poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2129 .



Reiki- Intelepciune si Putere
proză [ ]
cap1

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [liozmr ]

2007-02-22  |     | 





CAPITOLUL I
Ce este Reiki?




“Reiki este înțelepciune și adevăr”
Hawayo Takata

De-a lungul istoriei omenirii au existat întotdeauna metode de vindecare care se bazau pe transferul energiei vitale universale, aceeași energie care aduce viața în univers și o hrănește. În urmă cu mii de ani, tibetanii ajunseseră la o înțelegere adâncă a naturii spiritului, energiei și materiei, utilizând aceasta cunoaștere pentru vindecarea trupurilor lor, armonizarea sufletelor si conducerea spiritelor către experiența unității. Mai târziu găsim această cunoaștere și în India și, de asemenea, găsim forme modificate ale ei in Japonia, China, Egipt și la culturile romane, numai ca să menționez câteva. Această cunoaștere a fost păstrată de misterul școlilor majoritații culturilor antice si a fost cunoscută în întregime numai de câțiva oameni, de obicei preoți sau conducatori spirituali care in schimb, au transmis-o discipolilor pe cale orală.
Oamenii de știință moderni, de obicei interpretează greșit această cunoaștere pentru că ea s-a păstrat in limbaj criptic sau prin simboluri. Cunoașterea Reiki s-ar fi pierdut dacă Dr. Mikao Usui nu ar fi redescoperit cheia care duce la refacerea unei tradiții de vindecare veche de mii de ani ea apărând încă din vechile scrieri sanscrite până la sfârșitul secolului XIX. Cuvântul Reiki înseamnă energie vitală universală. Este definită ca fiind puterea care acționeaza și traiește în toată materia creată. Cuvântul se împarte în două. Silaba rei descrie aspectul nemărginit universal al acestei energii, în timp ce ki este el însuși parte a rei, fiind energia forței vitale care curge prin toate ființele.
Multe rase, culturi și religii au fost întotdeauna conștiente de existența unei energii care corespunde întelesului lui ki. Astfel ki este denumit:
Chi de către chinezi, Ight sau fantoma Sfânta de către creștini, Prana de către hinduși, Mana de către Kahunas și Energie bioplasmică de către cercetătorii ruși. Și probabil același lucru este: Telesma la Hermes Trismegistos, Ka la egipteni, Pneuma la greci, Eckankar în limbajul Pali, Fluidul vieții la alchimiști, Jesod și cabbala la evrei, Mgebe la pigmeii, Hasina pe insula Madagascar, Oki la indienii, Puterea regilor europeni de vindecare prin atingere, Puterea de vindecare a naturii la Hippocrate, Puterea odica a Baronului Reichenbach, Energia biocosmică a Dr. O. Brunler, Puterea X a lui L.E. Eemann si Cea de a cincea putere.
Toate sunt același lucru și au la baza aceeași energie, deși extinderea la care sunt aplicate și teoriile lor diferă mult. Condițiile de bază cerute pentru a utiliza această energie sunt, de asemenea, foarte diferite. Unele din sisteme amintite solicită ca acele exerciții de aducere a energiei să fie pure și frecvent trebuie îndurată multă singurătate înainte ca energia dorită să apară și să poată fi folosită. Cu cât ne apropiem mai mult de forma de bază a acestei energii universale a vieții, cu atât devine mai de înțeles, mai eficientă și mai ușor de utilizat. Căci o piesă a înțelepciunii ermetice spune:
“ Cheia adevărului este simplicitatea”.
Sistemul Reiki al lui Usui nu numai că este cel mai simplu și mai naturală metodă de vindecare pe care o cunoaștem, dar este, de asemenea, cel mai eficient mod de a transfera această energie vitală universală. O dată ce o persoană a fost deschisă să devină un “canal” pentru Reiki, energia concentrată a vieții va curge prin mâinile sale cu acordul său propriu și el va rămâne cu această capacitate pentru tot restul vieții sale.
Ce este mai exact această energie vitală universală. Să ascultam, mai întai ce au de spus bătrânii înțelepți și oamenii de știință despre acest subiect. Se datorează medicinii moderne faptul că majoritatea oamenilor sunt conștienți de imensa “vitalitate” care însoțește orice existență. Căci nu cu mult timp în urmă o piatră a fost considerată ca fiind materie “moartă”. Astăzi știm că astfel de lucruri “simple” se află într-o corelație inteligentă cu nenumărate forțe. Cât de mică este această piatră în comparație cu întinderea enormă a universului nostru 100.000 de gene diferite, alcătuite din ADN. Fiecare din această microscopică celulă conține în ea însași nu mai puțin de planurile contrucției noastre genetice. Dacă ar fi să desfacem aceste lanțuri spiralate și să le punem cap la cap, lungimea lor ar atinge mai mult de 120 miliarde km, cam de 800 de ori distanța dintre pământ și soare. Și totuși toate aceste lanțuri de AND încap în ceva mai mic decât o alună ! Jocul cu figuri și valori ar putea fi continuat până la infinit. Cât de mare poate fi energia ca toate aceste forme de viața să se manifeste. Cât de mare trebuie să fie inteligența care dă acestor forme viață. Sau universul și viețile noastre apar dintr-un șir de coincidențe? Poate materia inconștienta să aducă conștiintă? Poate aduce spiritul? Poate aduce un suflet?
In acest punct până și știința se confruntă cu o problemă nerezolvată. Mulți oameni de știință au la momentul în care ar exista o singură explicație și anume că există o forță inteligentă superioară: un spirit universal care crează în continuu universul din el însuși. Ultimele descoperiri din fizica cuantică sunt foarte aproape de această idee. Teoria supergravitației descrie existența unui câmp standardizat, perfectechilibrat în relația cu el însuși, un câmp de inteligență pură care aduce toată materia la forma de bază a tuturor creațiilor. Această coincide exact cu descoperirile care i-au luminat pe oameni de-a lungul secolelor. Ei ne spun că există o stare de a fi care conține toată creația și din care apare viața. Energia acestei stări de a fi trăiește în toate lucrurile și această energie universală curge prin mâinile noastre în forma concentrată atunci când tratăm pe cineva cu Reiki. In termeni practici reiki este deasupra celor holistice. Reiki atinge toate nivelurile de existență și se luptă să aducă aceste diferite niveluri la o stare de echilibru. Terapeutul este numai un canal pentru această energie, pentru că acesta nu este al lui, energia limitată care trece prin el când își așează mâinile pe o persoană, dar mai degrabă una universală, care îl lasă apoi în armonie cu el și mai puternic. De asemenea, Reiki lucrează în felul său asupra zonei din corp care are nevoie. Evident este înzestrat cu o mare inteligență din moment ce știe exact locul și modul în care să acționeze. Oamenii foarte receptivi experimententează Reiki ca dragoste. Dragostea este o putere de unire care ne conduce mai departe către o stare de sine cu întregul creției. Scopul real al omenirii este să traducă această stare în realitate și să o trăiască. Dragostea este căminul sufletului, acolo unde se întoarce să fie unită ca picătura cu oceanul nemărginit al ființei, o stare de uniune, cunoaștere incomprehensivă și înțelepciune, creativitate și armonie ca și realizare, dragoste și eternă binecuvântare. Reiki ne poate ajuta să ne găsim drumul înapoi către această stare de sănătate. Este o metodă de vindecare în sensul cel mai larg al cuvântului. După cum ați observat deja, Reiki nu are nimic în comun cu spiritismul sau ocultismul în orice formă a lor. De asemenea, nu are nimic în comun cu invocarea fantomelor sau a demonilor, nici cu hipnoza sau orice alt gen de tehnică psihologică. Darul Reiki nu te face “magician”. În tratamentul Reiki, se utilizează numai o forma concentrată dar neutră de energie cosmică.
Pentru a practica Reiki, nu este necesară o credință specială. Este utilizat cu succes de oameni de diferite credințe și religii, de către liberii
cugetători ca și de adepții a diferite filosofii și
ideologii. Faptul că Reiki a permis multor oameni să atingă o înțelegere mai bună a problemelor religioase în timp ce le-a permis să experimenteze
spiritualitatea într-o manieră mai profundă vorbește despre universalitatea sa.
Cu siguranță nu este o simplă coincidență ca o metodă de vindecare că Reiki a fost redescoperită și adusă înapoi la viață în zilele noastre, pentru
recunoasterea faptului că înțelepciunea adâncă a
formei de viață o mică parte a dezvoltării științei și
tehnologiei a dus la apariția unei alte probleme chiar și cu existența acestor adevăruri incontestabile.
Stăm pe umerii noii generații care fie vă aduce o nouă calitate a conștiinței umane sau o distrugere radicală a tot ceea ce este vechi. Orice s-ar întâmpla, este decizia noastră și găsim că este încurajator faptul că există interes pentru ca adevărul să se răspândească.
Sunt în acord cu Robert Jungk când spune:
“Nu am terminat cu omenirea.
Provocată de pericole mortale
Este obligată să se dezvăluie și să se
dezvolte”.
Singurul lucru care ne poate dezvălui aceste
capacități care au fost dintotdeauna acolo, ascunse, așteptând să fie descoperite. Arta Reiki de vindecare este una din aceste minunate capacități.
Cele zece acțiuni ale Reiki
-Reiki accelerează procesul natural de vindecare,
-Reiki vitalizează corpul și spiritul,
-Reiki restabilește armonia psihică și binele
sufletului,
-Reiki acționează pe toate planurile: fizic, psihic,
emoțional și spiritual,
-Reiki regularizează sistemul energetic,
-Reiki desface blocajele si favorizează însănătoșirea,
-Reiki încurajează eliminarea toxinelor,
-Reiki se adaptează nevoilor naturale,
-Reiki acționează, de asemenea, asupra animalelor și plantelor,
-Reiki este o metodă de vindecare holistică extrem de simplă si agreabilă.













.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!