poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2530 .



Un rătăcit în agonie.
proză [ ]
după o lună

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [mitru palos ]

2007-02-02  |     | 



Azi e o lună de când m-am trezit aici.Nici acum nu știu bine dacă eu am venit la voi sau voi la mine. Parcă am intrat într-o peșteră,într-o piramidă, într-un market sau undeva între rai și iad. Nu vedeam pe nimeni nu cunoșteam pe nimeni.La intrare întâlnesc un înger care mă ia blând de mână și îmi spune să trec în pagină, să stau undeva dacă vorbesc murdar sau mă bagă la arest dacă n-am valoare,adică la OOf...M-ați lăsat să-i cunosc pe care au venit înaintea mea sau după mine.Și totuși stau acasă,nu visez, cred că voi sunteți la mine.
Acum știu că aici găsesc tot ce vreau și pe cine vreau. Am găsit aici inși care se cred mari scriitori sau poeți, alții care sunt și nu se cred, unii care scriu rar și timid dar scriu bine,alții care scriu într-una parcă cine scrie mai mult e și cel mai bun.Am întâlnit bătrâni care au suferit și tac și tineri care nu știu ce a fost până în 89 și se plâng,dau verdicte. Unii dintre ei, iertați-mă, fac parte din generația neputincioasă pe care noi am făcut-o așa,ținând-o pe palme și nelăsând-o să facă nimic să nu ajungă amărâtă ca noi. Acum ei au ajuns mari cu m mic. Marea parte dintre ei nu se implică în nimic și atunci cu cine să schimbăm ce trebuie schimbat?
Am aflat că pe patronul nostru îl cheamă Radu.Îl admir că poate să țină toată această mișcare browniană în frâu.Să mă ierte dar când i-am auzit numele mi-am amintit de radu pe care-l foloseau extratereștri până în 89 să ucidă și cred că l-au folosit și după.Bineînțeles că n-are nici o legătură.
Am găsit aici o ingineră agronom necăjită că nu-i socotită de unii intelectuală datorită meseriei. Dragă colega, nu poate nimeni să urce treptele cunoașterii fără să facă primul pas în agricultură și zoologie. Am avut o discuție cu fică-mea care este profesor de arte plastice.Mi-a aruncat pe masă pe Iung pe Kant,eu am dat cu Marx dar au urmat botanică,pedologie, pedagogie, entomologie, anatomie, chimie biologică și altele până am ajuns la vre-o 60.Mi.a spus că mai bine ar face trei facultăți decât agronomia.Mă gândesc la Filosofii și plugarii lui Coșbuc care acum poate fi numită filosofii și ciobanii după câte pătimește Becali de la folosofi, unii dacă s-ar înfrupta la masa lui ar suci-o cu 180 de grade.Mă bucur că-s țăran și că am ajuns la nivelul zero adică la suprafață.
Iertați-mă mă cheamă nevasta, am uitat să dau grăunțe la găini.Eu le dau grăunțe ele ne dau ouă.Avem probleme când le mâncăm că nu-s stampilate.Dacă ne prinde ne pot amenda?

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!