poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1262 .



eu
proză [ ]
meci de rugby,partea intai,vestiarul

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [vasla ]

2009-01-11  |     | 



Suntem toti.22.Ne asezam pe bancile tari,rosii din vestiar si ne privim in ochi.Gentile cu echipament sunt asezate in mijloc,intr-o dezordine odonata.Vorbim incet,aproape soptit despre ceva,altceva.Nu despre meci.Despre meci nu vorbim pentru ca ii simtim prezenta in tot corpul.Ma gandesc incet,fara graba,daca am luat ghetele,jambierele,sortul,muschii(vesta de protectie).Eu stiu ca sunt acolo dar mi le verific in minte mereu.Sunt pregatit,sunt pregatit,sunt cel mai tare, sunt cel mai tare,nimeni nu mai poate opri astazi,am sa ii lovesc si o sa ii doara...
-Stati jos!
Antrenorul intra grabit cu un teanc de hartii in mana,urmat de secund.Are fata trasa si ochii umflati de nesomn.
-Am revazut ultimele lor meciuri.Nu stiu ce as putea sa mai spun in afara celor discutate la antrenamente.Un meci cu Steaua nu are nevoie de nici un cuvant din partea mea.Motivatia o vad in ochii vostrii.Sa nu uitati un singur lucru:cine greseste mai putin astazi castiga!
Secundul ia cuvantul:
-Trebuie sa strangem din dinti azi,baieti!Tare de tot!Mai bine sa planga mama lor decat mama noastra si voi stiti bine asta!Toti trebuie sa ne depasim astazi dar inaintarea da tonul.Sa va vad ca iesiti afara cu arcade si capuri sparte!Victoria se castiga cu sange!Atat am avut sa va zic.
Ceva a incremenit in noi.O dorinta,un vis ne scormoneste inima care imprastie adrenalina in tot corpul.Mintea ni se ingusteaza avand,un singur gand, un singur vis.
Incepem sa ne schimbam,ne masuram crampoanele si ne asteptam unul pe celalalt in minte uniti,ca degetele unei maini,stranse intr-un pumn.
-Baieti daca aveti...
-Iesi afara Trica!O sa trecem pe la tine sa ne ungi!Glasul capitanului este hotarat,constant.
Incep tabieturile:primesc tricoul.Il duc la frunte apoi la nas inspirand profund si simtind fragmente de eu in mirosul lui."Doamne ajuta-ma sa ies pe picioare de pe teren!Doamne,ajuta-ma sa fiu cel mai bun azi!"
Ne-am imbracat.Fac salturi usoare si sunetul crampoanelor pe ciment imi rascolesc fiinta si simturile:"rop,rop,rop!"
Suntem gata:
-Baieti,puneti mana aici!
Ca intr-un ritual,mainile noastre se leaga.
-Baieti,hai sa iesim afara si sa le dam peste nas!Ei se lauda tot timpul ca sunt mai buni,toata lumea e impotriva noastra!Toti de la federatie vor sa pierdem!Ia-ti vazut,sunt aici afara si de rad de sus!Fiecare avem de demonstrat ceva!Nu exista maine!!!Suntem Dinamo!Trebuie sa onoram tricoul pe care il purtam.Striga aici!
-Dinamo!striga toti intr-un glas.
Iesim incolonati intr-o tacere de gheata.Ne izbeste lumina soarelui la iesire si vuietul tribunelor.Nu exista maine,nu exista maine...

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!