poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1618 .



Amely
proză [ ]
cum a murit piticul

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [ionel florescu ]

2006-06-05  |     | 



Primavara se ivi pe nesimtite si riurile se umflara asa cum nu o mai facusera de ani buni.Ca un facut ploile se pornira si ele iar drunmurile devenira impracticabile.Masinile se afundau in noroi si vreme de citeva saptamini nu aparu nici o inbunatire a vremii.Intr-una din duminici Marius se trezi dis de dimineata si porni prin ploaie sa caute turma de porci pe care o pierduse de seara trecuta.Riul era foarte umflat si ocupase o parte din gradina iar in mijlocul lui pluteau lemne, butuci, cotete de gaini,animale moarte.Lipaind pe mal se apropie de cocioaba unde primavara piticul isi muta locuinta si intra inauntru.Piticul stea pe burta si invirtea o bucatica de paine pe care o primise .Marius scoase de sub hanorac o sticla inchisa la culoare si o roata de mamaliga pe care o lasa linga prietenul lui.
-Se aude apa venind tot mai tare, zise piticul in timp ce rupea tacticos din mamaliga.Trebuie sa imi mut castelul dincolo pe malul mai inalt.
-Nu mai este podet ca sa treci.Cum vrei sa faci asta? Zbori?
-Trec innot! am fost cel mai bun!
-Mie mi-ar fi frica sa trec pe pod dar sa trec innot? Brrr.
-Amely a plecat? Esti tare lipit de ea.
Marius se rosi apoi se uita in alta parte.Piticul se ridica si il mangaie pe cap zicindu-i:
-Esti inca un copil.Mai ai multe de invatat in viata.
Iesira afara si piticul impacheta cortul nu inainte de as impacheta si sticla cu bucata de mamaliga:
-Baba mea s-a mutat pentru o vreme la stina.Acolo mai mulge o oaie, mai face rost de mincare.Ma gindesc sa ajung si eu la ea.Uita-te sa vezi cum innot!
Se arunca in apa si incepu sa dea din maini si o vreme parea ca se descurca de minune.Apa insa il inghiti asa cum un caine mare infuleca flamind o bucata de carne si citeva secunde disparu.Marius ramase in ploaie inmarmurit urmarind lupta piticului cu destinul.Citeva minute iesi la suprafata , striga ceva apoi batu din maini cuprins de fiorul mortii , bigui iar ceva , mai innota citeva secunde si se duse la fund pentru totdeauna.Copilul urmari vreme indelungata apa involburata incapabil sa inteleaga viata sau moartea.Ploaia isi continua concertul si Marius se prabusi in noroi.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!