poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1189 .



Călător
proză [ Ştiinţifico-Fantastică ]
V

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [sickoe.smile ]

2008-07-13  |     | 



Capul începe să mi se miște în mod dubios, părul se umflă, fiecare fir de păr mi se încordează, mă simt ciudat. Bine că nu am părul creț, oare mi s-ar fi îndreptat? Îmi cad căștile de pe urechi, părul se relaxează. Am o problemă mare. Sunt mult prea sensibil.
Atunci când ascult muzică agresivă, mi se încordează părul, dacă muzica este clasică sau aud vreun solo de chitară, bas sau baterie, am impresia că sunt în raiul celor din rai, ochii mei preferă muzica liniștită, încearcă să se scurgă pentru ca apoi să se poată evapora și împleti cu undele sonore. Vioara îmi răcește mâinile, are și efect asupra ochilor. Ochii cred că sunt cei mai sensibili. Mai simt câteodată și un gol în stomac, nu știu însă ce îl provoacă.
Văd lipiciul pe birou, îmi lipesc căștile de urechi și apăs tasta play: St. Anger (Explicit version), melodia celor de la Metallica îmi face părul măciuca, căștile rămân pe cap, ciudat,dar plăcut, simt o jenă la urechi dar o să treacă.
Cred că părul are legatură cu inteligența. Creierul meu e rocker. Nu stiu de ce, așa s-a nascut. Am părul lung, creierul îmi împinge părul, și îl folosește drept antene. Sunt creativ datorită părului. Părul poate fi împărțit în mai multe segmente. Rădăcina și primii 3 centimetri ai părului sunt doar neurotransmițători. Secțiunea aflată între centimetrul 4 și centimetrul 14, captează informații generale, idei din mediul înconjurător, începând cu al 14-lea centimetru, părul interceptează frecvențe extraterestre, de unde culege informații nemaiîntâlnite. Pletosul meu avea lungimea de 28 de centimetri la ultima măsurătoare. De aceea sunt deschis oricărei idei. Îmi place să cunosc pentru că pot să cunosc, îmi place diversitatea pentru că am cu ce alege informația potrivită mie.
Ca ascultător de manele, trebuie să ai părul scurt, asta e regula, maneliștii urăsc pletoșii. Din cauza părului mai scurt de 3 centimetri, creierul nu colectează informație nouă iar purtătorii acestei podoabe capilare nu asimilează informația nouă, venită din exterior, ci rămân la nivelul cultural nativ.
Purtătorii de chelie rămân un mister, există specimene în rasa lor care sunt foarte receptive. Secretul lor nu îmi este cunoscut și îmi este imposibil a-l dezvălui, atâta timp cât nu am fost niciodată chel.

Bineînțeles, există și excepții. Părul prea lung poate dăuna organului gânditor. Din cauza structurii ciudate a firului de păr, unora li se îmbârligă informația și nu mai ajunge niciodată la creier. Există excepții și în rasa celor cu părul scurt, aceștia au prelungiri virtuale ale firelor, care sunt în contact permanent cu informația răspândită în aer.

Capacitatea de învățare și inteligența oamenilor ține și de ascendenții lor. Dacă strămoșii acestora au avut părul scurt , riscă să fie mai puțin dotați genetic, din punct de vedere intelectual, decât descendenții din oameni cu păr lung.
Omul care a inventat focul avea cu siguranță părul lung. Odată cu descoperirea tăierii părului, a început declinul omenirii.

Mă ridic de la calculator și îmi smulg căștile de pe urechi.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!