poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2514 .



Lex
proză [ Ştiinţifico-Fantastică ]
fragment I

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Alunelu ]

2006-09-06  |     | 



Punctul sidef, abia perceptibil inainta mila cu mila, prin atmosfera rarefiata a planetei Oberon pana ce se concretiza -buburuza metalica ale carei suieraturi de propulsoare chinuite trezira si pe cei mai adormiti membri ai clanului.
Pe masura ce podurile palmelor catorva dintre ei li se lipira de frunte si privira spre inaltul cerului, cautand frenetici ganfania ce le tulbura unora somnuliar altora rugaciunea, in partea dorsala a ciudatului obiect de zbor se forma o patura alba de fum prin care, din loc in loc, razbateau limbi subtiri de combustibil ce se aprindeau instantaneu.
Femeile-caruțașe cautara sa se puna in genunchi, soptindu-si ca pentru ele rugaciuni incheiate intotdeauna cu un Ave Maria si o plecaciune sfanta, sarutand nisipul incins de razele necrutatorului soare Drioni.
"Oh, Doamne. Iarasi un strain..."
In conceptia oberonienilor-caruțași, strainii simbolizau mai mult decat un simplu ratacitor al galaxie, care printr-o coincidenta sau nu, au aterizat involuntar pe planeta lor. Il considerau drept pedeapsa pe care Dumnezeu o trimite asupra lor, o samanta nefasta ce rodeste printre ei razboaie indelungate sau molime incurabile.Stransera bratarile de os pe care le purtau la incheietura mainii stangi , unele chiar varsand lacrimi fierbinti ca urmare a emotiei si ofensarii nestapanite ce le apasara pipeturile sufocandu-le.
Naveta isi dezvalui si mai vizibil caracteristicile, anuntand un impact violent in zona Dunelor Pitice ceea ce se si concretiza cateva secunde mai tarziu.
Precum un tata posesiv al carei unice fiice a fost prihanita de mana pagana, Masu, seful tribului carutasilor, cu fata supta si funinginoasa arunca fulgere de ura necontrolata in directia in care naveta, in contactu-i direct cu nisipul dunelor, se pierdu sub un nor gros de praf. Un pacanit ca de tragaci se distinse prin cei patru sute de metri, ce despartea multimea ce se stranse la intrarea in sat si locul unde se prabusi acel ciudat aparat de zbor, si ceea ce paru a fi o usa gigantica se desprinde de corpul navei asemeni unui organ recent transplantat care nu este acceptat de gazda.
Masu, a cerui spancene se arcuira pana cand devenira o songura fasie de par, dadu alarma:
"Pregatiti arbaletele!"

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!