D-na Takata a ajuns la clinică și a inceput tratamentul. Dupa ce D-na Takata s-a însănătoșit, a dorit sa învețe pentru ea însăși.
Oricum, Dr. Hayashi nu a dorit să o învețe deoarece era de origine străină. Datorită intervențiilor doctorului ei, D-na Takata a reușit să îl convingă pe Dr. Hayashi să o invețe Reiki. Aceasta a durat un an ajungând la ceea ce se numește astazi Nivelul II Reiki (putea să facă tot in afară de a preda altor practicieni).
Dupa acest an, s-a intors in Hawaii. In Hawaii a
invațat, de asemenea sa perceapă taxă pentru
tratament. Si-a tratat un vecin dar nu i-a pretins
nimic, acesta nu a apreciat tratamentul și nu s-a
însănătoșit. Si-a tratat o alta rudă și de aceasta
dată a perceput o taxă, aceasta s-a vindecat. Astfel a aparut tradiția de a percepe taxa pentru tratamentul Reiki.
În noiembrie 1936 Dr. Hayashi a venit in Hawaii pentru un tur de promovare Reiki. In acest timp el a invațat-o pe D-na Takata să predea Reiki., astfel ea ajungând la nivelul Maestru Reiki. Cand a părăsit Hawaii a rugat-o să îl viziteze .
Dupa o perioada, cel de al doilea razboi mondial
incepuse intr-o parte a Europei. Dr. Hayashi i-a
apărut d-nei Takata in vis cerându-i să vină în
Japonia. Ea a plecat și l-a găsit îmbrăcat in uniformă nouă. Începând războiul, știa că este doar o chestiune de timp până ar fi fost chemat la arme și i s-ar fi cerut să acționeze contrar principiilor lui. În acel moment el a trecut-o pe d-na Takata la conducerea Reiki. I-a convocat pe toți maeștrii Reiki pentru a-i anunța ca vrea sa-și omoare corpul fizic blocându-și circulația sângelui.
Takata s-a intors în Hawaii și a continuat să
foloseasca și sa predea reiki. S-a mutat în California și nu a dat nici un titlu de maestru pâna în 1975 dar păna în 1980 a pregătit 22 de maeștri.

“Numai pentru astăzi fără furie și fără griji.
Muncește pentru a fi apreciat fiind bun cu oamenii, dimineața și seara cu mâinile unite în
rugaciune,gândește cu mintea si spune-o.”
Metoda de vindecare Usui ,este o metodă de
a-ți schimba mintea și trupul în bine. Orice om poate practica Reiki, nu se impune meditație, nu se impune post, nu este practică religioasă, poate fi practicat de oricine, indiferent de religie sau credință.




















.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!