poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1669 .



T&T
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Tia ]

2009-02-28  |     | 





Nu e un cod matematic. Daca veți citi, finalul va lamuri totul.

Pub Irlandez. O seara liniștita. Barmanița e blonda, iar barmanul e vorbareț. Stau in așteptare. Toți oamenii pe care o sa-i intâlnesc in seara asta sunt oameni pe care-i vad prima data. Am venit nu-știu-unde, ca sa cunosc pe nu-știu-cine Scopul: inițiere in dansul irlandez. De fapt, sa nu mint. Localul nu mi-e strain. Am venit in recunoaștere cu vreo doua zile in urma. Sa caut pub-ul Glenside. Ma coborasem in stația buna, dar vazând vinurile de la Oddbins cum imi rad din vitrina, am intrat in shop sa vad daca au vinuri grecești, mai greu de gasit in Dublin. Din pacate, vanzatorul de acolo m-a trimis pe o stada greșita. M-am invârtit aiurea pe strazi incât ajunsesem sa cred ca pub-ul irlandez fuge de mine. Dupa lungi cautari și rugaminți la cer sa-mi dezlege calea, am dibuit drumul spre Glenside Pub. Vechiul pub, mai tarziu aflând ca e un fost cinema transformat in pub cu o arhitectura dupa model vechi, a aparut, așa, dintr-o data in fața mea. Pub-ul era rupt ca din basme. Am trait un sentiment de bucurie. Frumosul meu pub se lasa admirat și fotografiat din toate unghiurile. Nu am intrat. Am lasat placerea asta pentru cand voi reveni la cursurile de dans. Și iata-ma-s aici.
Atmosfera e foarte calma. Guinnes-ul din micul meu pahar are un gust foarte irish asta-seara...
Am fost inițiata in dansul irlandez, mai precis dansul din zona Tipperary. Ca elev ce știe sa se autoevalueze, cred ca in cele doua ore de lecții de dans am fost un dezastru. Un domn mai in varsta, fost jurnalist la RTE, bun cunoscator al dansului tradițional irlandez, a fost de alta parere. Domnul fara nume, nu i-am putut reține numele in „vijelia” dansului, a spus ca m-am decurcat foarte bine. Dar cunoaștem politețea lor.
M-am bucurat tare mult cand am aflat ca irlandezii știu de Romania, ma refer la imaginea mai puțin cunoscuta. Batranul jurnalist avea CD-uri cu muzica tradiționala din Transilvania. Chiar mi-a fredonat o bucata. Asta mi-a dat o confirmare in plus, seara de dans irlandez, nu a fost pierdere de vreme. A fost porția mea de cultura, in care cantecele de dans din Tipperary au avut un refren, chiar daca numai fredonat, din Transilvania.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!