poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1671 .



Racheta care face pozne
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [coculeana ]

2008-07-09  |     | 




În ținutul Kirikiki se găsea o rachetă ultramodernă pe care localnicii o botezaseră Rocada. Ea avea prin jur numai obiecte fără importanță pentru acest ținut: Tunul Temo, Tancul Colea și mitraliera Maronca. La două zile racheta le ținea câte o cuvântare așa ca să își dea importanță și să le bage frica în oase tuturor:
-Cine a zis pe lumea asta că o rachetă nu e bună? Mă cuprinde acum năpasta și mă supăr, tot îmi tună. Vă poruncesc să-mi dați crezare la tot ce o să vă spun. Energia pe lumea asta este spre epuizare iar eu o să aduc în ținut traiul cel mai bun. Acum las la alegerea voastră să gândiți cât mai corect. Nu-mi faceți ziua mai proastă pentru că aici la noi traiul este infect. Când eram o rachetă mică, tata îmi spunea secretul: Să mă lupt să nu abdic,făcea oare pe deșteptul?
Mitraliera Maronca plictisită de același discurs, îi spuse pe un ton răstit:
-Șefuțică, eu nu te înțeleg: Dai ordine și te crezi prea mare, ești din tablă, din oțel de calitate proastă, nu te accept deloc, te reneg, doar la manipulări de tot soiul ești maiestră. Când erai o rachetă de rând, o oarecare, nu aveai nimic bun în gând și oamenii din deșert te-au pus la încercare. Ai doar ifose și toane, nu te porți nici elegant. Bună ești de pus pe la icoane, la creier ai nevoie de implant. O mitralieră este se pare mai isteață că nu are de gând să apară în față, toți de aici aveți mintea cam creață. Soarta crezi că dacă procedezi așa, te răsfață?
Tancul Colea le spuse arțăgos:
-Tancurile de ne unim, suntem pe lume o forță. La muncă o să pornim pentru că noi nu avem timp de harță. Ivan, omul meu frumos, nu suportă nici o rachetă, de necazuri multe este ros, își cunoaște valoarea, trece mereu cu brio orice ștachetă.
Tunul Temo îi avertiză:
-Racheta este depășită, are idei chiar învechite. Vrea să distrugă câteva popoare, pe noi , zău că ne tot minte ca să fim uniți în rău, să privim doar înainte. Vrea să fie autoritară dar nu este decât o nesimțită mare, o incultă, până la eșec este doar un pas, totul este o eroare. Aștrii au un drum precis, noi avem căi încâlcite. Treziți-vă din acest vis, fiți mai calmi nu fiți cu idei așa ramolite.
Racheta își făcu planul de distrugere a colegilor ei și după aceea avea de gând să distrugă omenirea. Planul ei a fost dat peste cap de meteoritul Molotov care la impactul cu ea a transformat-o într-un maldăr de fier amestecat cu oțel și plastic. Meteoritul Molotov spuse plin de satisfacție:
-Bine că ai plecat din astă viață. Mie nu mi-ai fost deloc fidelă. ÎN FINAL AI FOST O CAÞÃ, O SIMPLÃ PROPTEA, O ATELÃ.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!