poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1754 .



Asa mi-am petrecut sfirsitul lumii
proză [ ]
in intuneric

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [ionel florescu ]

2008-10-06  |     | 



Cu vuiet, trenul pornește iar sufletele noastre șuieră odată cu locomotiva.Suntem legați de picioare în cuști speciale iar curentul și ploaia ne zdrobește bruma de sănătate.9 ore mergem pe drumul de fier iar cînd în final ne oprim coborîm mîngîiați de bastoane și urlete.În aer se simte mirosul de toamnă pe care îl trag în piept ca pe o țigaretă fină.Noaptea în celula strîmtă ne lipim suferințele unele de altele iar de undeva din patul de sus se aude un cîntec.Apoi o rugăciune spusă cu evlavie.Cerem să repete rugăciunea și foarte curînd o repetăm ca pe ceva foarte drag și sfînt.Apoi o poezie de Goga, apoi încă una, apoi toată suflarea cîntă.Printre noi sunt tărani care au ieșit la marginea satului sa îi aștepte pe americani apoi i-au arestat:
-Păi venisem de la cîmp,am dejugat boii, cînd hop!vine la mine prăpăditul de frate-miu, hai bă la baltă că vin americanii.Jumătate de sat a ieșit,ne uitam pe cer doar doar vin.În două ore m-au arestat..Acum , poate o să vină pînă la urmă..
Ora 22 se dă stingerea.Nu ai voie să dormi cu mîinile sub pătură,de fapt somn e un cuvînt pretențios căci,lumina de veghe, gîndurile, constanta foame nu iți dau pace.La ora 5 deșteptarea, scoaterea tinetei pe hol apoi turtoiul cu o cafea îndoielnică și arpacașul.
-Cînd eram la moșie, puneam pe Sanda să taie un pui grasuț, îl tăvălea prin mujdei , pfiuu ce mai puneam la burtă.E rîndul lui să curățe gamela și o face foarte tacticos.Uite,acu' mă gîndesc că ne dau un vin de la Teremia Mare.. pfiuuu.
-Auziți cumva clopote? zice moșierul lipindu-se de perete.Bate codul morse așteptînd confirmarea că ceva se întimplă...Vin americanii!! Ba vin!
-Dureaza pina ajung la noi.Pina ne elibereaza.
Asteptam cu sufletul la gura dar orele trec si nimeni nu ne scoate din celula.Tarziu, realizam ca nu o sa vina nimeni.Inainte de stingere suntem invitati pe rind in camera de ancheta unde pentru galagia creeata ne luam tainul de bataie.
-Oricum , se pregateste ceva.M-au batut m-ai cu mila.Ori vine procesul, ori ne pun la zid direct.
-Dumnezeu stie.Suntem in intuneric si numai cel de sus ne poate salva...

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!